Travel AdvisorTravel Advisor

Sahara i filmski gradić Ait Ben Haddou

Nakon tri tjedna Marakeša bilo je vrijeme za posjetu čarobnoj pustinji.
Preko lokalne turističke agencije, kojih ima velik broj u Marakešu, otputovali smo u Saharu- Merzougu.
Za nekih 70 eura, dva noćenja, prijevoz, obroci i vodič. Ali naš dragi vodič nije znao ni riječ od engleskog, srećom s nama je išao prijatelj lokalac koji nam je tu i tamo prevodio. Mnogo puta smo stali negdje da pogledamo neke znamenitosti i tražili pomoću lokacije na mobitelu da vidimo zapravo gdje smo mi to.


tu su snimani filmovi i serije poput Gladijatora i Game of Thronesslikanje žena u mjestu strogo zabranjeno

Odlazimo u njihovu radionicu gdje nam izlažu svoje tepihe i govore vrtoglave cijene, ali kao i sve u Maroku uz dobro cjenjkanje cijena će biti i u pola niža od prvobitne. Oduševljava njihova kultura, taj ručni rad i prirodne boje koje koriste za njih.


Dades Gorges,„tagine“ i uživo berberska muzika

Rano napuštamo hotel i čeka nas duga vožnja do pustinje. Nakon 7-8 sati stižemo u hotel koji se nalazi „na vratima od pustinje“. Tu čekamo deve s kojima idemo do naših šatora gdje ćemo provesti noć. Za mene je to bilo najčarobnije iskustvo u Maroku, sva ta boja pijeska, daleko od bilo kakve buke i s pustinjskim ljudima u društvu. U šatoru nas čeka večera koju Berberi za nas pripremaju, penjemo se na dine uživajući u zalasku sunca.

Čak su nam Berberi pripremili „party“ svirajući i pjevajući oko vatre u sred pustinje pod milijunom zvjezdica. Ustajemo prije svitanja da se možemo popeti na velike dine i promatrati izlazak sunca, nešto neprocjenjivo.
Naše kamile nas odvode do hotela gdje nas čeka prijevoz za povratak u Marakeš, povratak koji je trajao cijeli dan vožnje ali je vrijedilo svake sekunde provedene „in the middle of nowhere“.

Travel Advisor putovanja 

Posjetite naš YouTube kanal.

Marakeš, jedan od četiri Marokanska kraljevska grada

Što vidjeti u Esfahanu

Dubai – gdje odabrati smještaj ?

Previous articleBhutan – Kraljevina na padinama Himalaja
Next articleDa su Sejšeli raj znamo, ali gdje su najljepše plaže ?