Ljubljana je uvijek dobra ideja

Autor članka:
Podijeli:
Ljubljana. Šarmantni glavni grad susjedne nam Slovenije savršeno je mjesto za bijeg iz svakodnevice.

Šarm ovog grada neupitan je, ljepota je na svakom koraku i zove na ponovni posjet. Prekrasne vizure grada, parkovi s visokim platanama, Tivoli, Ljubljanica koja teče kroz sam centar i svojom prisutnošću daje poseban ugođaj, izvrsna gastro ponuda, kulturno povijesna baština, neponovljiva Plečnikova arhitektura i sve to nadomak Zagreba.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

U Ljubljani sam bila mnogo puta, uvijek me podjednako oduševila i pri svakom posjetu o sebi otkrila nešto novo i lijepo. Na ovom Studijskom putovanju Slovenijom prvi put sam ( na vlastitu sramotu, slobodno mogu reći) otkrila Stari grad Ljubljanu. Dvorac koji se kao čuvar nadvio nad gradom i sa svojih zidina pruža najljepši pogled na ovu slovensku ljepoticu.

Kratka vožnja žičarom odvest će vas do mjesta koje ne treba propustiti vidjeti, uživati u panorami i otkriti ponešto o povijesti ovog starog europskog grada. Za ljubitelje aktivnijeg odmora dobro je napomenuti da se do dvorca može i šetnjom drevnim ili novijim putevima koji vode s Vodnikovog , Starog ili Mestnog trga ili možda biciklom? Zvuči kao idealna proljetna rekreacija i relaksacija.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

Ljubljanski dvorac prepoznatljiv je simbol grada i vrlo privlačna kulturna i turistička točka s mnoštvom sadržaja. Uljuljkan u srednjovjekovne zidine, tijekom cijele godine nudi posjetiteljima širok spektar događanja. Svakako istražite dvorac!

Suprotnost dvorcu je svakako moderna Metelkova. I ovo mjesto bilo mi je otkriće, pa ga probajte uključiti u svoj obilazak. Ovdje ćete naići na grafite, moderne skulpture i vrlo neobičan gradski ugođaj. Prostor bivše JNA, danas je autonomni kulturni centar. Ovdje se održavaju koncerti. Cijeli kompleks izgleda nerealno, kao u nekoj drugoj dimenziji. Nešto drugačiji i novi doživljaj Ljubljane.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

Obilazeći grad na svakom koraku otkrit ćete nešto novo, lijepo i poželjeti vidjeti i saznati još ponešto. Svaki posjet čini se kao prvi i zove na ponovni dolazak. Putem ne zaboravite zastati u nekoj od preslatkih slastičarni i kafea, kojih je u Ljubljani svakim danom sve više.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

A kada upijanje ljepote očima i slušanje priča domaćina o znamenitostima grada završi, izlet svakako treba zavrišti u nekom od izvrsnih ljubljanskih restorana. Naša je preporuka restoran JB. Klasični restoran starog kova s jelima dotaknutim modernim vremenima.

Ljubljana je uvijek dobra ideja

Usluga i interijer su besprijekorni, a ambijent nevjerojatno ugodan, topao, zanimljiv i nezamjenjiv. Šteta je posjetiti Ljubljanu i ne dozvoliti si gastronomski užitak sparen s izvrsnim slovenskim vinima  na ovako posebnom mjestu. 

Travel AdvisorLifesytle

Posjetite naš YouTube kanal.

Obiteljski izlet u Celje

https://www.travel-advisor.eu/hotel-kom-nije-odolio-ni-james-bond/

https://www.travel-advisor.eu/prica-o-krskom/

Nove objave