Lago di Garda – zemlja i nebo, šume i polja, jezera i rijeke, planine i more

Autor članka:
Podijeli:

Tamo gdje rastu masline, magično napreduje vinova loza pa čak i limun sazrijeva. Gdje je i D’Annunzio odlučio provesti vrijeme, kada mu je bio potreban unutarnji mir, gdje se čovjek i priroda stapaju i postaju jedno. Lago di Garda.

Mir i Tisina

Nalazi se na sjeveru Italije, i dijeli 3 županije, Veneto, Lombardia i Trentino Alto Adige, Najvece talijansko jezero.. Ukupna površina je 368 km2, a promet turista u 2018 god. Je bio nesto vise od 2.5 milijuna.

Često, kada pričam s našim ljudima, shvaćam  koliko u biti ne znaju o ovom jezeru, i koliko imaju predrasuda općenito o Italiji, i to me jako vrijeđa.

lago di garda

 

Kao osoba koja obožava putovati, eksperimentirati i uživati u dobroj hrani, mogu vam potvrditi kako ovo jezero turistima pruža puno vise atrakcija, mogućnosti zabave, i gourmet restorana od naše cijele obale. Talijani i sve njihove stukture su Petfriendly, i to me u startu cini posebno sretnom.

Trekking, Viticoltura, Olivicoltura, Agrumicoltura, Windsurf, Povijest… i bezbroj drugih sadržaja. Postoje mnoge reference na povijest i kulturu prilikom obilaska obale jezera , mjestima sela, dvoraca, samostana i drevnih sela bogatih spomenicima i muzejima..

Santuario Madonna della Corona

Planinski i jezerski krajolici su među mojim favoritima. Te nedjelje bilo je sunce i imala sampotrebu za zrakom koji udišete na obali jezera, a da se ne nadem  usred nedjeljnog kaosa. Rješenje ove dileme bilo je odlaskom na ta mala sela koja gledaju na jezero i promatraju je odozgo.

Lago di Garda zaslužuje da bude otkriveno u cijeloj svojoj ljepoti, ali postoje neke tape koje  ne mogu izostati i ne označiti se u turističkom itineraru.

– SIRMIONE:  Ulaz u mjesto iz pokretnog mosta je vrlo simpatican. Zabranjeno je ulaziti s automobilom u središni, pa je potrebno ostaviti ga na parkiralištu. Ovdje vrijedi vidjeti povijesni centar, Rocca Scaligera i Grotte di Catullo.

– DESENZANO: Nedaleko od Sirmione, ovo je najveci grad na jezeru, smatra se malim gradom zabave, noćnog života, posebice zbog prisutnosti mnogih klubova. Među obaveznim za posjetiti, nalaze se sugestivno povijesno središte, dvorac i plaže.

– LAZISE: Upečatljiva je njezina srednjovjekovnu strukturu i drevne zidine koje se i danas opiru i čine ga talijanskim draguljem. Ne propustite posjetiti malu luku sa zvonikom, dvorcem, plažama i povijesnim središtem u cjelini svoje ljepote.

– SALO’: Mjesto koje je idealno odredište za šetnju uz jezero koje je njegova jaka točka. Posjetiti ga tijekom zalaska sunca može dati neprocjenjive emocije. Osim toga, ne propustite: Vittoriale sa svojim vrtovima i muzejsku kuću Gabriela D’Annunzia, muzej Salò i povijesnu jezgru koja pruža jedinstvene poglede.

Za kraj, vas ostavljam sa ovom predivnim stihom, koji u potpunosti opisuje moj stav i osjecaje.. 

Zemlja i nebo, šume i polja, jezera i rijeke, planine i more, izvrsni su učitelji, a neke od nas uče više nego što možemo naučiti iz knjiga.

(John Lubbock)

by: Shejla

Travel Advisor – Alpe Adria

Posjetite naš YouTube kanal.

Gardaland nije jedina obiteljska atrakcija na ovom jezeru

Ovo je najbolja zemlja za putovanje automobilom

https://www.travel-advisor.eu/najbolje-od-provanse/

Nove objave