Noni sok ima čudotvorna svojstva i podiže imunitet

Autor članka:
Podijeli:

Noni sok s Tahitija je čudo prirode

Noni je biljka porodice Rubiaceae

Zahvaljujući svojim čudotvornim svojstvima nosi titulu jednog od najefikasnijih izvora tradicionalnih lijekova. Noni biljka raste u tropskim područjima – od jugoistočne Azije i Australije, preko otoka Tihog oceana do središnje i južne Amerike, pa do Afrike i Madagaskara.

Noni sok

Dio ayurvedske medicine

Noni je jedna od medicinski najdjelotvornijih biljaka. Iako se već 2000 godina koristi kao medicinski lijek na Polineziji, Tahitiju i Havajima, na zapadu se tek širi svijest o njezinim blagotvornim svojstvima.

Noni je dio i ayurvedske medicine gdje se stoljećima koristi za liječenje brojnih bolesti. Njegov ayurvedski naziv je Ashyuka. Tek su suvremena istraživanja u različitim in-vitro i in-vivo pokusima potvrdila antimikrobni, antiinflamatorni, antihipertenzivni i antikancerozni učinak Nonija.

Noni sok

Noni raste kao samonikla biljka, a njegovo jedinstveno jestivo voće dozrijeva tijekom 8 mjeseci pod tropskim sunce. Najbolje uspijeva na nezagađenom tlu vulkanskog porijekla.

Noni raste u šumama, uz obalu, na kamenitom, vulkanskom tlu te pješčanom terenu. Na pacifičkim otocima raste uz obalu.

Biljka je izuzetno otporna na nepovoljne klimatske uvjete, a drvo Nonija može narasti do visine preko 10 metara.

Noni svoje plodove daje tijekom cijele godine. Uobičajena veličina ploda je 4-6 centimetara, a mogu se pronaći primjerci i do deset centimetara.

Noni sok

Noni sadrži 155 biološki djelotvornih sastojaka

Plodovi rastu iz mnogostrukih cvjetova. U početku su zelene boje, zatim žute, a kada dostignu punu zrelost prelaze u bijelu boju te u tom stadiju ispuštaju neugodan miris.

Noni je jedina biljka na svijetu koja sadrži 155 biološki djelotvornih sastojaka. Sok plodova ove biljke poznat je pod komercijalnim nazivom Noni, a njezin list, plod i korijen, od davnina se koriste u domorodačkim tradicionalnim kulturama kao lijek za različite bolesti.

Noni sok ima specifičan okus

Drevna tradicija i suvremeno istraživanje, pak, najbolje svjedoče o snazi Nonija. Na tržištu je Noni najčešće dostupan u obliku soka.

Sok može isprva imati malo neugodan miris i okus te može obojiti mokraću u ružičastu ili crvenkastu boju. No zbog toga ne morate biti zabrinuti.

Koja je tajna čudotvorne biljke Noni

Zahvaljujući njegovom sastavu, redovna uporaba Noni soka pokazala se izvanrednom preventivom za zdravlje cjelokupnog organizma.

Ljekovita svojstva Noni soka učinkovita su u borbi protiv lošeg rasploženja, budući da njegovi sastojci pospješuju lučenje endorfina, hormona sreće. Sok od ovog čudotvornog ploda povećava otpornost na bakterije i viruse te se zbog toga preporučuje svima koji često obolijevaju od infekcija dišnih puteva.

O čudotvornosti Nonija najbolje svjedoče oni koji su ga koristili kao dopunu u terapiji protiv širokog spektra ovisnosti kao što su opijati, pušenje i alkoholizam.

Zahvaljujući svim blagodatima Noni soka, povećanje kvalitete života i zdravlja njegovih vjernih korisnika, najbolji su dokaz učinkovitosti ove čudotvorne biljke. U doba pandemije i potrebe za jakim imunitetom, Noni sok se pokazao kao djelotvoran i pouzdan.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Travel Advisor – Hrvatska

Travel Advisor – Wine & gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

Nove objave