Travel AdvisorTravel Advisor

Koje su najbolje Formula 1 destinacije?

Otkrijte najbolje Formula 1 destinacije

Formula 1 je vrlo popularna, a iz sezone u sezonu privlači i sve više mladih, ponajviše zahvaljujući Netflixovom fenomenu “Drive to survive”. Gledanost je zaista naglo porasla, a kako ovaj motosport vole ljudi diljem svijeta odlično je vrijeme da otkrijete najbolje destinacije koje imaju prekrasan krajolik i nude zabavu svjetske klase. Saznajte koje su top 3 najbolje Formula 1 destinacije!

1. Monza, Italija

© gammino250 from Pixabay

Monza u sjevernoj Italiji nalazi se na prvom mjestu najboljih destinacija za ljubitelje F1. Autodromo Nazionale Monza, također poznat kao “Hram brzine”, peti je najstariji nacionalni Grand Prix. Ima preko 11.000 recenzija na Googleu i prosječnu ocjenu od 4,6 zvjezdica. Ovdje je emocija uvijek prisutna, bilo da se radi o velikim brzinama koje ova staza dopušta vozačima ili odanim fanovima Ferrarija. Izvan vikenda utrke, staza omogućuje vožnju po stazi biciklom, automobilom ili kombijem, a nudi čak i go-kart stazu na kojoj možete provesti dan ispunjen s obitelji.

2. Monte Carlo, Monako

© Matt Forfar from Unsplash

Na drugom mjestu je Monako. Nalazi se na Sredozemnom moru i graniči s Francuskom te je poznat kao igralište milijunaša, zajedno s luksuznim hotelima, otmjenim restoranima i ogromnim kockarnicama. Što se tiče Monte Carlo staze, ima ocjenu od 4,7 zvjezdica i poznata je po tome što je najsporija u kalendaru, ali i najzahtjevnija za navigaciju, s uskim zavojima između skupih zgrada okrenutih prema moru. Place d’Armes jedno je od najboljih i najsvjetlijih mjesta za obožavatelje. Još jedna omiljena točka je i La Rascasse, bar u blizini ulaza u pit.

© Reuben Rohard from Unsplash

3. Silverstone, Ujedinjeno Kraljevstvo

© Carl Jorgensen from Unsplash

Engleska staza zauzima treće mjesto na postolju. Staza Silverstone ima preko 15.000 recenzija na Googleu i prosječnu ocjenu od 4,6 zvjezdica. To i nije iznenađenje jer se ova staza uvijek predstavlja kao jedan od favorita u kalendaru, bilo zbog brzih zavoja ili spektakla koji pruža iz godine u godinu. Staza Northamptonshire ima obiteljska područja, a prošlih godina je nudila i radionice kodiranja, električne kartinge i sportske zone. Red Arrows nude još veći spektakl sa svojim fantastičnim prelijetanjima.

© Spencer Davis from Unsplash

Autor naslovne fotografije: © Jacopo Marello from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleMuškarac kupio avionske karte vrijedne 250.000 dolara za 17.000 dolara
Next articleZašto trebate posjetiti Mexico City?