Najbolje skijalište na svijetu se nalazi u Francuskoj

Autor članka:
Podijeli:

Najbolje skijalište na svijetu – nalazi se u Francuskoj u pokrajini Savoja, recimo dva sata i nešto vožnje autom od tunela Frejus preko Albertvillea.

Filozofija sreće u Val Thorensu počinje već od 18. studenog i traje sve do 8. svibnja. Želja da budete sretni je vidljiva u svakom obliku.

La Grande Premiere – službeno otvaranje skijališta sa bogatim zabavnim programom je 25. i 26.studenog. Ovako je bilo lani :

Ljudi koji rade u resortu imaju misiju. Val Thorens nije samo najbolje skijalište na svijetu već nekoliko godina za redom nego želi biti mjesto u kojem su skijaši najsretniji.

Svake godine eksperti sudjeluju u oblikovanju ponude koja omoguć

ava gostu najpozitivnije iskustvo. U proteklih 8 godina u održavanje samog skijališta i obnovu ski lifta uloženo je 230.8 milijuna €. Unaprijedili su prateće servise te pored nekih skijaških staza ukomponirali fun zone.

Najbolje skijalište na svijetu

150 km skijaških staza, 99% smještenih na visini između 2,000 i 3,230 metara. 11 zelenih, 34 plave, 29 crvenih i 9 crnih staza. 31 ski lift i 11 besplatnih Wi-Fi zona. 9 live kamera i više fun kamera nego što možete zamisliti.

Ove godine ponuda je bogatija za usluge doktora Philippea Rodeta koji je pokazao da je ovo pravo mjesto eliminaciju stresa i revitalizaciju. Usluga je dostupna svakom gostu koji je došao iskoristiti prednosti ovog prekrasnog mjesta i visoko alpske klime.

Digitalizacija igra veliku ulogu u svakodnevici . Iako sveprisutna, tu je isključivo u službi unaprjeđenja usluge i iskustva kao takvog. Po čitavom skijalištu je besplatna WiFI mreža i live update mogućih gužvi na pojedinim žičarama.

Najbolje skijalište na svijetu

Ovdje ne očekujete vidjeti povijesnu arhitekturu. Resort je star samo 46 godina. Sve najbolje možete vidjeti upravo u trenutku u kom se događa.

U poznatom stilu, i sezona zima 2017-2018 donosi mnoštvo lijepih i šarolikih evenata.

Najbolje skijalište na svijetu

Od velikog otvorenja sezone do zadnjeg tjedna Apothéose (1. do 8.5.) u kojem se mogu probati razne aktivnosti na snijegu i slaviti dolazak ljeta. Samo dva mjeseca prije Olimpijskih igara u Pyeongchangu , Val Thorens otvara svjetske ski i snowboard cross utrke (8.-9-12.). Dva šampiona predstavljaju Francusku u svojim disciplinama, Jean-Frédéric Chapuis i Chloé Trespeuch. Val Thorens skijašima je savršeno mjesto za trening, ali i šansa za prikupljanje kvalifikacijskih bodova za olimpijadu.

U Val Thorensu je 55 restorana koji će vas odvesti na gastronomsko putovanje. 1 s Michelin-zvjezdicom, 12 restorana na stazama, 1 restoran Michelin ‘fourchette’, 3 restorana nagrađena “Master Restaurateur” statusom.

Najbolje skijalište na svijetu u oštroj konkurenciji ide naprijed prema novoj tituli.

Preporuke Travel Advisora :    Nassfeld , Park City , Vail , Kronplatz

Nove objave