Zašto treba posjetiti Rio de Janeiro ?

Autor članka:
Podijeli:

Legenda kaže da su portugalski istraživači kad su osnovali Rio mislili da se nalazi na rijeci, a ne oceanu, pa su novo otkriveno mjesto nazvali Rio de Janeiro (Siječanjska rijeka).

Što vidjeti u Riu, a da nisu plaže? 

Kip Isusa Iskupitelja

Corcovado, planina nazvana Grbavac zbog svog specifičnog izgleda, je mjesto na kojem se nalazi vjerojatno najupečatljiviji znak grada, kip Isusa Iskupitelja (Cristo Redentor). Kip je visok 30m a postavljen je 1931. godine. Do njega se dolazi panoramskim vlakom a vožnja traje 20 minuta. Ukoliko vrijeme to dopusti, za vrijeme vožnje možete uživati u zapanjujućem pogledu na grad, plaže i cijeli zaljev. Tijekom noći kip je osvjetljen te ga se može vidjeti iz cijelog grada.

posjetiti Rio de Janeiro

Nacionalni park Tijuca

Malo gradova na svijetu ima nacionalni par na 15 minuta udaljenosti od centra. Floresta da Tijuca je park velik 120 kvadratnih kilometara i predstavlja ono što je ostalo od prašume na Atlantiku, koja je sasječena u ovo što je danas Rio i okolica. Park je raj za planinare, ali i sve koji ne vole grad. Ne idite sami ni bez mape, jer se vrlo lako možete izgubiti, unatoč uhodanim putevima. I pazite na naočale, majmuni ih vole krasti.

posjetiti Rio de Janeiro

Favela

Iskustvo pravog RijaMnogi turisti plaćaju vođene ture po favelama. Ako si s lokalnom osobom koja je prethodno najavila tvoj dolazak, sigurnije je kretati se favelom nego ulicama Rija. Mafija se brine za red i mir budući je to od interesa za njihov posao. Favela je država u državi. Favela nikad ne spava. Brazilci su podjeljena mišljenja oko favela, ali svi se slažu da su tamo najbolji tulumi.

posjetiti Rio de Janeiro

Lapa

Srce noćnog života Rio De Janeira svakako je četvrt Lapa. Petkom i subotom glavna ulica se zatvori za promet i njome se može nesmetano šetati i plesati. Prolazite tako kraj bezbroj kafića i restorančića koji svoje stolove postave uz cestu, a iz njih se čuju tradicionalni zvukovi sambe, forróa i bossa nove.

posjetiti Rio de Janeiro

 

Šećerna glava

Šećernu glavu (portugalski: Pão de Açúcar) otkud puca nevjerojatan pogled na cijeli Rio. Šećerna glava visoka je 395 metara, a navodno je ta monolitna stijena stara čak 600 milijuna godina. Do njezinog vrha vozi žičara, svakih 20 minuta, i tako već  čak 100 godina. Obzirom da je sva u staklu, pogled iz same žičare je spektakularan, a vožnja predivno iskustvo.

posjetiti Rio de Janeiro

Stadion Maracana

Stadion Maracana u Rio de Janeiru vjerojatno je najpoznatije nogometno zdanje na svijetu.Ujedno je i jedan je od najvećih u svijetu. Stadion je svoje neslužbeno ime Marakana, dobio po istoimenoj četvrti u kojoj se nalazi, inače riječ marakana predstavlja vrstu papagaja iz sjevernog Brazila. Stadion je sagrađen za svjetsko prvenstvo u nogometu, koje je održano u Brazilu 1950.

posjetiti Rio de Janeiro

Santa Teresa

Santa Teresa je četvrt u središnjem dijelu Rio de Janeira, poznata po starim zgradama i tramvajem koji prolazi njenim ulicama. Nalazi se na brdu pored četvrti Lapa. Četvrt je također poznata i po kulinarstvu, a najpoznatiji je trg Largo dos Guimarães. Santa Teresa je nezaobilazna stanica u turističkom obilasku Rija.

posjetiti Rio de Janeiro

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

 

https://www.travel-advisor.eu/rio-de-janeiro-karneval/

https://www.travel-advisor.eu/altiplana-uyuni/

Kako naručiti kavu na drugim jezicima?

Nove objave