Travel AdvisorTravel Advisor

Najljepše plaže u Portugalu

Bez sumnje Portugal je fantastična destinacija za ljubitelje mora i  plaža. Između kopna, Azora i otoka Madeira , nalazi se mnoštvo pješčanih uvala, stjenovitih litica i spektakularnih krajolika.

U zemlji s toliko plaža teško je izabrati najljepše plaže u Portugalu

Praia de Benagil

Jedna od najlegendarnijih i najposjećenijih špilja u Algarveu nalazi se u blizini Carvoeira u ribarskom mjestu Benagil. Algar de Benagil dostupna je samo s mora i najbolje je doći brodom. Okružena je strmim liticama koje su uobičajene u Algarveu.

Praia da Marinha

Smještena u Lagoi, Praia da Marinha je još jedna upečatljiva i tipična portugalska  plaža prekrivena mekim pijeskom i okružena šarenim liticama. Također je među najposjećenijim plažama jer je lako dostupna automobilom.

Praia da Rocha

Bliže turističkim središtima, u Portimãou, nalazi se Praia da Rocha.  Ne samo da je plaža velika i lijepa, već je i blizu hotela, restorana i barova. Također se smatra jednom od najboljih plaža u Algarveu.

Praia da Nazaré

Nazaré u središnjem Portugalu je vrhunsko mjesto za surfanje i ljubitelje adrenalina. Valovi su golemi, toliko da je ovdje izmjeren najveći val na svijetu. Ovdje treba uživati ​​s oprezom, a najbolje vrijeme za posjet je tijekom proljeća i jeseni, dok je vrijeme još uvijek lijepo, ali nije prepuno turista.

Praia Zambujeira do Mar

Mnogi znaju Alentejo zbog velikih polja i ukusnih vina, ali ovdje su i neke od najljepših plaža u zemlji. Smještena je u središtu prirodnog parka Costa Vicentina e Sudoeste Alentejano. Često se opisuje kao mirna plaža za surfanje okružena divljom prirodom i gotovo tajanstvenom ljepotom.

Poluotok Troia

Bijeli pijesak, pjenušavi plavi ocean, veličanstvene ptice i dupini tek su dio onoga što nudi ​​poluotok Troia. Sama plaža je dugačaka 17,7 km i proteže se od Comporta s jednog kraja do ušća ušća Sado s druge strane.

Najljepše plaže u Portugalu između Atlantika i Mediterana.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleLegalna ili ne, turisti će potrošiti milijune na marihuanu!
Next articleJahtarenje po francuskim kanalima je bolje nego na moru ?