Nova najveća fontana na svijetu

Autor članka:
Podijeli:

Najveća fontana na svijetu je, naravno, u Dubaiju.

Ima više od 3.000 LED svjetala, 7.500 vodenih mlaznica koje mogu „ispaliti“ vodu na 105 metara visine. Prema Guinnessu je najveća na svijetu. Do sada je najveća fontana bila u Južnoj Koreji

Još jedan rekord je srušen u Dubaiju.

Palm Fountain zauzima površine od 1.335 kvadrata. Nalazi se u šoping dijelu The Pointe na Palm Jumeirah. Prije par dana se veliki broj gledaoca skupio na otvorenju svjetlosti i vode koje pleše. Fontana je još jedan kamenčić koji se uklapa u mozaik impozantnih arhitektonskih dostignuća u maloj zaljevskoj državi Ujedinjeni Arapski Emirati i gradu Dubaiju. Državu čine sedam Emirata od kojih je jedan Dubai.

 

The Pointe je luksuzni dio na vrhu umjetne Palme u kojem se nalaze prestižni stanovi, šoping centar i ugostiteljski dio s ponajboljim restoranima. Place to be.
Još neki rekordi su najbrži policijski auto Bugatti Veyron i najviši neboder Burj Khalifa.
Svi se nadaju da će ova nova atrakcija privući turiste usprkos krizi.

 

Dubai velikim dijelom ovisi o prihodima od turizma te je teško pogođen situacijom u svijetu nakon izbijanja pandemije. Godišnje ovaj grad posjeti više od 16 milijuna turista, a ove godine je očekivana brojka bila blizu 20. Djelomično su se otvorio posjetiocima, no broj inficiranih raste. Letova još nema dovoljno da bi značajnije porastao broj putnika.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Travel Advisor – Hrvatska

Nove objave