Travel AdvisorTravel Advisor

Koji su najljepši gradovi Europe ?

Najljepši gradovi Europe

zasigurno svatko ima svojeg favorita, no ovaj izbor može biti koristan prije planiranje nekog putovanja. Najljepši gradovi Europe čekaju na nas.

Prestižni Američki časopis o putovanjima Travel and Leisure je objavio rezultate ankete Najljepši gradovi Europe. Ako mislite da znate tko je pobijedio možda ćete se iznenaditi izborom.
Amerikanci obožavaju Italiju i to se vidi po rezulatima ankete.

U komentarima navode kako je Italija kolijevka zapadne civilizacije ruku pod ruku s modernim tekovinama. Rim ima sve: povijest, kulturne znamenitosti, religiju i hranu.

Čitatelji glasaju svake godine. Izbor može pokazati trend gdje i kako žele putovati Amerikanci; turisti koji najviše troše i koje svi poštuju. Gradovi su ocjenjivani prema kriterijima kao što su: kulturna ponuda, spomenici, hrana, odnos lokalnih žitelja prema turistima, šoping i ukupna vrijednost za novac. Prva dva mjesta pripadaju talijanskim gradovima.
Istanbul je zauzeo visoko treće mjesto što je najbolji rezultat ikada. Terorizam je brzo zaboravljen jer je raznolika ponuda toliko bogata da ga mnogi žele posjetiti.
Dva Portugalska grada su vrlo visoko na listi. Za nekoga iznenađenje, no svakako zasluženo. Porto i Lisabon imaju vrlo dobar image i putnici ih vole. Na društvenim mrežama su vrlo dobro zastupljeni. Razloga za visoke pozicije je nekoliko: direktni letovi iz USA, dobra vina i povoljne cijene.
Španjolska je još bolje zastupljena s čak četiri grada. Barcelona nije najviše rangirana. Dobra kuhinja i vina, bogata povijest , ali i vrhunska moderna arhitektura te povoljne cijene glavni su razlozi za dobar rezultat.
Pariz je lani ispao s liste, ali se ponovno vratio. Ne u prvih deset, ali nakon turbulentnih godina i terorizma ponovno je na listi. Dva glavna grada koji su česta meta naših turista također su na popisu.

Zanimljivo je da na listi nema gradova poput Londona, Beča, Amsterdama, Berlina i mnogih drugih popularnih destinacija. Ova lista najljepših gradova nije po ničemu obvezujuća i vjerojatno bi naša bila drugačija. Možda nam može dati ideju za neko novo putovanje.

 1. Budapest
 1. Prag
 1. Edinburgh
 1. Paris
 1. Madrid
 1. San Sebastian
 1. Siena
 1. Lisabon
 1. Krakow
 1. Barcelona
 1. Sevilja
 1. Porto
 1. Istanbul
 1. Rim

1.Firenca

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

Previous articleKoje su najbolje destinacije za medeni mjesec?
Next articleZemljopisne karte koje prikazuju izvorne prijevode imena zemalja