Puno je razloga zašto posjetiti Bali

Autor članka:
Podijeli:

Puno je razloga zašto posjetiti Bali , barem jednom u životu

Taj mali vulkanski otok između Lomboka i Jave nudi sve što želite na putovanju.

Puno je razloga zašto posjetiti Bali i zašto treba ostati što duže na ovom rajskom otoku.

Možete uživati na predivnim dugim plažama i zalascima Sunca, posjetiti mnogobrojne hramove, šetati po rižinim poljima, probati surf ili yogu, roniti kornjačama, naučiti kuhati njihove specijalitete, popeti se na vrh vulkana ili zaroniti pod slapom, i još mnogo toga…

Najljepši izlet na Baliju

 

Sve na otoku je podređeno turizmu i kao gost turist sam se svugdje osjećala ugodno i dobrodošlo. Svakako treba posjetiti Ubud, kao središte otoka i  balinežanskog umjetničkog i kulturnog života. Prošetati centrom do Monkey Foresta, cjenkati se na marketu i ručati u kafe Batan Waru (jedan od najstarijih restorana u Ubudu). Osobno mi se najviše svidio boravak u Canggu i Candi Dasi koji su malo udaljeniji od prebučne i prenapučene Kute ili Nusa Due. Tu je manje turista a više lokalaca.

zašto posjetiti Bali

Puno je razloga zašto posjetiti Bali

Dane sam provodila surfajući na plaži, opuštanjem na satovima yoge i uživanjem u morskim delicijama u različitim warunzima (balinežanski lokalni restorani, kao naše dalmatinske konobe). Prijevoz se odvija uglavnom taksijem, ili na skuteru. Ljudi su srdačni i dobronamjerni I nemam ružnih iskustva u mjesec dana boravka, ali treba obratiti pozornost u mjenjačnicama (pogotovo ako nisu službene) i na tzv ‘Bali belly’ prilikom odabira namirnica.

Na Baliju je najbolje boraviti na nekoliko lokacija. Na moru oko Kute ili Seminyaka radi zabave i surfanja. Ubud i okolica zbog iskustva prirode, balinežanske umjetnosti i odlične hrane. I negdje na drugoj strani, recimo oko Lovine na crnim plažama gdje nema turista. Tako je najbolje upoznati ovaj otok , a ne gubiti previše vremena u transportu.

Preporučujem i izlet na Gili otoke, pogotovo za ronjenje i noćnu zabavu.

Travel Advisor putovanja

Pretplatite se na naš YouTube

 

Što vidjeti na Baliju ?

Najbolji hoteli na Baliju

 

Travel Advisor putovanja

Pretplatite se na naš YouTube

 

Nove objave