Top 5 plaža u Dubrovniku i okolici

Autor članka:
Podijeli:

Neupitan je značaj Dubrovnika kao turističke destinacije. Zbog svoje bogate povijesti, jedinstvene infrastrukture i ljepote zasluženo se uvijek nalazi na listama top svjetskih destinacija. No, svako toliko pokrene se rasprava o plažama u Dubrovniku i okolici. Na temelju komentara članova Facebook grupe Savjetnik za putovanja sastavili smo top 5 plaža u Dubrovniku i okolici. Na popis su tako dospjele plaže Sv. Jakov, Pasjača, Copacabana, Coral Beach i Kupari a vi sami prosudite slažete li se s popisom ili ne.

Sv. Jakov

Jedna od top 5 plaža u Dubrovniku - Sv. Jakov
by Dražena Miličević

Uvjerljivo najviše članova ističe plažu sv. Jakov kao najljepšu. Smještena je ispod crkve Sv. Jakova po kojoj je dobila i ime, ali zbog velikog broja stepenica kojima se treba spustiti do nje nije najdostupnija. No, odlučite li se spustiti do ove pjeskovito-šljunčane plaže uživati ćete u predivnom pogledu na Dubrovnik i otok Lokrum. Na plaži ne nedostaje ni sadržaja pa se tako možete osvježiti u baru ili okušati u raznim sportovima na vodi. Ukoliko se samo želite opustiti i odmoriti iznajmite ležaljku i suncobran i provedite dan na zaista posebnoj lokaciji.

[fb_quote title=”Sv. Jakov” author=”Jelica”]Pogled, lagan ulaz u vodu, ima mjesta i za ležaljke i za ručnike.
Jedini minus – previše stepenica![/fb_quote]

Pasjača

Plaža Pasjača u Dubrovniku
by Matija Petričević

U posljednje vrijeme sve češće srećemo slike plaže do koje vode brojne, uske stepenice uz stijenu. Ukoliko ste se pitali koja je to plaža, e pa to je Pasjača. Po izboru portala European Best Destinations proglašena je za Najbolju europsku plažu 2019. godine.

Jedna od najljepših i najposebnijih plaža na čitavom Jadranu smjestila se u Konavlima na tridesetak kilometara južno od Dubrovnika. Možda iznenađujuće, ali ova pješčana plaža nije nastala prirodnim putem već bacanjem kamenja koje je bilo rezultat kopanja tunela 1955. godine. S vremenom je more usitnilo kamenje i tako je nastala ova jedinstvena plaža. Tužna istina je da ova plaža nestaje jer more dalje raznosi pijesak pa ju svakako posjetite što prije. No, ukoliko niste u formi prohodati 200 metara nadmorske visine strmih stepenice ipak se odlučite za neke druge lokacije s ovog popisa. Nije pogodna ni za one koji bi se željeli usidriti pa je, zbog oba navedena razloga, rijetko kada gužva.

Plaža Pasjača jedna od top 5 plaža u Dubrovniku
by Matija Petričević

Copacabana

Na poluotoku Lapadu nalazi se Copacabana u blizini drevnog grada Dubrovnika. Šljunčano-betonska plaža s veoma blagim ulazom u more čini ju idealnom za djecu, a ima i pristup za osobe s invaliditetom za razliku od nekih drugih plaža s ovog popisa. S plaže se pruža predivan pogled na dubrovački most i otoke Daksu i Koločep. Jako dobro opremljena plaža po pitanju dodatnih sadržaja kao što su vodeni sportovi, ugostiteljski objekti te najam ležaljki i suncobrana.

[fb_quote title=”Copacabana” author=”Mirjana”]Ima parking, kafić, restoran, osoblje je jako ljubazno.[/fb_quote]

Copacabana je i dobro mjesto i za večernji izlazak jer se kafići na plaži u večernjim satima pretvaraju u noćne barove. Treba i napomenuti da je ova plaža odličan izbor dolazite li autom jer parkinga ima sasvim dovoljno.

Coral Beach

[fb_quote title=”Coral Beach” author=”Anita”]Coral Beach zbog dobre vibre i prekrasnog uređenja.[/fb_quote]
Jedna od plaža koja je odličan izbor za bilo koje doba dana (i noći) je Coral Beach na kojoj se nalazi Coral Beach Club. Smještena je na Babinom kuku i vrhunski je uređena i opremljena. Svakako opravdava pojam „luksuzne destinacije“, a zbog fotogeničnih ležaljki, suncobrana i baldahina koje je moguće unajmiti često je viđen prizor na popularnim Instagram profilima. U večernjim satima klub postaje restoran s dobrom gastronomskom ponudom i koktelima pa, ukoliko tražite jedinstveno mjesto za večeru i izlazak sve možete naći na jednom mjestu.

Kupari

Kupari - nedaleko Dubrovnika

Samo 8 kilometara od Dubrovnika nalazi se naselje i ljetovalište Kupari. Oni koji preferiraju prirodni hlad i mediteransku vegetaciju ovdje će doći na svoje. Na samom rtu je pješčani žal, ali duž šetnice natkrite borovima nalazi se nekoliko manjih plaža koje vrijedi obići. Prepuno palmi i oleandara Kupari su točno to što očekujemo od južnog dijela naše divne obale.

[fb_quote title=”Kupari” author=”Vladimir”]Puno privatnosti na plaži pošto je kamena i ne sasvim iskorištena.[/fb_quote]

Nekoliko je tu hotela koji su danas u stanju urušavanja, a bili su iznimno popularno i elitno ljetovalište tijekom 20. stoljeća. Nadamo se da će po obnovi hotela Kupari ponovo zasjati u punom sjaju. No to ne umanjuje ljepotu njegovih plaža idealnih za djecu ili igranje picigina. Uz ugostiteljske objekte i slobodno parkiranje unutar bivšeg turističkog kompleksa ovo je zasigurno mjesto na kojemu možete provesti cijeli dan.

Jadransko more kod Dubrovnika
by Dražena Miličević

Ovo je bio tek top 5 plaža koje članovi grupe preporučaju. Dosta je tu i drugih prijedloga od Banja, plaže u Srebrenom, Orašca, Sunja na Lopudu, Kalamota (ili Koločepa) i ostalih Elafitskih otoka,…čiju ljepotu ne umanjujemo samo nisu ušle u top 5 po izboru naših članova. U svakom slučaju, izbora ima, a plaže se uvelike razlikuju pa vjerujemo da svatko ipak može pronaći neku koja mu odgovara.

Ovo su najljepše plaže u Hrvatskoj od Pule pa sve do Dubrovnika

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Nove objave