Le Chalet iz snova zbog kojeg se ide u Megeve

Autor članka:
Podijeli:

Najviša sofisticiranost je jednostavnost.

Leonardova dalekovidna izjava savršeno opisuje atmosferu hotela. Priča je započela kada je jedna obitelj odlučila istražiti svijet hotela i razviti alternativu postojećem u brzo rastućem tržištu.

Svoju filozofiju objašnjavaju:

“Naš cilj prilikom ulaska u ovaj raskošni svijet bio je stvoriti nešto novo, most između legendarnih palača smještenih u glavnim prijestolnicama i boutique hotela diljem svijeta. Naši hoteli nemaju trend ni strategiju – ono što nude je način života koji je lišen pretvaranja. To je filozofija. Više od samo nove marke, predstavlja rođenje novog pristupa, pokretanog našim vlastitim osobnim vrijednostima. Le Chalet je prva inkarnacija ovog jedinstvenog koncepta.”

Le Chalet

Le Chalet Megeve

Bez suvišnog ukrašavanja, upotrijebljeni materijali dobivaju novu dubinu, rezultirajući iznimnim okruženjem. Ljepota se nalazi ne samo u samoj tvari već i u okolini koju stvara. Dio vanjskog i atmosfere nastavlja se i u sobama. Drvo oživljava bojom, mirisom i prirodnom teksturom. Izrazito dobro promišljeni dizajn interijera zadivljuje na prvi pogled. Čak bih tvrdio da je unutrašnjost strukture glavni rival prirodi jer jednostavno je dio svega.

Le Chalet Megeve

Ovaj hotel je jedan od onih kada je sam sebi cilj. Ne želiš izaći nigdje jer je to ona vrsta hotela razlog zbog kojeg dolaziš na određenu lokaciju. Hotel ima 12 smještajnih jedinica od toga dvije sobe prestige, dvije deluxe, četiri suite i četiri junior suite. Jedna je ljepša od druge. U podrumu glavnog objekta su SPA u kojem se nude razni tretmani i masaže te sauna, hamam i aromaterapija. Tu je i bazen koji izgleda poput pećinskog jezera.

Doručak je pravi alpski. Hrana je birana od lokalnih proizvođača, a jaja su kao da ih je kokoš izlegla tog jutra. Vrlo ukusno prezentirano i puno prirodnih okusa. Od sireva i šunki do cijeđenih sokova.

Boravak je bio za pamćenje ne samo zbog pomno uređenog interijera nego i zbog osoblja hotela koje je stalno na usluzi. Spremni su pomoći i priskočiti u svakom trenutku. Direktorica Emilie Pajević Hervieu se brine da sve bude savršeno.

Direktorica Emilie Pajević Hervieu

Grupacija Zannier hotela ima nekoliko predivnih objekata na nekim od najljepših lokacija diljem svijeta. Za sada ih je šest u Africi, Aziji i Europi. Mogu zamisliti kako putujem iz Namibije sa safarija i ugrijan pustinjskim suncem u Megeve na skijanje te na upoznavanje azijske kulture u Kambodžu i Vijetnam.

Boravak u takvom okruženju je nezaboravno iskustvo.

Le Chalet Megeve

Ljeti je Megeve vrlo živo mjesto.

Razni sportovi od biciklizma do jahanja i planinarenja su magnet svima koji su željni aktivnog odmora. U divno uređenom selu su česti koncerti na otvorenom. Gastronomska ponuda restorana je vrlo bogata, od onih s Michelin zvjezdicama do jednostavnih, ali ukusnih Creperia. Megeve je mjesto u kojem se bez problema može provesti i tjedan dana ljeti da ne bude dosadno.

Megeve

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Chamonix je najpoznatije mjesto u Alpama

 

 

Nove objave