Jesu li ovo najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj?

Autor članka:
Podijeli:

Najljepše pješčane plaže u Hrvatskoj

Na 5835 km hrvatske obale Jadrana ima zaista mnogo plaža. Uglavnom su ili stjenovite ili šljunčane, no ima i pješčanih. Neki ih obožavaju, neki ne žele ni blizu. Obitelji s malom djecom uglavnom vole pješčane plaže, a i mnogi drugi.


Bijeca, Medulin

Najpoznatija i najveća pješčana plaža u Istri je glavni razlog zbog kojeg je Medulin postao turističko središte. Duga je oko kilometar i dobro je mjesto za obitelji s djecom i sve one koji vole ležati na pijesku. Unajmiti se može sve i svašta jer je ponuda primjerena broju kupača.

Spiaza, otok Susak

Kraj donjeg sela na ovom, za mnoge, egzotičnom otoku od pijeska je glavna plaža na kojoj se obično vide svi koji borave na Susku. Nema neke pretjerano velike ponude, ali niti gužve jer je daleko od ostatka svijeta. Najbliži otoci su Unije i Lošinj koji i sami imaju lijepe plaže pa nije neka navala na Susak. Zanimljiv otok kojeg treba posjetiti ne samo radi kupanja.

galeb leti iznad Raba
Rajska plaža Lopar, otok Rab

Jedna od onih pravih pješčanih što znači da je plitka i da se treba “prošetati” kako bi došli do dubljeg mora. Upravo to je čini idealnom za obitelji s malom djecom. Lopar se nalazi 14 km daleko od mjesta Rab. Uz plažu se nalazi nekoliko kafića i restorana te tuševi.

Črni mol, Crikvenica

Plaža u središtu grada je glavna atrakcija Crikvenice. Idealna je za obitelji s djecom, ali i za sve ostale jer nije toliko dugo plitka da se ne bi moglo plivati. Na kraju na molu se nalazi izuzetno bogata ponuda raznih vodenih sportova, odbojke na pijesku te raznih vrsta plovila za najam. Uz plažu ima više restorana i kafića. Svojom se ponudom ističu Sabbia i Galiot u kojima se zaista dobro jede.

vikend Crikvenica
Pećine – Šilo, otok Krk

Plaža je poznata po ljekovitom blatu kojim se mnogi s veseljem mažu. Dugo je plitka pa treba hodati do dijela na kojem se može plivati. Okoliš nije posebno uređen i još je ponešto netaknute prirode. U mjestu Šilo ima par zgodnih restorana.

Saharun, Dugi otok

Nalazi se blizu Velikog Rana na samom sjeveru otoka. Duga je nekih 800 metara. Na plaži ima mjesta za sve i nikad nije prevelika gužva jer je dosta udaljena od većih gradova na obali. Omiljeno je mjesto jahtaša koji dolaze na kupanje. Noću je živa zbog kafića koji organiziraju tulume na plaži.

Planjka, otok Pag

Plaža se nalazi pored Stare Novalje i poznata je po čistom moru i bijelom pijesku. Plitka je pa je idealna za obitelji s malom djecom. Ima toboggan, ležaljke za najam, kafić i kioske. Lijepo mjesto za uživanje u prirodi i sunčanje.

Zaton kod Zadra

Jedan od najljepših pješčanih plaža na obali, a koja nije na otoku. Vrlo popularna među žiteljima regije i turistima pa zna biti gužva. Oko plaže ima dobra ponuda sportskih aktivnosti, dječjih igrališta i raznih lokala. Za one koji vole osamu i manje ljudi Zaton nije prvi izbor. 15 km od Zadra.

Sabunike pored Nina

Još jedna pješčana plaža u blizini Zadra. Popularna među turistima i obitelji s djecom. Bogati izbor sportskih aktivnosti te kafića i restorana. Treba doći na vrijeme da se uhvati dobro mjesto. Poznata i po wind surferima i kajtanju jer stalno pušika vjetar. Plaža je nekoliko na par kilometara udaljenosti.

pješčane plaže
Bačvice, Split

Najpoznatija splitska plaža je mjesto gdje se odvija dnevni društveni život grada. Na njoj je proslavljen picigin kojeg igraju i drugdje no Bačvice su “dom i hram” ove atraktivne igre u plićaku. Plaža je blizu središta grada. Do nje se stiže za desetak minuta šetnje od Rive. Ponuda lokala je vrlo bogata.

Vela pržina, Lumbarda, Korčula

Lumbarda je malo mjesto udaljeno nekih pet km od grada Korčule. Lijepa plaža u zaljevu okružena vinogradima. Čisto more i nedostatak većeg broja kafića i lokala je čini mirnim mjestom za opušteno uživanje u prirodi

Slanica, Murter

Blizu glavnog mjesta na otoku se smjestila jedna od najljepših plaža na Jadranu. To znači i da je popularna među kupačima koji dolaze iz raznih mjesta na obali kako bi uživali u kupanju. Dobra je i bogata ponuda kafića i restorančića u okolici. Blizu je i kamp u kojem se mogu unajmiti razna plovila, bicikli i slično.

pješčane plaže
Saplunara, otok Mljet

Jedna od najljepših i najčišćih plaža na Jadranu je popularna među kupačima i jahtašima. Kako nema velikog grada u blizini nikad nije velika gužva. Zadnja je na ovom popisu, ali bi slobodno po ugođaju mogla biti prva.

Za sve koji vole pješčane plaže vjerujemo da će pronaći neku za sebe na ovom popisu.

Travel Advisor – Hrvatska

Pretplatite se na naš YoutTube kanal.

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Nove objave