Travel AdvisorTravel Advisor

Obertauern: skijalište za uživanje

Obertauern ima snijega, puno snijega

Puno snijega znači bijela planinska idila.

Obertauern je u Austriji, a i šire, skijalište s najviše snijega. Od kraja do studenog do početka svibnja na ovom se skijalištu može uživati u snježnim radostima. Staze su odlične za sve vrste i uzraste skijaša. Ima i strmih i laganih, srednjih i baš onakvih kakve nam taj dan pašu. Osim skijanja je bogata ponuda i ostalih sportova na snijegu.

Što treba znati o ovom vrhunskom skijalištu

Izvor: Tourismusverband Obertauern

Skijaške staze i žičare čine zatvoreni krug – Tauernrunde. Staze se nalaze na visinama između 1630 i 2313 m. Žičare su moderne, brze i nema dužeg čekanja: jedna gondola, dvije – 8/10 kombinirane žičare, sedamnaest sedežnica i šest vučnica. Oko 100 km fantastičnih skijaških staza i 32 km staza za skijaško trčanje.

Moguće je proći čitav krug u oba smjera. Srednjim i boljim skijašima je potrebno manje od jednog dana skijanja. Većina smještajnih kapaciteta su uz neku stazu ili žičaru pa je gotovo čitav Obertauern uz staze. Jednom kad se parkira, auto se može zaboraviti. Većina parkinga oko sela je besplatno.

Pogledi su prekrasni

Gostionice i restorani s terasama uz staze su vrlo primamljive za uživanje u pogledu na alpske vrhunce. Jutarnja kavica ili pauza, gurmanski ručak ili samo “nešto lagano”. Svatko će pronaći svoju mjeru.

Neki restorani, poput Kringsalma koji je moj favorit među restoranima, imaju razvijenu kulinariku i gurmansku ponudu hrane i pića na visokom nivou. Gazdarica manu je savršen domaćin.  Uređeni ambijent i odlična posluga, od kojih su i mnogi naši, garantira uživanje u svakom obroku.

Beatlesi su sna Obertauernu proskijali snimajući film Help. Ako su mogli oni, onda mogu i svi drugi. Znamo da nisu bili neki posebni sportaši.

Po Apres ski ponudi je Obertauern poznat kao jedno od najzabavnih mjesta u Alpama

Svaki dan, odnosno svako popodne od tri na dalje je cupkanje u pancericama omiljeni oblik fitnessa oko šankova brojnih barova.

Nakon apresa svi, naravno, jako ogladne pa treba brzo u alkohol potopiti neki dobar bečki, kajzeršmarn ili gulaš od divljači što je ovdje veliki specijalitet.

Obertauern je blizu

Od Zagreba treba manje od četiri sata autom. Prije je bilo i brže, no od kada su postavljene kamere na slovenskim i austrijskim autocestama valja voziti točno koliko piše. Mnogi se odlučuju na jednodnevno skijanje što je moguće zbog dobrih cesta.

Obiteljsko skijalište

Terasa za sunčanje ima na raznim lokacija. To je važno kako bi u svako doba dana našli onu pravu okrenutu prema suncu. Obertauern je idealno skijalište za obitelj is djecom. Nije preveliko te se žičare i staze vračaju nazad u selo. Brojne škole skijanja za sve uzraste od vrtićke dobi pa do odraslih početnika profesionalno i učinkovito paze na vas ili vašu djecu. Učitelji u školi skijanja govore više od 50 jezika pa i naš.

Dok su djeca u školi, roditelji se mogu opustiti skijajući jer nikad nisu daleko i lako se vrate na mjesto dogovora ili jednostavno uživaju na nekoj od terasa.

Obertauern podsjeća na tortu. Red skijanja, pa red sunčanih terasa, pa opet skijanje, pa opet terase, pa apres ski… kao prava Esterhazy torta.

Selo je na 1630 m što je izvrsno za boravak i punjenje baterije malih i velikih.

Izvor: Tourismusverband Obertauern

Obertauren je skijališe superlativa

Vaš skijaški odmor u Obertauernu zasigurno će biti poseban događaj zahvaljujući privilegiranom položaju, koji nije uzalud nazvan “snježna zdjela”. S druge strane, raznolikost skijaških staza izmamit će vam osmijeh na lice na skijanju u Obertauernu koji neće silaziti s usana niti nakon povratka kući.

Travel Advisor – Lifestyle

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Previous articleGraševina –  prva dama naših vinograda! 
Next articleKoji su najljepši božićni sajmovi u Europi?