Prijedlozi za ljetna putovanja

Autor članka:
Podijeli:

Atraktivna ljetna putovanja

Znamo da je Hrvatska među najboljim destinacijama ovog ljeta te da će mnogi provesti odmor na obali. Ipak, ako poželite negdje drugdje u svijet, donosimo popis najboljih putovanja ovog ljeta.

Sri Lanka

ljetna putovanja
Sri Lanka nije veliki otok. Kad bi bile bolje ceste lako bi ga bilo obići, no i promet je dio iskustva i avanture. Od svibnja do rujna sjeverna i istočna strana su suhe bez jakih padavina pa je idealno vrijeme za odmor na plaži. Zbog vrućina možda nije najbolje za istraživanje unutrašnjosti te Kulturnog trokuta (Matale – Dambulla – Sigirya). Plaže će biti sasvim dovoljne. Zanimljive su i divlje životinje. U ljetnim mjesecima krda slonova migriraju kroz nacionalni park Minnelya. Zalihe vode su tamo bogatije pa slonovi dolaze. The Gathering – poznato ljetno okupljanje slonova. Tada je najbolje doba za foto safari.

Amazona, Brazil

Ljetna putovanja

Početkom našeg ljeta u slivu Amazone počinje sušni period. To znači da se velike Amazona, Rio Negro i druge rijeke vračaju u svoja korita, nema komaraca i životinje su vidljivije. Krstarenja riječnim brodovima iz Manausa u Brazilu su vrlo popularna među ljubiteljima prirode i laganim avanturistima. Amazona na putničkom brodu puno više zvuči avanturistički nego što je. Rijeka je ogromna kao more, mirna i spora. Moguće je loviti piranhe, tražiti dupine, majmune i aligatore, kupati se i posjetiti sela domorodaca. Tjedan dana na brodu je doživljaj za pamćenje.

Kenija i Tanzanija

Najbolja putovanja za ljeto

Iako migracije životinja u potrazi za ispašom i vodom traju čitave godine u ovo se doba intenziviraju. Velika krda gnuova, gazela i zebri u Serengetiju prelaze rijeku Maru i dolaze u NP Masai Maru u Keniju. Za sve koje vole safari ljeto je odlično vrijeme za posjetu. Šanse za vidjeti Big five su velike. Sezona bez kiše znači da je trava suha i kratka pa je lakše vidjeti životinje nego kada je zelena i visoka. Svi parkovi u Keniji i Tanzaniji su dosta popunjeni pa su i cijene u ovom periodu najviše.

Japan

Japan
Nema lošeg doba za posjet Japanu, ali je ljeto možda najbolje. U turističkom smislu ljeti je u Japanu niska sezona. Klima je prilično vruća pa lokalci pokušavaju napustiti gradove i otići na sjever. Kupanje u moru nije toliko popularno, no zato su brdski turistički centri puni. Ako vam je vlaga i vrućina podnošljiva onda je ljeto pravo vrijeme za posjetiti Japan. Gužve u inače prenapučenim gradovima su manje, lakše je dobiti dobar „deal“ za sobu i naći mjesta u poznatim restoranima. Avio karte su također najjeftinije ljeti.

Island

Najbolja putovanja za ljeto

Island je totalno IN destinacija. Toliko je IN da nije lako naći smještaj u ovoj velikoj zemlji u kojoj živi malo ljudi. Ljeti se očekuje temperatura od tropskih 20C što je vrhunac  vrućina. Naravno, ne za dugo, možda se ta temperatura održi koji dan i vrati na ugodnih desetak. Srpanj je najbolji mjesec za posjet Islandu stoga očekujte gužve oko svih poznatih prirodnih atrakcija. Hrana, točnije sea food, je među najboljim na svijetu (iako bez maslinovog ulja) stoga je dobro obići restorane u Rejkjaviku.

Najbolja ljetna putovanja – lijep izbor i najradije bi na sve te divne destinacije. Jedna za drugim. Bilo bi to ljeto iz snova.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave