Travel AdvisorTravel Advisor

Kome treba putno zdravstveno osiguranje ?

U uzbuđenju oko organizacije i iščekivanja putovanja najčešće ne razmišljate o tome da bi Vam se nešto loše moglo dogoditi. A čak i ako ste dosad imali samo lijepe uspomene s putovanja, to ne znači da ste imuni na kašnjenje aviona, gubitak prtljage ili prijelom kosti, već samo da ste imali sreće.

 

Ako najčešće putujete po Hrvatskoj, polica putnog osiguranja Vam može dobro doći u slučaju da Vaša prtljaga umjesto u Dubrovniku (kamo ste se, primjerice, uputili) završi u Tunisu ili da se razbolite netom prije uplaćenog aranžmana i primorani ste ga otkazati.

Putujete li u inozemstvo, treba imati na umu i to da troškovi zdravstvene skrbi mogu biti vrlo visoki, budući da Vaša zdravstvena iskaznica vrijedi samo u domovini. Za zemlje EU možete izvaditi Europsku karticu zdravstvenog osiguranja, ali ona pokriva samo troškove neodgodive zdravstvene zaštite i nije adekvatna zamjena putnom zdravstvenom osiguranju koje pruža puno više – troškove nužnog liječničkog tretmana, lijekova i pomagala koje propiše liječnik, trošak prijevoza do klinike u slučaju potrebe za kliničkim liječenjem ili operacijom, a također i troškove stomatološkog tretmana u svrhu oslobađanja od akutne zubobolje.

Uz osnovnu zaštitu koju Vam pruža putno osiguranje svakako razmislite i o ugovaranju dodatnih pokrića koja Vas štite od gubitka prtljage, otkaza putovanja, kašnjenja leta, posljedica nesretnog slučaja ili privatne odgovornosti.

Koja vrsta putnika treba putno osiguranje?

 „Bekpekeri“ i avanturisti koji istražuju krajeve podalje od uhodanih turističkih staza i otvoreni su novim iskustvima (ali i skloniji ozljedama); oni koji se drže provjerenog i odsjedaju u all inclusive hotelu, ali im se isto može dogoditi da otkriju alergiju na neku egzotičnu namirnicu; poslovnim putnicima kojima je vrijeme novac, a njega je vrlo lako izgubiti u slučaju otkazanog leta; studenti koji odlaze na tečajeve kao i rekreativni sportaši koji se upravo spremaju za skijašku sezonu… Ukratko – svi!

Ukoliko putujete često svakako je korisno ugovoriti godišnje putno osiguranje koje traje godinu dana i ugovara se plaćanjem jedinstvene premije za cijelo vrijeme trajanja osiguranja, a pruža Vam zaštitu za neograničen broj putovanja u inozemstvo (uz maksimalno trajanje pojedinog putovanja do 30 dana).

Posjedujete li kreditnu karticu, provjerite imate li u uslugu uključeno i putno osiguranje (jer ga neke kartičarske kuće nude kao pogodnost svojim korisnicima) i što točno ono pokriva, a za policu koja udovoljava svim Vašim zahtjevima raspitajte se kod svog savjetnika osiguranja ili kliknite ovdje. Uvjerite se da je samo (o)siguran put ujedno i sretan put.

Travel Advisor putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Donosimo odgovore na pitanja koja putnici najčešće postavljaju

Nismo smo ih se ni sjetili više od 40 godina, no krvopije iz prošlosti ponovo osvajaju svijet

Koja ste vi vrsta putnika ?

 

 

Previous articleFoto galerija iz Rusije
Next article20 najpopularnijih otoka