Travel AdvisorTravel Advisor

Kava s pogledom na Grossglockner

Skijalište Grossglockner Resort Matrei Kals je najveće u pokrajini Osttirol. Slobodno bi se moglo ustvrditi da je nešto kao mala tajna za koju znaju samo pravi ljubitelji skijanja. Kažu da na skijalištu nikad nije gužva. Kad smo mi bili zaista je bilo tako.

S obzirom na to da nema mnogo velikih hotela lako je povjerovati u to. Staze su dobre i široke. Iako nije toliko visoko, ostavlja dojam visoko alpskog skijališta jer je dobar dio terena iznad granice šume. U okolici se s vrha vidi tridesetak vrhunaca viših od 3000 m.

Odličan restoran s divnom terasom Adler Lounge se nalazi na 2421 m.

Moderno uređen s visokim prozorima nudi jedan od najljepših pogleda u ovom dijelu Alpa. Najviši vrh Austrije Grossglockner se vidi dok sjedite za stolom I pijete dobru Illy kavu. Nisam probao hranu, ali vjerujem da je u redu.


Gradonna Mountain Resort 4+* je jedinstven po mnogočemu. Sam dolazak automobilom izgleda kao da idem na kraj svijeta među surove litice I bijelu pustinju. Za malo mjesto Kals vjerojatno ne bi nikad čuli da nije ovog hotela I da nije spojeno novom gondolom s mjestom Matrei koje se nalazi s druge strane skijališta. Hotel se bolje vidi noću jer je dobro osvijetljen.

Danju je skriven u šumi među visokim borovima. Samo se iz daljine vidi crni stakleni toranj u kojem se nalaze najljepše sobe. Čitavo zdanje je obučeno u drvo I u prirodnim je bojama pa se tako dobro uklapa u okoliš. Vole ga zvati Alpine Lifestyle Resort jer u njemu je sve što vam treba za odmor. Velike I lijepe saune raznih vrsta, nekoliko bazena s pogledom na brda te bogata ponuda tretmana, masaža pa čak I satova yoge i teretana su tu da zadovolje sve. Restoran I bar nude vrhunsku hranu, a izbor vina I koktela je na nivou visoke kategorije hotela. Hotel je posebno dobro organiziran za djecu s raznim igraonicama i školom skijanja.

Dućan I najam opreme su također u sklopu hotela. Sve je zamišljeno da se za boravka ne treba koristiti automobile. Ski in I ski out pruža lagan izlazak na stazu. To je hotel kojeg ne treba napuštati, a iskreno nema se niti gdje otići jer Kals je mjesto od možda stotinjak kuća. Oko glavne zgrade se nalaze I moderne kuče s apartmanima za najam.

Kombinacija ovog hotela I dobrih staza te modernih žičara je u svakom slučaju dobitna kombinacija za sve. Kako za skijaše, pa I one prave, tako I za manje zahtjevne članove obitelji I one koji su se samo došli odmoriti I opustiti.

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advizor – skijanje

Previous articleParty brod za Stockholm
Next articleKako otvoriti pjenušac?