Video vodič po Strasbourgu

Autor članka:
Podijeli:

 

Strasbourg… koja vam je asocijacija?

Bogataški grad na otoku? Na daleko poznata katedrala? Europski parlamanet?

UNESCO je uvrstio centar grada u svjetsku baštinu 1988. Jedini je grad na svijetu čiji je centar zaštićen.

U Strasbourgu se nalaze tri, nama važne, institucije : Vijeće Europe, Europski sud za ljudska prava i Europski parlamanet.

Grad između Njemačke i Francuske dio je svoje burne povijesti bio slobodan, dio pod jenom, dio pod drugom vlašću. Pokrajina Alsace ili Elzas čiji je glavni grad je također mijenjala gospodare i države. Danas je francuska s Njemačkim prezimenima stanovnika, sela i gradova.

Strasbourg je bio intelektualno središte regije u koje su dolazili intelektualci iz Europe kako bi se družili po elegantnim salonima i studirali. U doba iza Luja XIV Strasbourg je poželjno mjesto za život. U gradu se svake zime održava jedan od najljepših i najstarijih božičnih sajmova Europe. Uz šezdesetak kilometara udaljen Colmar Alsace je, zahvaljujući njemačkom nasljeđu, svstvaju se među najpoželjnije destinacije za posjetu adventskim sajmovima.

Danas je vrlo prisutna i vidljiva tradicija te se smatra kao  jedan od najljepših gradova Francuske i Europe. Baš kao i pokrajina Alsace pravi je magnet za turiste. Spoj njmačkih i francuskih utjecaja je dobitna kombinacija u gradu koji kao da je uzeo najbolje od obje strane. Najveći broj posjetioca dolazi sa riječnih kruzera po Rajni i na kružnim turama po Europi.

Uživajte u uratku Travel advisora. Video vodič po Strasbourgu je za vas.

Posjetite naš YouTube kanal.

http://www.travel-advisor.eu/baloni-u-kapadokiji/

Gdje treba poći u ekskluzivni šoping?

Gdje je najstarija tržnica sireva ?

 

Nove objave