Travel AdvisorTravel Advisor

Top 5 plaža u Dubrovniku i okolici

Neupitan je značaj Dubrovnika kao turističke destinacije. Zbog svoje bogate povijesti, jedinstvene infrastrukture i ljepote zasluženo se uvijek nalazi na listama top svjetskih destinacija. No, svako toliko pokrene se rasprava o plažama u Dubrovniku i okolici. Na temelju komentara članova Facebook grupe Savjetnik za putovanja sastavili smo top 5 plaža u Dubrovniku i okolici. Na popis su tako dospjele plaže Sv. Jakov, Pasjača, Copacabana, Coral Beach i Kupari a vi sami prosudite slažete li se s popisom ili ne.

Sv. Jakov

by Dražena Miličević

Uvjerljivo najviše članova ističe plažu sv. Jakov kao najljepšu. Smještena je ispod crkve Sv. Jakova po kojoj je dobila i ime, ali zbog velikog broja stepenica kojima se treba spustiti do nje nije najdostupnija. No, odlučite li se spustiti do ove pjeskovito-šljunčane plaže uživati ćete u predivnom pogledu na Dubrovnik i otok Lokrum. Na plaži ne nedostaje ni sadržaja pa se tako možete osvježiti u baru ili okušati u raznim sportovima na vodi. Ukoliko se samo želite opustiti i odmoriti iznajmite ležaljku i suncobran i provedite dan na zaista posebnoj lokaciji.

Putoljupci savjetuju
Iskustva naših članova
Sv. Jakov Pogled, lagan ulaz u vodu, ima mjesta i za ležaljke i za ručnike.
Jedini minus – previše stepenica! Jelica

Pasjača

by Matija Petričević

U posljednje vrijeme sve češće srećemo slike plaže do koje vode brojne, uske stepenice uz stijenu. Ukoliko ste se pitali koja je to plaža, e pa to je Pasjača. Po izboru portala European Best Destinations proglašena je za Najbolju europsku plažu 2019. godine.

Jedna od najljepših i najposebnijih plaža na čitavom Jadranu smjestila se u Konavlima na tridesetak kilometara južno od Dubrovnika. Možda iznenađujuće, ali ova pješčana plaža nije nastala prirodnim putem već bacanjem kamenja koje je bilo rezultat kopanja tunela 1955. godine. S vremenom je more usitnilo kamenje i tako je nastala ova jedinstvena plaža. Tužna istina je da ova plaža nestaje jer more dalje raznosi pijesak pa ju svakako posjetite što prije. No, ukoliko niste u formi prohodati 200 metara nadmorske visine strmih stepenice ipak se odlučite za neke druge lokacije s ovog popisa. Nije pogodna ni za one koji bi se željeli usidriti pa je, zbog oba navedena razloga, rijetko kada gužva.

by Matija Petričević

Copacabana

Na poluotoku Lapadu nalazi se Copacabana u blizini drevnog grada Dubrovnika. Šljunčano-betonska plaža s veoma blagim ulazom u more čini ju idealnom za djecu, a ima i pristup za osobe s invaliditetom za razliku od nekih drugih plaža s ovog popisa. S plaže se pruža predivan pogled na dubrovački most i otoke Daksu i Koločep. Jako dobro opremljena plaža po pitanju dodatnih sadržaja kao što su vodeni sportovi, ugostiteljski objekti te najam ležaljki i suncobrana.

Putoljupci savjetuju
Iskustva naših članova
Copacabana Ima parking, kafić, restoran, osoblje je jako ljubazno. Mirjana

Copacabana je i dobro mjesto i za večernji izlazak jer se kafići na plaži u večernjim satima pretvaraju u noćne barove. Treba i napomenuti da je ova plaža odličan izbor dolazite li autom jer parkinga ima sasvim dovoljno.

Coral Beach

Putoljupci savjetuju
Iskustva naših članova
Coral Beach Coral Beach zbog dobre vibre i prekrasnog uređenja. Anita

Jedna od plaža koja je odličan izbor za bilo koje doba dana (i noći) je Coral Beach na kojoj se nalazi Coral Beach Club. Smještena je na Babinom kuku i vrhunski je uređena i opremljena. Svakako opravdava pojam „luksuzne destinacije“, a zbog fotogeničnih ležaljki, suncobrana i baldahina koje je moguće unajmiti često je viđen prizor na popularnim Instagram profilima. U večernjim satima klub postaje restoran s dobrom gastronomskom ponudom i koktelima pa, ukoliko tražite jedinstveno mjesto za večeru i izlazak sve možete naći na jednom mjestu.

Kupari

Samo 8 kilometara od Dubrovnika nalazi se naselje i ljetovalište Kupari. Oni koji preferiraju prirodni hlad i mediteransku vegetaciju ovdje će doći na svoje. Na samom rtu je pješčani žal, ali duž šetnice natkrite borovima nalazi se nekoliko manjih plaža koje vrijedi obići. Prepuno palmi i oleandara Kupari su točno to što očekujemo od južnog dijela naše divne obale.

Putoljupci savjetuju
Iskustva naših članova
Kupari Puno privatnosti na plaži pošto je kamena i ne sasvim iskorištena. Vladimir

Nekoliko je tu hotela koji su danas u stanju urušavanja, a bili su iznimno popularno i elitno ljetovalište tijekom 20. stoljeća. Nadamo se da će po obnovi hotela Kupari ponovo zasjati u punom sjaju. No to ne umanjuje ljepotu njegovih plaža idealnih za djecu ili igranje picigina. Uz ugostiteljske objekte i slobodno parkiranje unutar bivšeg turističkog kompleksa ovo je zasigurno mjesto na kojemu možete provesti cijeli dan.

by Dražena Miličević

Ovo je bio tek top 5 plaža koje članovi grupe preporučaju. Dosta je tu i drugih prijedloga od Banja, plaže u Srebrenom, Orašca, Sunja na Lopudu, Kalamota (ili Koločepa) i ostalih Elafitskih otoka,…čiju ljepotu ne umanjujemo samo nisu ušle u top 5 po izboru naših članova. U svakom slučaju, izbora ima, a plaže se uvelike razlikuju pa vjerujemo da svatko ipak može pronaći neku koja mu odgovara.

Ovo su najljepše plaže u Hrvatskoj od Pule pa sve do Dubrovnika

Uključite se u naše grupe na Fejsu: Savjetnik za putovanja Travel AdvisorSavjetnik za putovanja Europom i Savjetnik za putovanja Hrvatska.

Pretplatite se na naš YouTube kanal

Previous articleBali je zlatna koka turizma
Next articleNacionalni park Đerdap – drugo lice Dunava