Travel AdvisorTravel Advisor

Plaže i život na Sejšelima

 

Plaže i život na Sejšelima – Nataša zna kako se živi na rajskim otocima.

Smjestila sam se u turističkom resortu u Beau Vallonu. Tek što sam dovukla kofere, u posjetu mi stižu moji Sejšelci. Nose SIM karticu, jer ne mogu 10 dana biti isključena od ostatka svijeta. Sastanak je u beach baru obližnjeg hotela, na samoj plaži. Dug je put iza mene i sva sam smušena ali Seybrew će sve to zaliječiti. Seybrew je njihovo lagano pivo koje piju doslovce kao vodu – niti ja se nisam od njega uspjela napiti.

Pričaju mi da je plaža Beau Vallon najduža plaža. Nalazi se na sjevernom dijelu otoka Mahe. Hoteli ovdje su najomiljeniji turistima pa na toj plaži ima najviše ljudi. Možete se baviti vodenim sportovima, ići na tradicionalna okupljanja gdje se jede, pije, kupuje na štandovima. Interesantno je da se trgovine uglavnom zatvaraju u 20 h, što je meni atipično za jednu turističku destinaciju.


Otok Mahe ima oko 75 plaža i većinom su prazne, puno ih je i ne stignu se popuniti. Okružen je koraljnim grebenom pa je voda u laguni plitka, bez velikih valova i tirkizne je boje.
Sljedeći dan gibamo se iz Beau Vallona. Krenuli smo putem plaže za surfere, no meni tamo previše puše pa se ne zadržavamo.

Stajemo u Eden Islandu. Tu je shopping centar, te nekoliko finih lokala s pogledom na marinu. Sejšelci imaju klubove, no nerado u njih zalaze jer je preskupo. Vole piknike na plaži, muziku, pijuckanje i BBQ. Nema stresa modernog svijeta, nisu opterećeni materijalnim. Nemaju puno, ali ništa im ne fali. Skromni su i sretni.

Stali smo u Takamaki, u jednom restoranu na plaži smo ručali. I opet predivna plaža, bijeli pijesak, kokosove palme, zvuk valova. Nastavljamo dalje, no ubrzo se zaustavljamo jer sam vidjela vjenčanje na plaži pa se o tome moram raspitati za prijateljicu.
Stižemo na plažu u Baie Lazare-u, jug otoka. Imamo je cijelom dužinom i širinom samo za sebe. Smjestili smo se u hlad ispod kokosovih palmi i u jednom trenutku je nešto silovito sletjelo na pijesak – sva sreća da nitko od nas nije dobio kokosom po glavi!

Sejšeli nisu samo ocean i pješčane plaže s granitnim stijenama. Sejšeli su i botanički vrt, gigantske kornjače, plantaža čaja, naseljene planine s kojih se pruža predivan pogled, razne vrste ptica, šišmiši. Sejšeli su tropska vegetacija, kišna šuma, muški i ženski plod coco de mer, šarena tržnica puna egzotičnog voća i ribe u glavnom gradu Victoriji. Stari autobusi s razbijenim vjetrobranskim staklima što otvorenih vrata jure po zavojima, meni smiješan kreolski govor, veseli i druželjubivi crnci i crnkinje. Toliko toga bih još mogla napisati… zaista sam iskoristila svojih 10 dana u Raju na zemlji, svaki trenutak – do maksimuma!

Najbolje vrijeme za posjet je od svibnja do rujna. Studeni, prosinac i siječanj su sa najviše kiša.

Plaže i život na Sejšelima i divne fotke je Nataša napisala i snimila za Travel Advisor .

Pogledajte i pretplatite se na naš Youtube video kanal.

Da su Sejšeli raj znamo, ali gdje su najljepše plaže ?

Sejšeli – raj i pakao u jednom

 

Previous articleKoliko Michaela košta pivo u pubu ?
Next articleAruba – detaljan vodič po otoku