Travel AdvisorTravel Advisor

Maslinova ulja obitelji Buršić svakako treba probati

De Kleva je ulje koje je dobilo zlatnu medalju kao jedno od najboljih na svijetu.

 

Poznato je od davnina da maslinovo ulje djeluje blagotvorno na naš organizam. Mnogi su ga narodi smatrali svetim uljem, simbolom snage i zdravlja. Na području Istre masline se uzgajaju od pamtivijeka. Još u doba Rimljana i Grka maslinovo ulje postalo je jedan od najvažnijih proizvoda zbog svog blagotvornog učinka na organizam. Snažan je antioksidans, djeluje protuupalno te sudjeluje u jačanju imunosustava. Blagodati korištenja maslinova ulja su raznolike. Služi za prevenciju visoke razine kolesterola, smanjuje rizik od raka, ublažava simptome kroničnih bolesti te se koristi se protiv upala, zatvora, alergija i gastritisa.

Extra djevičansko maslinovo ulje De Kleva dobitnik je zlatne medalje kao jedno od najboljih na svijetu.

Maslinici obitelji Buršić smješteni su u sjeverozapadnom dijelu Istre, ili točnije, južno od Brtonigle prema dolini rijeke Mirne, gdje se nalazi slikovito mjesto Nova Vas, koje je poznato po poljoprivrednoj djelatnosti.

Obitelj Buršić već generacijama posvećuje svoje vrijeme, znanje i trud razvoju poljoprivrede.

 

Nova Vas kod Mirne sa svojim mekanim i sunčanim brežuljcima koji se spuštaju prema rijeci, oduvijek na poseban način pogoduje uzgoju maslina. Preduvjeti za to su izvrsni: prirodna raznolikost maslinika, idealan položaj terena, te izrazito povoljna mikroklima. Za obitelj Buršić, maslinarstvo predstavlja trajan izazov kojemu je cilj postizanje apsolutne kvalitete.

Obiteljsko gospodarstvo Stancia Buršić posjeduje 1100 zasađenih maslina raznih sorti: buža, carbonara, leccino i bianchera. Proizvode autohtono ekstra djevičansko maslinovo ulje izuzetnih aroma i okusa. Paleta proizvoda je bogata, a sva ulja nose epitet „ekstra djevičansko“ maslinovo ulje.

„DE KLEVA“ selekcija Buršić spoj je pet vrsta maslina: istarske bjelice, buže, frantoia, leccina i pendolina. Bogato je polifenolima i antioksidansima koji štite naše zdravlje. Ova selekcija dobila je zlatnu medalju te  je proglašena kao jedna od najboljih maslinovih ulja svijeta na ocjenjivanju NYIOOC u New Yorku 2021. U Splitu je ove godine također dobila zlatnu medalju na međunarodnoj manifestaciji Noćnjak.

„BUŽA“ je sortno, autohtono ulje, bistro, zeleno žute intenzivne boje, naglašenih zelenih tonaliteta, te jakog i kompleksnog mirisa.

„ISTARSKA BJELICA“ je sortno, autohtono ulje. Na pogled je bistro, uočljivo intenzivne zlatno žute boje, delikatno se širi u nosnice, bogato obilježjima artičoke, bijele jabuke i osjeta balzamskih trava.

„LECCINO“ je ulje bistre zelene boje, snažnog mirisa po plodu masline, cikorije i svježe pokošene trave. Skladna je okusa s blagom notom gorčine i pikantnosti.

„PENDOLINO“ je ulje zlatno-žute boje s mirisom masline, svježe pokošene djeteline, artičoke i delikatnim mirisom badema. U njemu se ističe pikantnost s nježnom notom gorčine.

 

Sva ulja mogu se kušati i kupiti u prostoru kušaonice.

Mladi “gazda Toni” će rado objasniti sve o ulju, uputiti posjetitelje u tajne kušanja i razlike među uljima. Ono što je vrlo važno što smo naučili od njega jest koja ulja se konzumiraju uz koju hranu.

 

BURŠIĆ MASLINARSTVO
Buršić
Nova Vas 102
Brtonigla
Istra – Hrvatska

+385 52 774 102

+385 52 774 348

info@bursic.net

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleHotel u kojem jednostavno morate uživati
Next articleProvansa: zašto je posjetiti i što treba vidjeti