Travel AdvisorTravel Advisor

Savršena večera na Azurnoj obali

Savršena večera na Azurnoj obali je vrlo moguća, i to u restoranu Alain Llorca s Michelin zvijezdicom, u bajkovitom mjestu Saint Paul de Vence.

Kuhar koji jela priprema s emocijama

U jednom od provansalskih srednjovjekovnih gradova,  Saint Paul de
Venceu, nalazi se restoran „Alain Llorca“ ocijenjen jednom zvjezdicom po
strogim standardima Michelinovih inspektora. Dobivanjem zvjezdice ušao
je u zlatnu selekciju Michelinovih restorana što je privilegija ugostiteljskih objekata,
posebno na „strogom“ francuskom području, gdje hrana predstavlja jedan od bitnih faktora u svakodnevnom gurmanskom životu.

Bajkovita regija Azurna obala destinacija  je mnogobrojnih međunarodnih turista upravo zbog svoje odlične mediteranske klime, kulturološkog i povijesnog bogatstva, odlične gastronomske ponude te ponajboljih svjetskih vina. Razni umjetnici, pjesnici i glumci inspiraciju za stvaranje svojih djela pronašli su u ovom bajkovitom selu koje vrlo rado posjećuju slavne zvijezde i bogati gosti.

Tko je Alain Llorca?
Jedan od najvažnijih etabliranih kuhara francuske gastronomije rođen je 1968. godine u
Cannesu, a svoju profesionalnu karijeru nakon raznih usavršavanja započinje 1986. godine. Mnogo vremena, truda i znanja uložio je u gradnju svoje karijere da bi radeći kao kuhar u kuhinji Les Peintresu u Haut de Cagnesu zaradio svoju prvu Michelinovu zvjezdicu. U narednim godinama iskustvo stječe u velikim i poznatim hotelima diljem cijele Francuske, a neki od njih su Luj XV u Parizu, Le Mougins u Mouginsu, Pinadeo u Saint Tropezu, Negresco u Nici u koji se vraća 1997.godine gdje dobiva dvije Michelinove zvjezdice.

Kolika je važnost Alaina Llorce u kulinarskom svijetu najbolje potvrđuje činjenica da je prema odabiru i odlukama vodiča Gault & Millau odabran za jednog od dvanaest najboljih kuhara godine. Ono što velikog Chefa čini posebnim i drugačijim je poštivanje provansalske tradicije pripreme jela, no valja spomenuti i utjecaj njegove neograničene mašte prilikom pripreme jela. Svako jelo je jedinstveno jer veliki šef Alain Llorca stavlja svoj završni „dodir“, a priprema ga s puno ljubavi posvećenosti. Njegov uspjeh leži u tome da njegova mašta prilikom pripreme jela nema granica. U mediteranskim jelima poznatog kuhara osjetit ćete utjecaje talijanske, španjolske i sjeverno afričke kuhinje.

Kako smo saznali, njegovu ljubav i interes prema kuhanju prenijela mu je baka koja ga je od djetinjstva učila pripremati lokalna i mediteranska jela, a sve se radilo na jedan poseban način s mnogo ljubavi. Danas možemo reći da je u njegovom djetinjstvu veliku strast prema kuhinji imala upravo obitelj. To možemo vidjeti po tome što hotel i restoran odišu obiteljskim okruženjem u kojem vladaju sklad i harmonija. Kada se Alain Llorca odlučio na ovakav potez već tada je znao da želi svakom gostu pristupiti individualno, a namjera mu je bila da se svaki gost osjeća kao kod kuće i da gosti budu zadovoljni.

Na njegov stil kuhanja najviše je utjecao veliki šef Philippe Rochat iz hotela Bristol u Parizu i Maitre Bruno Cerino. Važno je naglasiti da su jela koja priprema Alain Llorca u skladu sa sezonom budući da koristi samo prirodne i ekološki uzgojene namirnice lokalnih poljoprivrednika. Bitni su mu sugestije i komentari gostiju, a hranu priprema s mnogo strasti i emocija. Uvijek se trudi svojim gostima pružiti nešto novo i drugačije, a kako i sam kaže, mašta prilikom priprema jela čini čuda.

oznor

Hotel i restoran Alain Llorca
Svoje bogato iskustvo i znanje kuhar Alain Llorca gradio je godinama u prestižnim hotelima te njihovim kuhinjama. Vlasnik malog obiteljskog hotela s četiri zvjezdice te kuhar i menadžer pod vlastitim imenom „Alain Llorca“, u Saint Paulu de Venceu od 2009. godine. Terasa ovog restorana osmišljena je tako da  gostima restorana  pruža nezaboravan pogled na selo Saint Paul de Vence.  Mnoge poznate i slavne osobe redovni su posjetitelji ovog restorana, a u vrijeme filmskog festivala u Cannesu gotovo je nemoguće rezervirati mjesto.

