New York u prosincu

Autor članka:
Podijeli:

Val vrućine u Europi ne popušta. S nostalgijom se sjećamo prohladnog Božića, dekoracija, poklona…

Možda je vrijeme da poklonimo svojim najdražima ili sami sebi New York u prosincu . Za mnoge je New York najprivlačniji baš u to vrijeme.

Čarolija glavnog grada svijeta ne ostavlja nikog ravnodušnim. Toliko puta smo ga vidjeli u raznim filmovima i serijama i sigurno negdje duboko u sebi poželjeli doživjeti šetnju Petom Avenijom ili vožnju kočijom kroz Central Park.

New York u prosincu

Pa ako je stvarno tako i krenemo u New York što bi tamo mogli raditi i vidjeti?

Rockefeller Centre –  „must see“ je velika božićna jelka. Tu bi mogla biti gužva pa je dobro doći ujutro. Klizači na ledu, šarene dekoracije i trg koji je po mnogočemu poznat diljem svijeta, a „igrao“ je u toliko filmova. Od 1933. je središte blagdanskih okupljanja i programa. Od 2004. na vrhu jelke je zvijezda od 25.000 Swarovski kristala. Jelka je osvijetljena do ponoći.

New York u prosincu
Macy’s – legendarna robna kuća na trgu Herald je poznata po najljepše dekoriranim izlozima i uređenoj površini prizemlja koje izgleda poput zemlje iz bajke. Djeca teško da mogu vidjeti nešto ljepše. Mogu čak i sjesti u krilo Djeda Mraza, ako stignu kroz gužvu do njega i šapnuti mu svoje želje. Ulaz je besplatan, ali valja rezervirati mjesto u redu. Macy’s Santaland se otvara krajem studenog.

Afternoon Tea – običaj koji se svakako treba poštovati u prosincu. Osim što je dobro ugrijati se na nekom lijepom mjestu i pravi je užitak popiti čaj u lijepom okruženju. Najljepša mjesta za to su obično u luksuznim hotelima kao na primjer Peninsula, Ritz Carlton i Plaza.

Radio City Christmas Spectacular – za navečer je najbolji izbor, od milijun događaja, posjet nekom koncertu s plesnim točkama uz poznate teme iz filmova. Pravi užitak za uši i oči. Potrebno je provjeriti različite predstave i vrijeme početka jer je izbor velik.

New York u prosincu

Božićne tržnice – diljem grada ih je nekoliko. Bryant Park Winter Village je jedno od najpopularnijih mjesta. Ponuda je velika, štandova i kućica ima toliko da je teško nešto ne kupiti. Union Square Holiday Market, Grand central Terminal Holiday Fair i još mnoge druge koje tek treba otkriti.

Izlozi robnih kuća Bloomingdale, Barney, Bergdorf Goodman, Saks Fifth Avenue, Macy, Lord & Taylor su možda najbolje i najskuplje uređene, ali u to doba godine se svi natječu tko će imati ljepši izlog.

New York u prosincu

Kod odabira datuma pokušajte izbjeći vikende zbog gužvi i zbog jeftinijih hotela. Najpovoljniji datumi su oko samog Božića od 23. do 27.prosinca. Na božićno jutro je možda jedinstvena prilika slikati se bez ljudi pred najvažnijim atrakcijama. Bez obzira gdje odabrali smještaj svuda ćete naići na blagdansko ozračje.
Iako smo s jednom nogom na plaži ili u moru nije na odmet na vrijeme početi planirati novo putovanje pa neka to bude New York u prosincu.

Samo ovoliko dana je preostalo do Božića.

 

Travel Advisor – lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal.

New York vodič po barovima, klubovima i restoranima

Koje gradove treba posjetiti zimi ?

Gdje na put u rujnu?

Nove objave