Search
Close this search box.

Studeni je mjesec za dobra putovanja

Autor članka:
Podijeli:

Studeni je mjesec za putovanja

Cijene u mnogim destinacijama diljem svijeta vrlo povoljne. U studenom nije nigdje top sezona te se smatra jednim od najboljih za putovanja. Jedan od razloga je islabije vrijeme, no nije svugdje tako. Odabrali smo pet najljepših mjesta za putovanja. Mjesec studeni je dobro vrijeme za putovanja

Avio karte na last minute ponudama mogu biti povoljnije nego inače, hoteli i apartmani također. Prednost je i što nema gužve u mnogim gradovima i ljetovalištima koja su inače prepuna turistima.

Pogledajmo nekoliko mjesta koja bi mogla biti sasvim ugodna za posjet u studenom.

San Diego, California

san diego

 

Studeni je jedan od najboljih mjeseci za posjet ovom gradu za kojeg mnogi tvrde da je jedan od najljepših u SAD. Istina da je grad prvenstveno ljetna destinacija, no sam po sebi je dovoljno velik i bogat atrakcijama pa je nedostatak hordi turista samo plus. Jedan od najboljih zooloških vrtova na svijetu je ovdje, Sea World, Balboa Park i mnge plaže i gradići uz obalu su samo najpoznatiji dio ponude. Tijekom mjeseca se održava mnogo manifestacija i festivala poput SD Beer Week, Jazz Fest i Wine and Food Festival.

Marrakesh, Maroko

Pet najljepših mjesta

Jemaa El-Fnaa je jedan od najživopisnijih prostora na Afričkom kontinentu. Prema mnogima je ovaj grad prvi izbor za egotično putovanje. Nije daleko, a opet je ulaz u potuno drugačiji svijet u kojem vrijede druga pravila i običaji. To je grad koji svoje posjetioce upije svojim šarmom i osebujnošću pa mnogi zaborave gdje su što ih u konačnici može dosta koštati, ne zato što će ih netko opljačkati, ali vjerujte, oni su daleko bolji trgovci od svih Europljana. Istina je i da prodaju toliko lijepih i zanimljivih stvari koje bi poželjeli odnjeti kući.

Havana, Cuba

havana

 

U studenom počinje sušna sezona na Karibima i Kubi. Uragani su uglavnom protutnjali karipskim morem pa dolazi vrijeme s puno sunca i plavog neba. Havana je vrlo privlačan grad usprkos tome što je zapušten pa ga vole zvati „Najljepši zapušteni grad svijeta“ . El Malecon je jedan od najljepših bulevara uz obalu, stari grad je poput zabavnog parka za odrasle sa sjajnim barovima i mnogo muzike. Osim samog grada u okolici ima mnogo toga za posjetiti, a najbolje je proputovati čitavim otokom i maknuti se dalje od utabanih turističkih staza slonova.

Buenos Aires, Argentina

putovanja studeni

U ovo doba godine, kad prođu vrućine, grad se pomalo vraća životu na ulicama. Temperature od 20 do 25 stupnjeva su idealne za boravak na otvorenom. Baires, kako ga zovu lokalci, je jedan od najzabavnijih gradova svijeta. Vrlo intrigantan u kontrastima ljudi i kultura koje su ga naselile i koje su očuvale svoj izričaj i pomiješali se s drugima. Malo je gradova koji mogu ponuditi takvu međunarodnu mješavinu kultura, hrane i ne zaboravimo odličnih vina iz Mendoze. Da podcrtam samo riječi tango, vino, stejkovi i nogomet. Dovoljno za dobar provod.

Chiang Mai, Tajland

putovanja studeni

 

U ovom se mjestu održava festival punog mjeseca u dvanaestom lunarnom mjesecu. Obilježava ga puštanje tisuća lanterni od papirnatih vreća koje nose upaljenu svijeću. Fotke s tog festivala su odavno obišle svijet i mnogi ga gradovi kopiraju iako vjerojatno ne znaju od kuda potječe i što znači. To, naravno, nije jedini razlog za posjet ovom divnom gradu na sjeveru Tajlanda. Brojni hramovi, odlična hrana i polazište za izlete prema sjevernim planinama i brdskim plemenima čine Chiang Mai neizostavnim dijelom putovanja u Tajland.

Mjesec studeni je odličan za putovanja.

Travel Advisor – Putovanja

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

 

 

Nove objave