Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

Autor članka:
Podijeli:

 

Koncept mikro hotela novi je trend u hotelskoj industriji?

Dizajneri iz News Yorka i Toronta, George Yabu i Glenn Pushelberg, autori su uređenja najvećih  imena u hoteljerstvu već 40 godina.  Njihovi klijenti i brandovi bili su  Ian Schrager, Four Seasons, Park Hyatt i St. Regis.

Najnoviji hotelski projekt na kom rade nije luksuzni proizvod. Radi se o hotelu sa 612 soba Moxy Times Square. Ovaj hotel Marriottov je odgovor gostima koji žele udobnost za nešto nižu cijenu.

Najveći izazov dizajnerima poznatim po elegantnim, suvremenim i sofisticiranim interijerima, bio je smjestiti sve potrebno u znatno manji prostor. Sobe u Moxy Times Square male su površine.

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu. Koncept se širi New Yorkom.

Poznati po dizajnu hotela poput  Four Seasons, Le Meridien, Edition i Park Hyatt, započeli su posao na projektu poput  Moxy Times Square hotela, koji nije tradicionalni luksuzni hotel.

Rado su prihvatili posao i izazov posve novog iskustva kroz dizajn.

Mikro hoteli već neko vrijeme su trend. Bio je to jedinstven izazov dizajnerima, a klijent im je ostavio maksimalnu slobodu prilikom njihova posla. To je zaista nešto jedinstveno i omogućava užitak u radu.

 

Bez obzira na cijenu sobe, svaki gost hotela želi otprilike isto. To su osnove, bez obzira radi li se o skupom hotelu ili nekom niže cijene.

Pristup bi trebao biti da bez obzira na dob, svaka informirana i zainteresirana osoba želi lijepo iskustvo boravka u hotelu, za što manji novac.

Ovo nije samo moderan hotel, ima neku emociju i vrlo se ugodno u njemu osjećate.

Planiraju raditi na još ovakvih projekata van luksuzne kategorije.

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

 

Kreiraju hotel za Equinox koji bi trebao udovoljavati svim potrebama korisnika  Equinox fitness klubova i sljedbenika Equinox životnog stila.

U prošlosti uvijek je u boravku u hotelu bila doza romantike.

Misao je bila probuditi aspekt jednostavnosti odlaska na odmor nekad. Zvuči kao cliché, ali lijepo je ponekad osvježiti vizualna sjećanja.

Projekt Moxy bio je pun jedinstvenih izazova za dizajnere. Zbog ekstremno male površine soba, nalzilo se najbolja rješenja za opremanje soba. Stol koji se spušta sa zida, spremnik za odjeću u krevetu i mnoštvo kuka za objesiti sve potrebno. U nekim soba čak nema mjesta za stolicu, pa za sjesti možete koristiti noćni ormarić.

Mikro hoteli su novi trend u hotelijerstvu

Kupaona ima svu potrebnu privatnost, svaki centimetar pažljivo je isplaniran i iskorišten gotovo kao u avionu.

Način života i želje u moderno doba mjenjaju se iz dana u dan. Kao što svugdje čitamo, svi žele doživljaj i svi žele drugačije. Dizajneri i arhitekti moraju biti spremni na takve izazove.

The micro hotel concept

Ne želimo sjediti u formalnom restoranu i jesti doručak jer je to dosadno. Želimo u trenutku odlučiti želimo li obrok ili samo zalogaj u prolazu. Možda želimo biti okruženi ljudima u lobiju, a možda uživati u privatnosti. Život je sve brži i trebamo tu mogućnost izbora. Bitno je znati kako se društvo i način života mjenjaju. Hoteli na to moraju imati odgovor.

izvor: Skift

Travel Advisor o turizmu : Chatboot , Emirates , Airbnb

Moxy Times Square 

Nove objave