TOP 10 atrakcija u Bangkoku

Autor članka:
Podijeli:

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
Bangkok je postao najposjećeniji grad na svijetu. Turistička destinacija koja svakome nudi nešto posebno. Promatram zadnjih tridesetak godina kako se grad mijenja. Od prvog posjeta 1986. Kada je u gradu bio sam jedan neboder (hotel Dusit Thani) do danas ne raspoznatljivih vizura megalopolisa.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
Bangkok netko voli, netko ne, ali nitko nije ravnodušan. Turisti obično ostaju dva ili tri dana, no može se mnogo duže jer je grad pun mjesta za istraživanje. Ipak , za one brzinske donosim popis best of atrakcija.
1) Wat Phra Kaew I Grand Palace – da, svi turisti ovdje dođu barem jednom, no iako je u Tajlandu mnogo hramova niti jedan nije kao Wat Pra Kaew. Must see I najbolje mjesto za fotkanje. Osim turista u hram dolazi I barem jednako toliko Tajlanđana na molitvu. Spoj muzeja I hrama u tradiciji tajlandske najfinije umjetnosti I ručnog rada. Najvažniji hram Tajlanda.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
Kraljevska palača se na žalost vidi samo iz vana. Impresivno zdanje u predivnom vrtu. Treba se obuči smjerno. Duge hlače i majice koje pokrivaju ramena.
2) Wat Pho – u sklopu istog kompleksa, ali sa drugim ulazom. Hram ležećeg Bude je mjesto molitve i vjerskih običaja. Pozlaćeni ležeći Buda (45 m) je impresivne veličine. S jedne strane su molitvene posude u koje treba ubaciti novčiće. U sve po jedan. Kao dio hrama djeluje i škola masaže sa slijepe. Svi koji su probali tvrde da je to daleko najbolja masaža u Tajlandu. U dvorištu bude i nekoliko čitača iz dlana koji mogu otkriti zanimljivu budućnost.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
3) Wat Traimit – hram zlatnog bude. Veličanstven kip Bude težak 5,5 tona u skromnom hramu čeka vjernike i turiste. Toliko zlata na jednom mjestu sigurno nitko od turista prije nije vidio. Legenda kaže da je slučajno otkriveno zlato za monsuna 1950. Kada je statua premještana s jednog hrama u drugi. Naime, davno je obučena u cement kako bi se zlato sakrilo od Kmera za vrijeme ratova.

4) Uživajte u tajlandskoj masaži – Bilo da ste u Bangkoku ili u nekom drugom mjestu u Tajlandu obavezno posjetite salon masaže i to odmah prvi dan jer lako je moguće da ćete kao i mnogi turisti svaki dan uživati barem sat vremena. Ima milijun salona i ponuda je vrlo velika. Koji put je masaža odlična, koji put samo dobra, no opuštanje je zajamčeno.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
5) Chinatown – U Bangkoku djeluje jedna od najživljih zajednica Kineza van Kine. Četvrt je zanimljiva danju i noći. Po danu su ulice pune dućana I štandova s voćem i povrćem te raznih potrepština za kuću i druge kineske robe. Nakon sumraka ulice se pretvaraju u restorane sa stotinama ukusnih, netom pripremljenih jela. Treba probati svašta dok se ne nađe ono najbolje.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
6) Bangkok ima ogromnu ponudu smještaja, no treba koju noć prespavati u pravom hotelu sa 5*. Niti jedna svjetska metropola ranga Bangkoka ne nudi tako dobre hotele po prihvatljivim cijenama. Primjerice luksuzni Shangri La na obali Chao Praye zna imati cijenu sobe s doručkom za 200$, a spade u TOP 10 business hotela na svijetu. Za preporuku je i Dusit Thani – prvi pravi domaći lanac luksuznih hotela.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku

7) Lumpini Park – Zelena oaza u srcu grada. Kako Bangkok nema neko mjesto za koje se može reći da je centar grada, Lumpini bi to moga biti. Veliki lijepi park s jezerom u sredini je odlično mjesto za mirnu šetnju u sumrak. Sa svih strana okružen kaotičnim prometom, Lumpini je prava oaza mira u središtu grada. Park je dobio ime po mjestu Budinog rođenja.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
8) Klong – sistem kanala uz rijeku Chao Praya. Prije urbanizacije grada ti kanali su bili glavne prometnice i poveznice između raznih dijelova grada. Uz njih I danas žive ljudi. Voda izgleda mutna i smeđa, no ljudi se u njoj kupaju, peru veš I očito to nikom ne smeta. Postoji kanalizacija, a voda ima boju zemlje. Neke kolibe su danas uređene u lijepe kuće s vrtovima. Klongovi su dio obaveznog razgleda grada za sve koji prvi put dođu.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
9) Damnoen Saduak je kolokvijalno nazvana plutajuća tržnica. Prije dvadesetak godina je to i bila, no u međuvremenu je betonska struktura umanjila autohtoni doživljaj. Lokalne trgovkinje u malenim drvenim čamcima i dalje nude svoje proizvode. Organsko voće i povrće, hranu i namirnice. Jedan dio je turistički s ponudom suvenira, no i danas je zanimljivo mjesto za posjetu.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku
10) Wat Arun – hram čija pagoda dominira obalom Chao Praye posjećuje bitno manje turista od ostalih mjesta jer je s druge strane rijeke. Vrijedi ga posjetiti zbog zanimljive arhitekture te vrlo detaljne dekoracije. S te strane se pruža lijep pogled prema Kraljevskoj palači I tornjevima Wat Phra Kaew.

TOP 10 atrakcija u Bangkoku

Posjetite naš YouTube kanal. 

Travel Advisor :

Putovanje na Maldive: što treba znati prije prvog posjeta?

Kuala Lumpur u tri dana

Najljepša mjesta koja treba posjetiti u Indoneziji

http://www.travel-advisor.eu/4788/

 

Nove objave