Najbolje zemlje svijeta za putovanja su ?

Autor članka:
Podijeli:

 

 

Najbolje zemlje svijeta

Koliko daleko biste putovali do omiljenih zemlja? Čitaoci utjecajnog Travel magazina Conde Nast su opet glasali. Njih preko 300.000 je odabralo ove zemlje kao najbolje za putovanje.

Kada se odlučite za obalnu cestu ni jedna druga destinacija ne može se usporediti s nepreglednim prostranstvima i dramatičnom obalom Australije. Promjena stanara u bijeloj kući nije vas odvratila od posjeta Sjedinjenim Državama. A Grčka još uvijek budi maštu ljepotom i gostoljubivošću. Ipak, Italija je i dalje Il primo na međunarodnom meniju.

ITALIJA

Ameri tradicionalno najviše vole Italiju i to znamo, no teško da bi mogli prigovoriti njihovom izboru. Italija nudi sve i to sve je jako dobro, ukusno, lijepo upakirano i dobro prodano. Zemlja dizajna i dobrog života ne nudi samo sunce i more nego način života, ljepotu i dobra provod.

Najbolje zemlje svijeta
najbolje zemlje svijeta

GRČKA

U Grčkoj ćete se naći na raskršću boja i kultura. Osjetit ćete snagu povijesti i toplinu Južne Europe. Ljudi, more, kultura i klima čine Grčku najpoželjnijom destinacijom.

SAD

Od obale do obale Sjedinjene Države pršte raznolikošću! Amerika nisu samo gradovi, Amerika su i nacionalni parkovi, planine, močvare i pustinje. Vječni snijeg i vječna pustinja u istoj državi.Kao da je čitav svijet u jednoj državi. Loša vijest je da je nikad nećemo stići obići cijelu.

najbolje zemlje svijeta

FRANCUSKA

Ako ste u potrazi za najboljim što Europa može ponuditi u umjetnosti, kuhinji ili ambijentu Francuska je najbolji izbor. Kad bi u Europi morao do kraja života putovati u samo jednu zemlju onda bi to bila Francuska.

najbolje zemlje svijeta

ŠPANJOLSKA

Španjolska je vjerojatno najbolje mjesto na svijetu za provesti odmor. Barcelona, Madrid, Valencia, Seville, Malaga… Mnoštvo gradova koje morate posjetiti u jednoj zemlji. Zatim plaže, obala, otoci na kojima je uvijek ljeto (Kanarski otoci) i vječna zabava u svako doba godine.

najbolje zemlje svijeta

JUŽNA AFRIKA

Divlje životinje u rezervatima, dine pustinje Kalahari, pješčane plaže okupane s dva oceana, planine – zaista zadivljujući pejzaži i raznolikost. Ponajbolja vina, odlična morska hrana i ugodna klima privlače posjetioce čitave godine.

Najbolje zemlje svijeta

AUSTRALIJA

Australija nudi puno više od razvikanih atrakcija poput Sydneya i Melbournea. Neke od najpoželjnijih destinacija u Australiji su Otok Fraser , Sydney Harbor Bridge, Great Barrier Reef, Scenic World, Nacionalni park Kakadu, Opera u Sydneyu, Port Arthur, Nacionalni park Uluru-Kata Tjuta, Amp Tower Centrepoint, National Gallery of Australia, Gold Coast, Ocean Road…

najbolje zemlje svijeta

TAJLAND

Tajland je s razlogom najpopularnija destinacija u jugoistočnoj Aziji. Ovdje možete pronaći gotovo sve. Kristalno plavo more, prekrasne plaže, guste džungle, odličnu hranu i smještaj za svaki džep. Omiljeno zimovalište Europljana.

najbolje zemlje svijeta

INDIJA

Indija je zemlja različitosti, kulture, tradicije u kuhinji, odijevanju, jeziku i načinu života koji varira od djela do djela zemlje. Svaki dio Indije je drukčiji. Od sjevera do juga. To je čini posebno privlačnom turistima.

KANADA

Kanada je, sa svojim kozmopolitskim gradovima, gotovo neistraženim prirodnim čudima, gotovo pa svijet za sebe. I jest – s jedne obale do druge je toliko različitosti da Kanada i jest svijet u malom. Vancouver, Quebec, Montreal, nacionalni parkovi…velika zemlja, a malo je vremena.

MEKSIKO

Meksiko je različit, čudan i fascinantan u toj mjeri da ga pri svakom novom posjetu iznova otkrivate. Kultura, muzika, hrana i klima su najjači aduti. Antropološki muzej u Mexico Cityju je jedan od najboljih na svijetu. Plaže Yucatana i Pacifičke obale govore same za sebe.

ŠRI LANKA

Za tako mali otok Šri Lanka ima puno nadimaka: Serendib, Ceylon, Teardrop of India, Resplendent Isle, Island of Dharma, Pearl of the Orient. Ova šarolika kolekcija odnosi se na bogatstvo i ljepotu otoka i osjećajima koje budi u svojim posjetiteljima.

najbolje zemlje svijeta

IRSKA

Lutanje starim građevinama i prekrasnim krajolicima Irske izniman je doživljaj. Posjetite neki od tradicionalnih pubova i uživajte u umjetnosti i kreativnosti. Posjetite Belfast u kom je izgrađen slavni Titanik.

najbolje zemlje svijeta

 

PORTUGAL

Portugal je popularniji no ikad. Europska ekonomska kriza ostavila je zemlju na rubu bankrota, ali zemlja se vrlo brzo oporavlja. Ugodne cijene, bogata kultura i pristojni ljudi koji su otvoreni prema svima pravi su mamac turistima.

NOVI ZELAND

29 regija Novog Zelanda smjestilo se na 1600 kilometara dva glavna otoka. Svaka destinacija svijet je i doživljaj za sebe, a s obzirom na male udaljenosti lako ih se može posjetiti nekoliko u kratko vrijeme. Toliko daleko, a opet blizu.

najbolje zemlje svijeta

INDONEZIJA

Omotana oko ekvatora, između Azije i Australije i dva oceana. Indonezija sa svojim mnoštvom otoka čeka da je istražite.

NIZOZEMSKA

Odmor u Nizozemskoj podrazumijeva uživanje u kulturi gradova poput Amsterdama i Delfta. Posjet ribarskim selima, prijestolnici sira Alkmaari, nepregledna polja tulipana, vožnja biciklom …Sve to čini ovu zemlju nezaboravnom.

VIJETNAM

Egzotična zemlja predivne obale, spektakularnih krajolika, jedinstvene kuhinje i neopisive gostoljubivosti. U Vijetnamu ćete upoznati jednu najfascinantnijih kultura svijeta i doživjeti nezaboravne avanture.

JAPAN

Japan se isplatiti posjetiti u bilo koje doba godine. Od uspona na planinu Fuji do obilazaka gradova za vrijeme cvata stabala trešnje. Japan je zemlja koja će svakoga podjednako zadiviti. I redovnog posjetitelja i one koji su tu prvi put.

 

ISLAND

Island definitivno ima svojih pet minuta, i tek počinju. Od ledenjaka do vulkanskih pustinja, puno je toga zbog čega vrijedi posjetiti Island. Nadamo se da najezda turista neće ostaviti loš trag u ovoj izoliranoj zemlji s malim brojem stanovnika.ž

 

Travel Advisor : Kuala Lumpur, Maroko, Bhutan, Bali, Moskva

Posjetite naš YouTube kanal.

Nove objave