Travel AdvisorTravel Advisor

Koji je grad najsavršeniji za luksuzan odmor?

Otkrijte najsavršeniji grad za luksuzan odmor

Brojni putnici obožavaju luksuzna putovanja. Od restorana s Michelinovim zvjezdicama i vrhunskih shopping destinacija, do raskošnih zabava i vrhunskih hotela. Znate li gdje ljubitelji finijih stvari putuju u 2022. godini kako bi uživali u ekstravaganciji?

Compare My Jet analizirao je broj luksuznih hotela, restorana i dizajnerskih trgovina u 23 grada diljem svijeta. Sve to kako bi otkrio najbolju destinaciju za putnike koji obožavaju luksuzne odmore.

London, New York i Pariz

Upravo su ova tri grada proglašena najluksuznijim gradovima na svijetu!

New York je grad koji je raj za luksuzne gurmane jer ima najveći broj restorana s Michelinovim zvjezdicama na svijetu (480). Nalazi se na drugom mjestu po pitanju najskupljih troškova najma jednosobnih i trosobnih stanova (2401 funta, odnosno 4845 funti).

© Benjamin Gremler from Unsplash

Taipei je proglašen najmanje luksuznim gradom te je dobio najnižu ocjenu za svoj modni krajolik (60) i umjetnost, dizajn i kulturu.

London je atraktivna destinacija za tzv. bonvivante u 2022. godini. Glavni grad Ujedinjenog Kraljevstva nalazi prvi je po pitanju najvećeg broja hotela s pet zvjezdica (374) te se nalazi na drugom mjestu po broju luksuznih mjesta (628).

Glavni grad Francuske, Pariz, dobio je najviše ocjene za modu (96), umjetnosti i kulturu (94), restorane s Michelinovim zvjezdicama (480), a premašio je London i po ukupnom broju luksuznih mjesta (630).

© Leonard Cotte from Unsplash

Autor naslovne fotografije: © Giammarco from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleMalta: zabava i kultura
Next articleNajbolji savjeti za planiranje sljedećeg odmora