Travel AdvisorTravel Advisor

Koji su najljepši europski planinski gradovi?

Planinsko okruženje svakom gradu koji se u njemu nalazi daje posebnu ljepotu i šarm.

Podjednako i kada su planine prekrivene snijegom, i kada sve zeleni i cvate. Neki europski gradovi se ipak svojom spektakularnom ljepotom ističu, posjetite ih nećete zažaliti.

Hallstatt

Smješten na obali prekrasnog kristalno bistrog jezera, okružen predivnim visokim planinama ovaj gradić omiljena je destinacija putnika iz cijelog svijeta. Mjesto je već na prvi pogled kao da je iz neke bajke, a nudi niz aktivnosti kroz cijelu godinu.

Zermatt

Zermatt je jedno značajnijih turističkih mjesta Švicarske. Gradić smješten na  visini od 1600 metara mjesto je za idealan odmor  bez obzira kada ga odaberete posjetiti. Vrh Matterhorn je samo jedno od prirodnih čuda koja ćete ovdje vidjeti.

Chambery

Chambery je najbolje očuvanim srednjovjekovni francuski gradić. Smješten u dolini okruženoj planinama i u neposrednoj blizini rijeke i jezera pravi je raj za ljubitelje planinskog odmora.

Bled

Usred ledenjačkog jezera okruženog planinama smjestio otočić s crkvom nad kojim se na stijeni kao čuvar nadvio tisućljetni dvorac. Planine oko Bleda predstavljaju savršenu pozadinu i nezaboravan prizor. Ovaj slovenski ima za svakoga ponešto, bez obzira da li želite provesti miran ili aktivan odmor.

Cortina d’Ampezzo

Zimi omiljeno skijalište, a u proljeće i ljeto odredište za poželjeti svakom tko voli za toplih dana pobjeći u planine. Cortina je oduvijek bila povezana sa svijetom filma. Peter Sellers je ovdje na svoj prepoznatljivi način tražio kradljivce dijamanata, James Bond se sunovratio na skijama niz poznatu bob stazu, a u zlatno doba talijanskog filma su Sofia Loren i njezino glumačko društvo ovdje su bili redovni gosti.

Travel AdvisorLifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

Road trip Francuska 2018

Obiteljski izlet u Celje

10 najboljih filmova koji potiču želju za putovanjem

 

 

 

Previous articleTop 10 gradova u Italiji
Next articleKoji su najljepši grčki otoci?