Cijeli hotel i restoran uređeni su u jednom posebnom umjetničkom stilu koji gostima
restorana pruža uvid u snažnu umjetnost ovog malenog sela, a u suradnji s lokalnim
umjetnicima osmislio je cijeli koncept uređenja svog hotela i restorana. Restoran i Hotel
Alain Llorca osim što pružaju gostima jela vrhunskog okusa i kvalitete, imaju cilj da prikažu autentičnost samog sela te da promiču radove lokalnih umjetnika. Kada s terase restorana bacite pogled na nevjerojatnu ljepotu Saint Paul de Vencea uvidjet ćete da je to selo jedno od onih mjesta u koje se uvijek svi požele vratiti.

Kao dio hotelskog vrta gostima je na raspolaganju bazen u kojem se mogu osvježiti. Postoji mogućnost unajmljivanja prostora za evente.

Obiteljska atmosfera obitelji Llorce

Prilikom dolaska u hotel ili restoran dobrodošlicu će vam poželjeti supruga slavnog kuhara Virgina Llorca. Želja i cilj obitelji Llorca je da se svaki gost osjeća ugodno, dobrodošlo te da imaju individualan pristup prema svakom gostu jer su im njihovi gosti, jednako važni.

Ljubazno osoblje koje je dio obiteljske priče uvijek vam stoji na raspolaganju. Pristup, način komunikacije i usluga vrhunske su kvalitete. Boravkom u restoranu ili hotelu
osjećat ćete se posebnima i kao da ste kod kuće u obiteljskom okruženju.

Možete odabrati da budete gost hotela ili samo rezervirati večeru u slavnom restoranu Alain Llorca prilikom čega je važno naglasiti da je rezervaciju potrebno napraviti puno ranije. Rezerviranje možete napraviti online, a vjerujte nam da nećete pogriješiti bez obzira na to u kojem periodu godine dolazite.

Odabir jela prema vlastitom ukusu
U ponudi Alain Llorce možete pronaći razne kombinacije koju je obitelj pripremila za
svoje posjetitelje. Neka od jela u ponudi su uvijek ista dok se druga mijenjaju ovisno
o sezonama, ali i mašti kuhara. Postoji više kombinacija jelovnika u ponudi između kojih
možete odabrati, ovisno o tome dolazite li kao obitelj, par ili samostalno. Cijene se kreću od 30 do 250 eura. Standardna jela iz ponude mijenjaju se ovisno o sezonama.

Sobe nose imena po poznatim umjetnicima
Tu su i umjetničke sobe koje se ovisno o vašim željama mogu nalaziti u posebnim paketima odnosno ponudama. Važno je napomenuti da hotel u ponudi ima deset soba, a svaka je jedinstvena i drugačija. Ono što je jako posebno kod ovog smještaja jest da svaka soba nosi ime po poznatom umjetniku. Njeguje se provansalska kultura i lokalna umjetnost koja je vidljiva u svakom dijelu bilo koje sobe. Postoje paketi s tematikom, a izdvoji bismo paket za zaljubljene, gurmane, parove, mlade i starije, ovisno o vašim željama. Cijene iznajmljivanja soba kreću se od 300-600 eura.

Kulinarske radionice s velikim šefom 

Za one koji su se došli odmoriti, ali i nešto naučiti u ponudi se nalazi nekoliko paketa gdje možete sudjelovati na kulinarskom satu s Alain Llorcom. Ljubitelji kuhanja, jela i
gastronomije zasigurno će ovdje biti najsretniji jer jedan na jedan imaju prilike učiti kako se pripremaju jela koja je osmislio sam Chef. Tečaj kuhanja možete pohađati samostalno ili u paru, no ako samo želite vidjeti kako jela priprema veliki šef, imate i te mogućnosti.

Cijene sata kulinarstva kreću se od 70 do 150 eura, ovisno o tome želite li samo pohađati sat ili uzeti i kombinaciju s večerom. Ako ste ljubitelj vina, možete se uključiti u enološke radionice koje u svojoj ponudi pruža restoran Alain Llorca, a vode ih somelijeri Patick Baroli i Julien Canel s dugogodišnjim iskustvom. U kombinaciji s degustacijom vina možete odabrati i ručak s predivnim panoramskim pogledom s terase restorana. Satovi degustacije vina održavaju se u grupama, a cijena po osobi iznosi 90 eura.

Valja naglasiti da znameniti Alian Llorca ima vlastitu liniju odnosno brend vina koje u ponudi nudi gostima hotela i restorana. Budući da je ovo obiteljski posao moramo spomenuti i brata slavnog kuhara Jean-Michel Llorcu koji je jedan od najboljih slastičara u navedenom kraju i okolici.

Jedan od noviteta u ponudi je online dućan gdje možete kupiti za sebe ili vama dragu osobu nešto iz raskošne ponude Alain Llorce. Možete kupiti posebnu boce šampanjca, kekse, domaće pekmeze, orašaste plodove, sapune i kozmetiku.

St.Paul de Vence je dvadesetak kilometara udaljen od središta Nice. Automobilom je potrebno nekih pola sata. Iz mjesta te restorana se pruža pogled na Mediteran.

Travel Advisor – Europa

Posjetite naš YouTube kanal.

Road trip Francuska 2018

Marseille je istinska Francuska

Aix-en-Provence u jesen

Previous articleZašto se obratiti putničkom agentu?
Next articleKoji su otoci najbolji za život?