Koji su najljepši gradovi Europe ?

Autor članka:
Podijeli:

Najljepši gradovi Europe

zasigurno svatko ima svojeg favorita, no ovaj izbor može biti koristan prije planiranje nekog putovanja. Najljepši gradovi Europe čekaju na nas.

Prestižna web stranica o putovanjima travel Advisor je objavila popis Najljepših gradova Europe. Ako mislite da znate tko je pobijedio možda ćete se iznenaditi izborom.
Izbor nije lak jer bi se barem stotinjak gradova moglo naći na ovoj listi.

 

Izbor može pokazati trend gdje i kako turistii žele putovati.  Donose novac koji i te kako vole u gradovima i zemljama pa ih, uglavnom, svi poštuju. A zašto i ne bi? Gradovi su ocjenjivani prema kriterijima kao što su: kulturna ponuda, spomenici, hrana, odnos lokalnih žitelja prema turistima, šoping i ukupna vrijednost za novac.
Istanbul je u prvih deset najviše zbog naklonosti turista s Balkana koji ga obožavaju.
Dva Portugalska grada su visoko na listi. Za nekoga iznenađenje, no svakako zasluženo. Porto i Lisabon imaju vrlo dobar image i putnici ih vole. Na društvenim mrežama su vrlo dobro zastupljeni. Razloga za visoke pozicije je nekoliko: direktni letovi iz USA, dobra vina i povoljne cijene.
Španjolska, Francuska i Italija imaju također po dva grada na listi. Dobra kuhinja i vina, bogata povijest , ali i vrhunska moderna arhitektura te povoljne cijene glavni su razlozi za dobar rezultat. Turistički gledano Mediteranske zemlje ostvaruju najveći prihod, no sjeverne destinacije su sve dohvatljivije. Jeftiniji letovi i gradovi koje tek treba otkriti su vrlo blizu. Kopenhagen, Štokholm, Berlin, Hamburg, Oslo pa Riga, Tallin, Helsinki su vrlo blizu ovog popisa, a da ne spominjem Moskvu.

Zanimljivo je da na listi nema svih omiljenih destinacija. Ova lista najljepših gradova nije po ničemu obvezujuća i vjerojatno bi naša bila drugačija. Možda vam može dati ideju za neko novo putovanje.

 1. London

London

 

 1. Prag

najljepši gradovi Europe

 1. Edinburgh

najljepši gradovi Europe

 1. Paris

Paris

 

 1. Madrid

najljepši gradovi Europe

 1. Nica

Nica

 

 1. Brugge

Top 5 Romantic Places

 

 1. Lisabon

najljepši gradovi Europe

 1. St.Petersburg

Saint Petersburg za početnike

 

 

 1. Barcelona

najljepši gradovi Europe

 1. Sevilla

najljepši gradovi Europe

 1. Rim

Rim

 

3. Beč

Beč

 

 1. Amsterdam

Amsterdam

 

1.Firenca

najljepši gradovi Europe

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Nove objave