Prije leta avionom na dijetu

Autor članka:
Podijeli:

Prije leta avionom na dijetu
Prije koju godinu se odnekud pojavila najava kako bi avio kompanije mogle naplaćivati višu tarifu debljim putnicima. Tada se to u najmanju ruku činilo smiješnim I neumjesnim, no izgleda da bi najava mogla postati stvarnost.
Finnair je prva avio kompanija koja se priprema uvesti mjeru vaganja. Svi putnici će se prije ukrcaja vagati zajedno s ručnom prtljagom. Finnair tvrdi da će se tako moći bolje izračunati potrošnja goriva. Prošlog tjedna su vagali 180 putnika. Opravdanje je u studiji koja bi trebala pokazati koliko su putnici teži zajedno s debelom odjećom zimi nego ljeti. Finnair tvrdi da će podatke sačuvati I da neće ugroziti privatnost putnika. U Finnairu tvrde da su studije o prosječnoj težini putnika stare više godina te da ne prikazuju prave vrijednosti. Težina zrakoplova zajedno s prtljagom I putnicima je bitna za precizan izračun potrošnje goriva I emitiranje CO2. Za sada su jedino točni podaci težine zrakoplova I prtljage, no ne I putnika. Podaci iz 2009. koje izdaje European Aviation Safety Agency kažu da je prosječna težina putnika 88 kg.

Prije leta avionom na dijetu
Prilikom putovanja malim avionima je vaganje uobičajeno. Prema kilaži putnika se određuje mjesto na kojem će sjediti u svrhu boljeg balansa zrakoplova.
Da li je su te mjere vaganja sakrivene iza studije tek podaci za bolju kalkulaciju potrošnje goriva ili se na mala vrata uvodi plaćanje avio karte prema težini putnika tek treba vidjeti. Moguće je I jedno I drugo. Prema statistici iz američkog centra za prevenciju više o trećine Amerikanaca je pretilo. Smatra se da je među putnicima postotak I preko 40%- U Europi su podaci još viši. Preko 51% stanovništva EU se smatra pretilima.
Neko se vrijeme već provlači kroz medije I intervjue ta ideja kako bi deblji putnici trebali plaćati skuplje karte. Ideja je sakrivena iza veče produkcije CO2 avionskih motora koji zagađuje zrak. Tvrdi se da kao što se plaća prekomjerna težina, po istom ključu bi trebalo biti I s putnicima. Što je avion teži to troši više goriva I to je veći trošak za avio kompaniju koja ga želi prenijeti na putnike.
Stoga prije leta avionom na dijetu .

Posjetite naš YouTube kanal.

Travel Advisor

http://www.travel-advisor.eu/eurowings-prosiruje-ponudu/

Kuda ide turistički business ?

http://www.travel-advisor.eu/najbolje-avio-kompanije-2017/

 

Nove objave