Najpoznatija cesta na svijetu

Autor članka:
Podijeli:

Route 66, najpoznatija cesta na svijetu, važna je prometnica u američkoj povijesti. Proteže se od Chicaga Los Angelesa. Najpoznatija cesta na svijetu otvorena je za promet 1926. godine. Tijekom 1930-tih cesta je odigrala veliku ulogu pri masovnoj selidbi američkih obitelji na zapad. 40ih i 50ih godina nazivana je Američkom glavnom cestom. Prolazi mnogim malim gradovima srednjeg zapada i jugozapada.

Najpoznatija cesta na svijetu

Stanovnici gradova uz cestu obogatili su se pružanjem usluga putnicima. Borili su se da se trasa ceste ne mijenja kako ne bi ostali bez prihoda. Ipak, 1985. Route 66 je uklonjena s popisa američkih autocesta. Mjesta koja su nekada prosperirala tada su izgubila značaj. Danas dijelovi ceste imaju povijesnu vrijednost i nose naziv Historic Route 66.

Najpoznatija cesta na svijetu

Iako je cesta za kamione zatvorena očuvano je puno starog šarma i podsjetnika na prošla vremena. Prolazi kroz važna mjesta kao što su Chicago, St Louis, Grand Canyon i plaža Santa Monica.

Najpoznatija cesta na svijetu

Ako se odlučite na road trip, Route 66 vratit će vas u neka davna vremena. Hoteli, benzinske, restorani, barovi parkovi, mostovi i mnoge druge stvari na koje ćete naići putem podsjetnik su na zlatno doba ove prometnice.

Najpoznatija cesta na svijetu

Route 66 počinje u državi Illinois. Kroz tu državu znakovi su smeđe boje, a boja znakova mijenja se ovisno o državi.Zatim slijede through Missouri, Kansas, Oklahoma, Texas, New Mexico i Arizona prije kraja u  Santa Monici.

Najpoznatija cesta na svijetu

Od Chicaga, pa sve do Los Angelesa zavodi  neonskim znakovima, romantičnim motelima i zalogajnicama, neobičnim gradićima i spektakularnim otvorenim prostranstvima. Cijela ruta duga je  3,790 km, prolazi kroz osam saveznih država i tri vremenske zone. Odličan način za upoznati SAD!

Travel Advisor Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

https://www.travel-advisor.eu/ceste-koje-zivota-morate-vidjeti/

Road trip Francuska 2018

Najveći aerodromi na svijetu

 

 

Nove objave