Travel AdvisorTravel Advisor

Najljepši otoci Mediterana

Volite plaže? Šljunak, stijene, bijeli, žuti, crni pijesak? Čisto, toplo i tirkizno more? Visoke stijene koje odsjecaju neku od skrivenih uvala s najljepšom skrivenom plažom ili kilometrima dugačku pješčanu plažu u čijoj pozadini svira opuštajuća glazba iz beach bara? Sve to ćete naći na ovim otocima, a ako dobro isplanirate putovanje nećete puno potrošiti.

Santorini

Idealan otok za medeni mjesec, romantično putovanje i obiteljski odmor u privatnim i osamljenim villama gdje možete uživati u potpunom odmoru za dušu i tijelo. Santorini je jedan od najljepših otoka na svijetu. Njegova slikovitost ostavlja bez daha. U širokoj ponudi smještaja, dobrih restorana i mjesta za zabavu dugo u noć naći će se ponešto za svačiji džep i učiniti vaš odmor nezaboravnim.

Mykonos

Grčki otok Mykonos, znano turističko odredište, vrlo popularan kod mlađih ljudi zbog burnog noćnog života. Otok je dio otočne skupine Cikladi, smješten je između otoka Tinosa, Sirosa, Parosa i Naksosa. Otok je građen od granitnih stijena.

Hvar

Otok Hvar, kralj među dalmatinskim otocima, poznat je od antike po svom važnom strateškom i nautičkom položaju, bogatoj povijesti razdoblja, kulturnim i prirodnim spomenicima i književnosti. Zahvaljujući blagoj klimi, toplim zimama i ugodnim ljetima, domaćin je brojnim gostima, znanstvenicima i putnicima namjernicima koji su privučeni raskošnom mediteranskom prirodom, bogatom tradicijom i noćnim životom. Hvar se danas smatra jednim od deset najljepših otoka na svijetu.

Vis

Ribarski otok Vis je jedan od nekoliko mjesta na Jadranskoj obali gdje se u potpunosti može primijeniti slogan Hrvatske turističke zajednice “Mediteran kakav je nekada bio”. Od Drugog svjetskog rata, pa do 1995. Vis je bio zatvoren posjetiteljima zbog uloge vojne baze tadašnje države. Nakon omogućavanja dolaska posjetitelja na Vis,ovaj otok godinama privlači sve više i više gostiju  ali je jako značajno što sa gradnjom apartmana  nije uništena prekrasna priroda na ovom otoku.

Korzika

Po veličini četvrti otok Mediterana i najveći ne vulkanskog porijekla. Stanovnika ima oko 300 tisuća, što je razmjerno tri puta manja naseljenost od Francuske. Otok je izrazito planinski s najvišim vrhom od 2710 metara i više od stotinu vrhova viših od 2000 metra pa nije ni čudno što nosi nadimak ‘Planina u moru’, no i l’Ile de Beauté – Otok ljepote.

Île de Ré

Svi smo čuli za francuske dragulje koje svake godine posjećuju milijuni turista. Ali što je s manje poznatim dijelovima Francuske? Ako želite istražiti i uživati u jednoj od najljepših i najzanimljivijih zemalja i kultura na svijetu, a opet izbjeći vrevu velikih gradova, posjetite Île de Ré. Otok Ile-de-Ré smješten je zapadno od francuske obale, u regiji koju mnogi smatraju jednom od najljepših u Francuskoj. Poznat je po uličicama obloženim bijelim drvetom i okolnim solanama koje se koriste već 800 godina.

Mallorca

Mallorca je otok zabave, ali i raznovrsno i kulturno odredište za odmor s prekrasnim krajolikom!Mallorca je poznata po kolonijalnim gradovima i primorskim resortima. Ovdje se veličanstvene stijene uranjaju u kristalno tirkizno more. Mallorca nudi više od samo mora i prekrasnih plaža. U unutrašnjosti ćete naći neke od najljepših prirodnih ambijenata na Mediteranu. Bez obzira na vaš ukus, Mallorca ima nešto za svakoga, prijateljski nastrojeni ljudi, fantastične plaže, vinogradi i obilje atrakcija za najaktivnije.

Ibiza

Ako ste osoba koja se voli zabavljati na pješčanim plažama do ranih jutarnjih sati, tada bismo vam svakako preporučiili Ibizu, jedan od Balearskih otoka smještenih na Sredozemnom moru. Brojne plaže na Ibizi, od stjenovitih s pogledom na more pa sve do pješčanih na kojima možete prakticirati razne sportske aktivnosti raj su za ljetni odmor. Dok ste na otoku nikako nemojte propustiti izlet brodom.

Malta

Malta je jedna od atraktivnijih turističkih destinacija poznata po predivnim kamenitim plažama, kao i brojnim drugim sadržajima koje je čine privlačnom za ljubitelje putovanja o kojima se sanja! Nigdje na tako malom prostoru nećete dobiti više nego ovdje. More, dobre plaže, bogato kulturno naslijeđe i arhitektura koja će vas oduševiti samo su neki o razloga za posjet Malti. Uživajte u mnoštvu različitih restorana, klubova i lokala za noćni provod. Malta je grad – otok. Uvijek se negdje nešto događa.

Sardinia

Destinacija sa stilom, otmjena i fina. S vrhunskim restoranima, modernim marinama i netaknutim i pomalo divljim plažama mjesto je koje treba posjetiti. Baš cijeli otok, uključujući i njegovu unutrašnjost, prepun je divnih  lokacija i netaknute  prirode. Prekrasne plaže, kristalno čisto more, netaknuta priroda i mondeni društveni život glavni su razlozi koji posjetitelje privuku na ovaj otok na odmor. Biser zapadnog Mediterana.

Nije lako pronaći savršenu destinaciju za ljetni odmor. Idealno je pronaći mjesto koje će ponuditi dovoljno mogućnosti za opuštanje, ali i za aktivnosti koje očekujemo za vrijeme savršenog odmora. Gdje će lokalna kultura biti zanimljiva, restorani dobri, plaže prekrasne, a noćni život zanimljiv? Dobro vrijeme je također je vrlo bitno u odabiru destinacije. Treba znati i gdje se dobro provesti uz optimalne troškove.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

5 najboljih plaža Europe

Koja je zemlja bolja za odmor: Hrvatska ili Grčka?

 

6 najboljih otoka za odmor u Europi, a nisu Hrvatska i Grčka.

 

Previous articleDivna Sicilija
Next articleKoje su najprofitabilnije avionske linije ?