Travel AdvisorTravel Advisor

Noni sok podiže imunitet, moja iskustva

Noni sok s Tahitija je čudo prirode

Noni je biljka porodice Rubiaceae koja zahvaljujući svojim čudotvornim svojstvima nosi titulu jednog od najefikasnijih izvora tradicionalnih lijekova. Noni biljka raste u tropskim područjima – od jugoistočne Azije i Australije, preko otoka Tihog oceana do središnje i južne Amerike, pa do Afrike i Madagaskara.

 

Jača imunitet

Noni je jedna od medicinski najdjelotvornijih biljaka. Iako se koristi već 2000 godina kao medicinski lijek na Polineziji, Tahitiju i Havajima –  na zapadu se tek širi svijest o njezinim blagotvornim svojstvima. Noni je dio i ayurvedske medicine gdje se stoljećima koristi za liječenje brojnih bolesti. Njegov ayurvedski naziv je Ashyuka. Tek su suvremena istraživanja u različitim in-vitro i in-vivo pokusima potvrdila antimikrobni, antiinflamatorni, antihipertenzivni i antikancerozni učinak Nonija.

Noni raste kao samonikla biljka, a ovo jedinstveno jestivo voće dozrijeva tijekom 8 mjeseci pod tropskim suncem te najbolje uspijeva na nezagađenom tlu vulkanskog porijekla. Noni raste u šumama, uz obalu, na kamenitom, vulkanskom tlu te pješčanoj podlozi. Na pacifičkim otocima raste uz obalu.

Biljka je izuzetno otporna na nepovoljne klimatske uvjete, a drvo Nonija može narasti do visine preko 10 metara. Noni svoje plodove daje tijekom cijele godine. Uobičajena veličina ploda je 4- 6 cm, a mogu se pronaći primjerci i do deset centimetara.

Noni sadrži 155 biološki djelotvornih sastojaka

Plodovi rastu iz mnogostrukih cvjetova. U početku su zelene boje, zatim žute, a kada dostignu punu zrelost prelaze u bijelu boju te u tom stadiju ispuštaju neugodan miris. Noni je jedina biljka na svijetu koja sadrži 155 biološki djelotvornih sastojaka.
Sok od plodova ove biljke poznat je pod komercijalnim nazivom Noni, a njezin list, plod i korijen – od davnina se koriste u domorodačkim tradicionalnim kulturama kao lijek za različite bolesti.

Noni sok

Drevna tradicija i suvremeno istraživanje, pak, najbolje svjedoče o snazi Nonija.
Na tržištu je Noni najčešće dostupan u obliku soka. Sok može isprva imati malo neugodan miris i okus te može obojiti mokraću u ružičastu ili crvenkastu boju. No zbog toga ne morate biti zabrinuti.

Zahvaljujući njegovom sastavu – redovna uporaba Noni soka pokazala se izvanrednom zaštitom protiv malignih pojava, a usporava rast već nastalih tumora. Ljekovita svojstva Noni soka učinkovita su u borbi s depresijom budući da njegovi sastojci pospješuju lučenje endorfina čije oslobađanje rezultira dobrim raspoloženjem. Sok od ovog čudotvornog ploda  povećava otpornost na bakterije i viruse te se zbog toga preporučuje svima koji često obolijevaju od infekcija dišnih puteva.

 

O čudotvornosti Nonija najbolje svjedoče oni koji su ga koristili kao dopunu u terapiji protiv širokog spektra ovisnosti kao što su opijati, pušenje i alkoholizam. Zahvaljujući svim blagodatima Noni soka, povećanje kvalitete života i zdravlja njegovih vjernih korisnika -najbolji su dokaz učinkovitosti ove čudotvorne biljke.

U doba pandemije i potrebe za jakim imunitetom, Noni sok mi se pokazao kao djelotvoran i pouzdan. Moje iskustvo je pozitivno.

 

Travel Advisor – Wine & gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleKakav je zapravo život u Kambodži?
Next articleGdje i kako su nastali Slobodni zidari