Travel AdvisorTravel Advisor

Ovo su najljepše plaže u Hrvatskoj od Pule pa sve do Dubrovnika

Najljepše plaže u Hrvatskoj se jako dobro kriju od očiju javnosti. No, mi smo napravili sve od sebe da ih ipak za vas nađemo. Neki gradovi su jednostavno blagoslovljeni svojim položajem uz more. Za razliku od manjih mjesta u gradovima je više događanja, a urbani život nekim turistima više odgovara od seoskih zabava uz more. Kao što neki vole mir i osamu i robinzonski turizam, tako neki vole gradove i zbivanja koja se ljeti održavaju u njima uz poneko kupanje.

Gdje su onda najljepše plaže u Hrvatskoj?

Krenimo od sjevera prema jugu.

Pula

Gortanova uvala je lijepa obiteljska plaža uz šetalište. Okružena je gustom borovom šumom. Sitni šljunak je čini ugodnom za kupanje. Osim ove popularne su plaže Valkane pored hotela Pula te u predjelu Verudela Histria i Ambrela.

 

Opatija

Slatina je kupalište u samom središtu grada okruženo austrougarskim hotelima i vrlo je popularna među našim sjevernim susjedima. Betonirana je i ima laki pristup u more. Oko plaže su brojni ugostiteljski objekti te razni zabavni sadržaji.

 

Rijeka

Kantrida (Ploče) Mnogi Rijeku ne doživljavaju kao odmorišni grad, no na rubovima grada ima lijepih plaža. Jedna od njih je i Kantrida blizu samog dna Kvarnerskog zaljeva. Prije nekog vremena je plaža uređena pa sada bez pretjerivanja podsjeća na neku iz Francuske ili Španjolske. Iznad plaže su bazeni s morskom vodom. Ništa manje lijepe su one na istočnoj strani grada Pećinama, Brajdica, Sablićevo, Glavanovo i Grčevo.

 

Zadar

Kolovare je najpoznatija gradska plaža južno u neposrednoj blizini središta. Duga je oko dva kilometra. Dijelom je betonirana. Na njoj se može unajmiti sve što treba za ugodan boravak. U zaleđu je borova šuma pa nudi i dosta prirodnog hlada. S druge strane grada su plaže Borik i Diklo vrlo popularne među turistima.

 

Šibenik

Banj je prava gradska plaža na kojoj uživaju domaći i gosti. Osim čistog mora pruža i lijepi pogled na grad. Šljunčana plaža je dobra za obitelji s djecom na kojoj ima sadržaja za sportske aktivnosti i zabavu. Plaža je uređena tijekom zimskih mjeseci te je vrlo uredna i čista. Nešto dalje je pješčana plaža Amadria u Solarisu.

 

Split

Bačvice su kultno mjesto u životu mnogih Splićana, ali i njihovih gostiju. Najpoznatija je po piciginu. Jedinstvena igra s malom lopticom u plitkom moru. Svake se godine održava “Svjetsko prvenstvo u piciginu”. Plaža je dijelom pješčana, s betoniranom šetnicom uz koju su razni ugostiteljski zabavni sadržaji. U nastavku je dobro uređena plaža Trstenik. S druge strane grada su Kaštelet, Bene i Kašljuni podno Marjana.

 

Dubrovnik

Banje je najpoznatija dubrovačka plaža poznata s brojnih selfija i fotografija. U neposrednoj je blizini starog središta grada. Na plaži se, iako ne jeftino, mogu unajmiti ležaljke i sve što treba za ugodan boravak. Pogled na otok Lokrum i gradske zidine privlače turiste iz cijelog svijeta. Pored nje je plaža Sveti Jakov. Na Lapadu je popularana plaža Copacabana te mnoge manje uz šetnicu.

 

Ovo su bile najljepše plaže u Hrvatskoj, nadamo se da ćete istražiti i javiti nam ako nađete neke još bolje 🙂

Previous articleSalzburg – najbolje atrakcije
Next articleLegalna ili ne, turisti će potrošiti milijune na marihuanu!