Travel AdvisorTravel Advisor

Da su Sejšeli raj znamo, ali gdje su najljepše plaže ?

Sa otoka Mahe, na kojem sam bila smještena, posjetila sam Cerf Island. Taj mali otočić se nalazi na sjevernoj strani obale Mahe-a, udaljen svega 15ak minuta vožnje gliserom iz marine Eden. Cerf je dugačak 1,5 km a širok 1 km. Tamo su možda dva hotela, restoran, beach bar, par kuća za odmor i to je sve. Nema dućana, nema ceste a vodu i struju dobivaju sa Mahe-a.

Cerf mi se svidio zbog doslovce netaknute prirode. Kao u filmu Plava Laguna. Nigdje nikog… onaj osjećaj da imaš cijeli otok samo za sebe. Ostavila sam duž plaže otiske stopala, kupala se u oceanu, trčala za rakovima, sakupljala kokose po plaži.

La Digue je najfotografiraniji otok na svijetu i zaslužuje tu titulu u potpunosti.

Na La Digue može se doći jedino brodićem sa otoka Praslin. Na Praslin smo došli katamaranom iz Mahe-a.

Na La Digue-u je promet motornim vozilima zabranjen. Prijevoz je moguć uglavnom biciklama koje imate za iznajmiti odmah čim pristanete na otok, ili taxijem koji vrlo rijetko vozi. Otok je velik svega 10 km2. Biciklom smo došli do famozne plaže Anse Source d’Argent. Woow. Takvu ljepotu nisam nigdje vidjela. Puderasti pijesak, granitne stijene, tirkizno more, kokosove palme, jata rijetkih vrsta ptica, a čuje se samo pjev ptica i šum valova.

Vozeći bicikle razgledavali smo plantaže vanilije, stabla takamake od čijeg se ploda radi sejšelski tradicionalni rum. Susreli smo se sa divovskim kornjačama. Svako malo putem smo nailazili na ”beach barove” gdje se može kupiti za piti sok kokosa na slamku. Također na otoku je i malena tvornica kokosovog ulja. Kako se provela Nataša pročitajte ovdje.

La Digue je doslovce raj za sve one koji se žele osjećati kao da su zalutali u neka davna vremena kad je mnogo toga na kugli zemaljskoj još bilo neotkriveno i neistraženo… Sejšeli su raj.

Gdje i kako na Sejšelima pročitajte ovdje.

Travel Advisor  donosi savjete. Ako vam se putuje negdje drugdje pogledajte ovdje: Maldivi , Aruba , Kenija , Yucatan , Bali

Posjetite naš YouTube kanal.

Previous articleSahara i filmski gradić Ait Ben Haddou
Next articleAda traži trešnjin cvijet u Japanu