Travel AdvisorTravel Advisor

Amsterdam nisu samo droga, sex i tulumi

Amsterdam nisu samo droga, sex i tulumi

U Amsterdamu se uvijek ima što raditi, nisu droga, sex i tulumi jedino što ovaj grad nudi. Nizozemska prijestolnica često se interpretira kao grad droge, sexa i zabave. Međutim, prekrasni kanali, arhitektonsko nasljeđe, umjetnost i muzeji također karakteriziraju Amsterdam. Amsterdam je puno više od coffee shopova i Red-Light Districta.

Bez obzira jeste li u Amsterdamu prvi puta, ili ga često posjećujete, vožnja kanalima brodom uvijek je užitak. Plovidba kanalima nešto je što svaki posjetitelj Amsterdama treba doživjeti. Po kanalima je grad poznati, i priskrbili su mu nadimak Venecije sjevera. U gradu je 165 kanala ukupne dužine preko 100 km. Najbolji je ovo način da razgledate grad i zapamtite ga u najljepšem izdanju.

Šetnja Trgom Dam. Bezobzira kakvo je vrijeme i koje je doba godine na Trgu Dam se uvijem nešto događa. Mjesto je toliko popularno da će vam se vjerojatno dogoditi da čekate na stol u jednom od mnogobrojnih caféa, barova i restorana. Među svim atrakcijama na trgu Dam, Kraljevska palača dragulj je u kruni. Iako kraljevska obitelj ovdje više ne živi, u ovom zdanju iz 17. stoljeća i dalje se organiziraju službena primanja.

Gradom kruži preko milijun bicikli, što je možda izazov, ali i sljedeći najbolji način da se upoznate Amsterdam. Vožnja biciklom je zabavna, a i zanimljivo se kretati gradom na način na koji njegovi stanovnici to čine.

U mnoštvu muzeja u Amsterdamu naučite o Nizozemskoj povijesti i umjetnosti. Rijksmuseum je nacionalni muzej Nizozemske. Stariji je od 200 godina, i kroz svoje izloške vodi kroz 800 godina nizozemske povijesti. Tu je i muzej Vincent van Gogh, smješten neposredno uz Rijksmuseum.

U Amsterdamu mjesta za piknik ne fali. Uživajte u parkovima, u gradu ih je preko 30 i boravak u njima dio je kulture života Nizozemaca.

Izlet u okolicu grada izvrstan je odabir, kada se nakon par dana zasitite grada. Puno je prekrasnih sela kao što su  Harlem, Zaanse Schans, Muiden, Zandvoort i Bloemendaal. Morate ih vidjeti.

Travel AdvisorYouTube kanal.

Koja je najbolja tura u Amsterdamu ?

Video šetnja po Utrechtu

Gdje je najstarija tržnica sireva ?

 

 

Previous articleMalta zimi nije ništa manje zanimljiva
Next articleNije lako odlučiti što je u ovom gradu najljepše