Koje gradove treba posjetiti zimi ?

Autor članka:
Podijeli:

 

Zima nam donosi drugačije boje i ugođaj, a snijeg daje dodatnu romantiku. Neke gradove jednostavno treba posjetiti zimi pa donosimo par ideja.

Lugano

Lugano je grad na jugu Švicarske, u talijanskom kantonu Ticino, koji graniči s Italijom. Činjenica da u posljednje vrijeme privlači sve veći broj poznatih osoba iz cijelog svijeta Luganu je priskrbila nadimak “švicarski Monte Carlo”. Starogradska jezgra prožeta je elementima mediteranske arhitekture koju nadopunjuju alpski drveni krovovi, jer su zime snježne i poprilično duge.

 

Ljubljana

Stanovnici Ljubljane vole se hvaliti kako žive u najljepšem gradu na svijetu, čemu u prilog definitivno ide rastući broj turista. Ljubljana je lijepa, lako dostupna, a kada pada snijeg posebno romantična. Mjesec ljubavi možda je pravo vrijeme za posjet ovom gradu.

 

Torino

Torino je grad u Italiji, u regiji Pijemont. Grad leži na rijeci Po, a okružen  je Alpskim masivom. Uvijek se nekako nalazi van popisa talijanskih gradova koje turisti planiraju posjetiti, no ovaj biser sjevera ima puno ponuditi gostima. Predivne palače, trgovi, pogled na snijegom prekrivene Alpe. U svakom od restorana dobro ćete jesti i uživati u izvrsnom vinu, dobra hrana ovdje je dio tradicije, te je gotovo nemoguće pogriješiti.

Varaždin

Varaždin pod snijegom idealno je mjesto za provesti Valentinovo. Jedan od najromantičnijih gradova Hrvatske poziva vas da se ponovno zaljubite i proslavite ljubav! Smješten na sjeveru Hrvatske, ovaj barokni grad oduševit će vas svojom arhitekturom, prekrasnim dvorcem u Starom gradu i prirodom u okolici.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Gdje za Valentinovo?

Karneval u Veneciji – svatko može biti netko drugi bar na jedan dan

https://www.travel-advisor.eu/slijedeci-vikend/

Nove objave