Baltimore je šarmantan lučki grad

Autor članka:
Podijeli:

Visit Baltimore
Priznajem da sam u grad ušao s određenom skepsom. Ne samo je nego i moje društvo. Svi su komentirali da je grad opasan, da su gledali ovu ili onu seriju…ja sam gledao The Wire. Da su statistike ubojstva grozne, kriminal…

Ono što nas je dočekalo je bilo potpuno drugačije.

Baltimore je šarmantan

Sve se poklopilo da nam se grad svidi. Visit Baltimore projekt je mogao početi. Vrijeme je bilo odlično, sunčano i toplo, što nije uvijek u lipnju uz obalu Atlantika. Imali smo dobre vodiče, vidjeli zanimljivosti, jeli u dobrim restoranima i osjetili dušu grada.
Baltimore je bio treći najvažniji grad u doba stvaranja SAD a. Glavna luka jer je prva željeznica B & O – Baltimore i Ohio krenula prema unutrašnjosti kontinenta upravo iz ovog grada. Prihvatni doseljenički centar, isti poput onog na otoku Ellis, je bio drugi najvažniji ulaz u zemlju.

Baltimore je šarmantan

U gradu je živio Edgar Alan Poe stoga nije čudo da je jedna od najpopularnijih tura ona noćna – Tura potraga za duhovima. Vodič je bio pravi glumac i svakako preporučujem tu turu svakome tko želi ući malo dublje u legende i misterije grada.
Grad je obnovljen, izgleda blještavo i fino. Muzeji su dobri, pogotovo American Visionary Art Museum. Jedan od najotkačenijih i naj zanimljivijih koje vidjeh. Aquarium je dobar i raznolik. Nalazi se uz luku.

Baltimore je šarmantan

Vožnja brodom u trajanju od 45 min kroz luku je zanimljiv izlet u prošlost i sadašnjost. Osim muzeja i atrakcija grad promovira dobru hranu. Razne vrste rakova i školjaka, ribe i sve iz mora. Kako se nalazi na dnu velikog zaljeva Chesapeake pješčano dno je bogato morskom hranom.

Baltimore je šarmantan

Najpopularnije jelo je svakako crab cake ili tortica od mesa od rakovice. U restoranima obično serviraju rakovice iz papirnate vreće ravno na stol. Jedini pribor je drveni čekić i ubrus oko vrata pa udri dok se ne razbije.
Na pola puta između Washingtona i sjevernije Philadelphije i dalje New Yorka, Baltimore je odličan izbor za koji zanimljivi i ukusan dan nakon šminke Washingtona i prije užurbane vreve velikih gradova na sjeveru.

Baltimore je šarmantan

Baltimore je dobar izlet iz Washingotna i može se ostati par dana i uživati u gastronomiji i raznim aktivnostima.

Posjetite naš YouTube kanal

Travel AdvisorVideo

Najveća zgrada na svijetu ?

Dvije minute meditacije

 

Road trip Francuska 2018

 

Nove objave