Travel AdvisorTravel Advisor

Čarobni napitak s raznim začinima osvojio je svijet

Kave s različitim dodacima

DELONGHI MJESEC PROMOTIVNIH CIJENA.

Kava je napitak koji se pije na svim kontinentima.

Popularnost ovog toplog napitka se u zadnjih dvadesetak godina toliko raširila da se dobra kava može popiti i u egzotičnim zemljama. Plantaže kave se nalaze diljem svijeta. Mnoge zemlje koje su klimatski pogodne za uzgoj kave su dio svoje poljoprivredne proizvodnje usmjerile prema kavi. Pretpostavlja se da će, zbog velike potražnje, cijena kave biti sve viša. S druge strane sorte kave koje se uzgajaju su vrlo specifične i različite što ovisi o podneblju.

Razlika je u pripremi kave, a ponekad i njezinim sastojcima.

Evo nekoliko primjera:

Na primjer, Europljani vjerojatno ne bi smatrali papar, limun i sir prikladnim za miješanje s kavom, ali u drugim kulturama to je normalno.
U Finskoj se vruća kava prelijeva preko komada juustoleipä (sirne skute). Iako možda ne zvuči privlačno, Finci obožavaju ovu jedinstvenu kombinaciju.
U Maleziji se pije ukusno moćan napitak, koji se može poslužiti toplo ili hladno, sastoji se od tri dijela crne kave i sedam dijelova mliječnog čaja iz Hong Konga, mješavine crnog čaja i mlijeka.

Meksikanci piju odličnu kavu. Zakuhana sa štapićem cimeta, tradicionalna meksička kava koristi piloncillo (nerafinirani šećer od trske) i poslužuje se u glinenoj šalici, za koju lokalno stanovništvo vjeruje da daje najbolji okus kave.
Iako mnogi smatraju caipirinhu brazilskim nacionalnim pićem, cafezinho je daleko najpopularnije piće za lokalno stanovništvo. Slično espressu, cafezinhos su kratke, jake kave. Jedina razlika je u tome što su cafezinhos prethodno zaslađeni tj. kuhani sa šećerom.

Irska kava je hibrid kave i koktela. Sastoji se od vruće kave, irskog viskija i šećera, a preliven je gustim vrhnjem.
U Maroku se pije mirisna mješavina tamne kave u koju se dodaju začini poput kardamoma, crnog papra, cimeta, klinčića i muškatnog oraščića.
Naše bake su nam kao djeci davale bijelu kavu s umočenim komadićima suhog kruha.

Kod kuće možemo sami kombinirati različite kave s a začinima i dodacima. često i sam dodajem u kavu papar i cimet jer mi je takva bolja za rano jutro. Neki dodaju razne vrste alkohola. Talijani su prvaci u tome, no može se i doma. Važno je imati dobru kavu koja je dobro samljevena. Za to imam idealan aparat De’Longhi Magnifica. Svježe samljevena kava po kojoj zamiriši kuhinja i fina gusta crna tekućina je spremna za eksperimente.

Uspješna priča obiteljske tvrtke iz Trevisa

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleVelika sportska imena i ove godine otkrivaju poslovnu stranu sporta
Next articleNajveseliji zeleni praznik