Kako se naspavati za vrijeme dugih letova?

Autor članka:
Podijeli:

Nekim putnicima je zaspati za vrijeme dugog leta avionom posve jednostavno, drugi s time imaju pravi problem. Kako se naspavati za vrijeme dugih letova? Imamo nekoliko savjeta koji bi trebali olakšati sljedeće putovanje onima koji se ne uspijevaju naspavati u avionu.

Što možete poduzeti prije leta?

Sve što radite prije leta može utjecati na san. Bitno je što jedete, kako ste odjeveni i što ste gledali na Tv-u. Sve to može utjecati na san.

Kako se naspavati za vrijeme dugih letova

1.Odaberite ugodnu odjeću

Da bi ste zaspali moram vam biti udobno i morate se osjećati ugodno, zato pazite kako se odijevate za putovanja. Na dugom letu najmanje je bitna moda. Neka vas odjeća ne stiska i neka bude od prirodnih materijala. Također se dobro odjenuti slojevito kako bi se mogli prilagoditi temperaturi koja vas zatekne u avionu. Pojedini komadi odjeće mogu poslužiti i kao jastuk ako ne nosite sa sobom putni.

2.Jedite do 3 sata prije leta

Prije puta obavezno izbjegavajte jako slanu hranu jer ćete stalno biti žedni. Ako pojedete dobar obrok 3 sata prije leta izbjeći ćete jaku glad koja bi vas u avionu mogla natjerati da pretjerate s grickalicama i avionskom hranu koja nije bas najfinija i može prouzročiti probleme zbog kojih ćete teže zaspati. Ponesite sobom bananu, dobro ju je pojesti prije spavanja. Žitarice i orašasti plodovi također su dobra grickalica i prije i za vrijeme puta.

Kako se naspavati za vrijeme dugih letova

3.Ako planirate koristiti tablete za spavanje svakako ih isprobajte prije puta

Mnogi poteškoće sa spavanjem za vrijeme leta rješavaju tabletama. Ako se i vi odlučite na to svakako ih doma prethodno isprobajte. Morate znati kako na vas djeluju i proučiti sve eventualne nuspojave. nikako ne želite biti mamurni kod presjedanja ili prilikom dolaska na odredište, zato oprezno s lijekovima.

4.Unaprijed odaberite mjesto

Ako želite dobro odspavati preporučujemo da odaberete sjedalo do prozora. Možete se udobnije smjestiti i nasloniti.

Kako se naspavati za vrijeme dugih letova

Što činiti za vrijeme leta?

Piti alkohol, pretjerati s filmovima i internetom i sjediti uspravno nikako nije dobro za san. Zrak je u avonu vrlo suh stoga je dobro piti dosta tekučine, ali ne i alkohola koji ne pomaže jet lagu.

1.Ne pretjerujte s gledanjem filmova i internetom

Izloženost svjetlu ekrana simulira mozak i drži vas budnima. Ako planirate raditi za kompjuterom dok putujete avionom kupite naočale koje blokiraju plavu svjetlost, izgledaju kao obične naočale za čitanje, a pomoći će vam da lakše zaspete. Također kada odlučite zaspati pokrijte oči maskom koju dobijete u avionu ili je ponesite sobom. U potpunom mraku puno ćete lakše zaspati.

Kako se naspavati za vrijeme dugih letova

2.Ponesite čepiće za uši

Čepići za uši su vrlo korisni kada pokušavate zaspati u avionu punom ljudi. Što manje toga vas ometa to ćete lakše utonuti u san i tijelo i mozak će vam se lakše opustiti. Teško da ima što gore dječjeg plača koji odzvanja avionom, no i djeca isto moraju putovati. Stoga ne zaboravite uvijek sa sobom imati čepiće za uši kako bi si osigurali potrebnu tišinu-

3.Ne pretjerujte s alkoholom

Zrak u avionu je jako suh i izaziva dehidraciju. Ako još i konzumirate alkohol bit ćete cijelu noć žedni i na toaletu. Svako buđene će vas poremetiti i teže ćete ponovo zaspati. Pažljivo birajte što pijete za vrijeme leta. Najbolje se držati vode ili čaja.

Kako se naspavati za vrijeme dugih letova

4.Skroz spustite sjedalo

Sjedala se mogu spustiti s razlogom, pa zato to i učinite. Leđa će vam biti zahvalna.

5.Planirajte san unapred kako bi izbjegli jetlag

Ako putujete daleko vjerojatno ćete mijenjati vremensku zonu. Provjerite u kojoj je zoni mjesto na koje putujete i probajte prije puta koji dan spavati u vrijeme kada je tamo noć. Tako će tijelo biti spremnije na promjenu i izbjeći ćete neugodan jetlag.

Travel Advisor – putovanja

Pratite naš YouTube kanal.

5 stvari koje smetaju ljude u avionu

https://www.travel-advisor.eu/koje-kompanije-nude-internet-u-avionu/

Koja je najseksi profesija ženama našeg vremena?

 

Nove objave