Bangkok – gdje odabrati smještaj

Autor članka:
Podijeli:

 

Bangkok – gdje odabrati smještaj

Istražite najbolje lokacije za odsjesti u Bangkoku !

Odabrali smo četvrti u kojima je najzgodnije naći smještaj, posebno za one koji su u gradu prvi put.

Da je Bangkok fascinantan u to nema sumnje, ali odabrati gdje se smjestiti u ovakvom megapolisu zna zaista biti veliki problem. Podjednako je konfuzan onima koji su tu prvi put, ali i onima koji već poznaju grad i neke njegove ulice.

Bangkok je jedan od najluđih gradova svijeta! Ovdje vam se bez problema može dogoditi da vas taksist vozi u hotel, a da pritom pojma nema gdje se taj hotel nalazi. Baš kao ni putnici. Površina grada je veća od 1.600 kvadratnih kilometara.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Koliko Bangkok ima stanovnika? To nitko ne zna. Negdje između 8 i 16 milijuna. Ovisi o dobu dana ili noći.

Toliko je različitih četvrti da se vrlo teško snaći i odlučiti što bi naviše odgovaralo vašem ukusu i afinitetima.

Načini na koje ste birali smještaj u nekim drugim destinacijama ovdje neće biti od velike pomoći. Kvartovi nisu jasno definirani, a ulice daleko od organiziranih. Mreža javnog prometa je u nastanku, a gradom vijuga rijeka. Nemojte da vas to puno brine, prihvatite komplicirani karakter ovog grada i uživat ćete.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Bangkok – gdje odabrati smještaj

Odabir četvrti u kojoj ćete odsjesti u Bangkoku uvelike ovisi o vašim planovima za vrijeme boravka. Ako ste tu poslovno birat ćete smještaj na poziciji koja vam najbolje odgovara za obaviti sastanke, ako ste na odmoru želite biti bliže atrakcijama, znamenitostima i javnom prijevozu.

Imajte na umu da ovdje udaljenosti i komfor poprimaju posve novo značenje. Promet je potpuno kaotičan, pogotovo u vrijeme najvećih gužvi. Ako ste mislili jednostavno uskočiti u taxi na cesti u to vrijeme, još jednom razmislite. Metro je možda bolje rješenje. Ili tuk-tuk koji se lakše provuče kroz gužvu. Sve je bolje od taxija u vrijeme najvećih gužvi! Treba uzeti u obzir da je tuk-tuk otvoren pa se tako nalazite u smrdljivom oblaku smoga na +40 dok čekate na raskrižjima. Ja ih izbjegavam. Taxiji imaju klimu.

Uz sve ove izazove izdvojili smo neka mjesta gdje bi u Bangkoku bilo zgodno naći smještaj. U obzir smo uzeli poziciju, ali i to da u blizini imate sve što je potrebno. Restorane, trgovine, mogućnost javnog prijevoza i sve drugo što za boravka u ovakvom gradu trebate u blizini.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Dobra je četvrt oko Queen Sirikit Convention centra. Četvrt Sukhumvit zadovoljava sve kriterije. Sukhumvit je najmoderniji kozmopolitski dio grada s najboljim roof top barovima i šoping centrima. Najviše zapadnjaka živi i radi u ovom dijelu grada. Ovdje nema povijesnih atrakcija, ali su tu najbolji klubovi, restorani i barovi.

Oni koji su ovdje poslom, možda će im bitnija biti blizina institucija i poslovnog središta, pa su preporuka četvrti Silom i Sathorn. Podjednako su udaljene od Queen Sirikit Convention centra samo u suprotnim smjerovima. Za mene je Silom najbolji dio grada i najčešće sam odsjedao u hotelu Dusit Thani. Tko voli parkove bit će oduševljen Lumphini parkom koji se nalazi preko ceste.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Ako ste u gradu prvi put najbolje bi bilo odsjesti u četvrtima Sukhumvit ili Silom-Sathorn. Obe su vibrantne i zanimljive turistima. Dobro su povezane s ostatkom grada javnim prijevozom, i sigurne. Ovdje ćete naći i reklame s imenima poznatih brendova, pa i to na neki način ulijeva osjećaj opuštenosti. Dobri šoping centri su blizu.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Khao San Road je postao popularna ulica nakon filma The Beach. Ako ste mladi backpacker na ograničenom budgetu, onda je to kvart za vas. Tu nema dobrih hotela ni dobrih restorana, no zato ima mnogo jeftinih prenoćišta i zalogajnica. Za sve koji vole partijati i družiti se s mladima iz svijeta Khao San je pravo mjesto. Ovdje happy hour traje dan i noć.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Riverside uz rijeku Chao Praya je možda najljepši dio grada za potražiti udoban i luksuzan smještaj s dobrim pogledom. Najviše hotela s 5* se nalazi uz rijeku. Central Pier je stanica iz koje kreću mnoge brodske linije, te izleti prema kanalima (klong). Hotel Shangri Lia nekoliko mi je puta bio draga adresa u Bangkoku.

Siam je za sve koji vole moderne shopping mallove, klimatizirano okružje i osjećaj kao da su u New Yorku ili Šangaju. Male trgovine su oko Siam Square, najbolji šoping u Siam Paragon mallu, dobre cijene u MBK i još par jednako velikih hramova za kupovinu se nalaze u ovoj četvrti.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Chinatown je jedan od najstarijih dijelova grada i potpuno drugačiji od ostatka grada. Mnogi turisti koji ostaju duže u gradu vole odsjesti ovdje. Uske uličice prepune trgovina i kineskih restorana svojom energijom oduševe svakoga. Najbolji street food u gradu koji je poznat po street foodu je u Chinatownu. Jeftini smještaji sve češće postaju mali butik hoteli i hosteli za hedoniste i one kojima se ne žuri iz grada.

Bangkok - gdje odabrati smještaj

Bangkok je veliki grad i to treba svaki puta ponoviti čak i onima koji su već bili. Nikad ga nećete vidjeti cijelog, niti ne treba jer veliki dio nije atraktivan. Ovdje su nabrojane najbolje četvrti.

Šteta je u gradu ostati samo dan, dva kao i većina turista. Bolje produžiti koji dan i dobro upoznati noćne tržnice, šminkerske roof top barove i život koji je osebujna mješavina zapada, istoka te pomalo vuče na atmosferu iz filma Blade Runner.

Travel Advisor YouTube kanal.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku

https://www.travel-advisor.eu/otoci-u-tajlandu/

https://www.travel-advisor.eu/4788/

 

Nove objave