Što treba ponijeti na put?

Autor članka:
Podijeli:

Što treba ponijeti na put?
Vječna dilema i nikad riješeni misterij. Uvijek nam fali baš ono što nismo uzeli. Lako je kad krenemo autom na put. „Nek se vozi“ svi to pomislimo, no problem nastaje kad putujemo avionom. Ako nemamo poslovnu klasu i pravo na dva kofera moramo pažljivo odabrati što ponijeti na put.

Ako idemo na neku ljetnu destinaciju lakše se spakirati. Odjeća je tanja i laganija. Pa da vidimo što ponijeti na put ?

Što treba ponijeti na put

T-shir majicet i bluzice.  Gdje god došli ljeti majice i bluzice su IN. 5 komada neće zauzeti puno mjesta i nisu teške, a i cool su. Treba svakako uzeti i dugi rukav. Jedna takva majica ili vestica će vas zaštiti od sunca i vjetra. Navečer može pomoći u borbi protiv komarca.

Hlače – kratke hlače i suknje su najbolji odjevni predmet za ljeto i prihvatljive su u svakoj situaciji osim formalnih večera. Dobro je uzeti i jedne duge hlače, pogotovo idete li u prirodu na hodanje ili planinarenje. One štite od kukaca, trnja i kamenja.

Jakne – iako je ljeto, uvijek je dobro imati tanku jaknu. Vrijeme se lako i brzo promjeni pa ako zapuše bura i počne kiša jakna će dobro doći. Planinarima je jakna također važni odjevni predmet.

Što treba ponijeti na put

Cipele – vječni ženski problem. Koliko pari uzeti? Jedne za ovu haljinu, druge za onu…Ok ako idete u Dubrovnik ili Hvar i spremate se na česte noćne izlaske. Za sve ostale destinacije trebaju tanke cipele za grad, japanke ili natikače za plažu i eventualno tenisice za sport i hodanje po ne jako zahtjevnom terenu.

Donji veš i badići – Donjeg veša uvijek treba uzeti više ako se nema gdje oprati ili je boravak duži. Za kupanje treba imati dva do tri seta kupaćih ili bikinija.

Kape, šeširi i čarape – obavezno barem jedan šešir ili kapa, jer ipak treba se štiti od jakog sunca po danu. Čarape su bitne za hodanje i planinarenje, za vožnju motorom i iako ne izgledaju uvijek najbolje bitno su higijenskije nego nositi cipele na bosu nogu (i manje smrdi).

Toaletni pribor – standardni, što znači kefice za zube s pastom, pribor za brijanje, krema za sunce, deo i parfemčić, sprej protiv komaraca, vlažne maramice i sterilizator za ruke.

Što treba ponijeti na put

Sve to stane u veliki kofer , torbu ili ruksak i nije teže od 20 kg. Dobro je imati još jednu torbu za dnevne ili krate izlete u koju se mogu prepakirati potrebne stvari. Dobro je imati i posebnu torbicu, pojas ili torbicu za oko vrata u kojoj se drže dokumenti i novac.

Dobru knjigu, muziku i slušalice. Punjače, baterije, fotić, kameru i telefon. Putno osiguranje. Odgovorili smo na pitanje što ponijeti na put .

Ako smo što zaboravili, kupit ćemo ili posuditi i znati za drugi put spakirati se bolje.

Travel Advisor – putovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Smještaj potražite na Booking.com.

8 razloga zašto nikada ne treba putovati

10 znakova da su vam putovanja opsesija

Kako preživjeti duga čekanja na aerodromima

 

Nove objave