Search
Close this search box.

Putovanje kroz najljepše svjetske gradove na kanalima

Autor članka:
Podijeli:

Otkrijte prekrasne gradove na kanalima

Svijet je dom brojnim prekrasnim gradovima na kanalima, a svaki zrači svojim jedinstvenim šarmom i privlačnošću. Od vijugavih venecijanskih kanala do pitoresknih vodenih puteva Amsterdama, ovi gradovi nude pogled na drugačiji način života i zasigurno će oduševiti svakog putnika. U nastavku pronađite svoju sljedeću destinaciju za putovanje jer će vas barem jedan od ovih gradova na kanalima zaintrigirati dovoljno da ga želite posjetiti.

Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam
© Jose LLamas from Unsplash

Amsterdamski kanali sastavni su dio gradskog identiteta i pružaju pitoresknu pozadinu brojnim gradskim muzejima, trgovinama i restoranima. Kako bi na pravi način doživjeli prizore i zvukove grada posjetitelji mogu uživati u vožnji brodom duž kanala.

Brugge, Belgija

Kanal u Bruggesu
© Michael Maga from Unsplash

Ovaj pitoreskni grad na sjeveru Belgije poznat je po očuvanoj srednjovjekovnoj arhitekturi. Kanale u Bruggeu u nizu prate šarmantne kuće, a posjetitelji mogu krenuti u obilazak brodom kako bi istražili grad iz druge perspektive.

Suzhou, Kina

Kanal u Suzhou
© 周 小苏 from Unsplash

Suzhou se zbog brojnih kanala i tradicionalne arhitekture često naziva ‘kineskom Venecijom’. Kako bi vidjeli brojne drevne gradske vrtove i hramove posjetitelji mogu obići grad brodom.

Sankt Peterburg, Rusija

Kanal u Sankt Peterburgu
© NIck Night from Unsplash

Grad Sankt Peterburg dom je brojnih prekrasnih kanala i vodenih puteva, uključujući poznatu rijeku Nevu. Posjetitelji mogu krenuti u obilazak brodom kako bi vidjeli brojne povijesne znamenitosti grada, poput muzeja Ermitaž i mosta Palace.

Hamburg, Njemačka

Kanal u Hamburgu
© Roman Kraft from Unsplash

Hamburg je prekrasan grad smješten na sjeveru Njemačke, a poznat je brojnim kanalima i vodenim putevima. Nogometni zaljubljenici znaju da će hrvatska nogometna reprezentacija ovog ljeta tamo igrati utakmicu s Albanijom pa sretnici s kartama ne smiju propustiti obilazak brodom kako bi vidjeli brojne gradske povijesne građevine, poput koncertne dvorane Elbphilharmonie i modela željeznice MiniaturWunderland.

Kopenhagen, Danska

Kopenhagen
© Rolands Varsbergs from Unsplash

Kopenhagen je prekrasan grad smješten na sjeveru Danske, a poznat je po brojnim kanalima i vodenim putevima. I ovdje je obilazak brodom nezaobilazna aktivnost jer ćete tako najbolje doživjeti grad i vidjeti brojne povijesne znamenitosti grada, poput Kraljevske palače i kipa Male sirene.

Bangkok, Tajland

Bangkok
© Markus Winkler from Unsplash

Bangkok je užurbani grad koji se nalazi u srcu Tajlanda, a krase ga brojni prekrasni kanali. Brojne gradske hramove i tržnice, poput Wat Aruna i plutajućih tržnica, najbolje je vidjeti tijekom obilaska brodom.

Luzern, Švicarska

Lucerne
© Michael Loftus from Unsplash

Luzern je prekrasan grad smješten u srcu Švicarske te je još jedan od brojnih svjetskih gradova koji se može pohvaliti lijepim kanalima i vodenim putevima. Zbog toga ne smijete propustiti obilazak brodom zahvaljujući kojem ćete još bolje doživjeti grad te ćete vidjeti brojne povijesne znamenitosti grada, poput Kapela mosta i vodotornja.

Edinburgh, Škotska

Edinburgh
© Bayo Adegunloye from Unsplash

Čarobni Edinburgh smješten je u Škotskoj, a poznat je i po brojnim kanalima. Brojne povijesne znamenitosti grada, kao što su Edinburški dvorac i Scottov spomenik. najbolje je vidjeti tijekom obilaska brodom.

Venecija, Italija

Kanal u Veneciji
© Damiano Baschiera from Unsplash

Poznata kao ‘Grad kanala’, Venecija je pravi dragulj Mediterana. Sa svojim vijugavim kanalima, ukrašenim mostovima i šarenim zgradama, nije ni čudo što se ovaj grad često naziva jednim od najljepših mjesta na svijetu.


Autor naslovne fotografije: © Ludovico Lovisetto from Unsplash

Travel Advisor

Posjetite naš YouTube kanal. Pretplati se na TIK TOK.

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Vodič po najljepšim skijalištima Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Nove objave