Vodič kroz Beograd: Što vidjeti u žili kucavici noćnog života na Balkanu

Autor članka:
Podijeli:

Ovaj vodič kroz Beograd će vam pomoći da se snađete u žili kucavici noćnog života na Balkanu. U njemu se uistinu ima koječega za vidjeti. Po pitanju zabave i gastronomije, uz svoju ljepotu i bogatu povijesnu baštinu, zaista ima za ponuditi puno. Vikend, pa ni cijeli tjedan, nisu dovoljni za obići sve klubove, Beograd na vodi, za uživati u svim dobrim restoranima i vidjeti sve zanimljive kazališne predstave.

Vodič kroz Beograd

Grad zaista živi 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu u svim aspektima. U moru dobrih restorana, koji nude različite kuhinje, na tronu je uvijek ipak Franš. Preko 60 godina tradicije, raskošna unutrašnjost i bajkovita bašta čine ovaj restoran svojevrsnih beogradskim korzom i mjestom koje se ne propušta posjetiti. Besprijekorna usluga, hrana i ambijent nešto su sto se ne zaboravlja i zove na novi posjet.

Franš je već desetljećima vladar beogradske gastro scene. Za finu papicu, tu je i nešto drugačija i modernija Sakura, u kojoj će ljubitelji fusiona i modernog uređenja interijera sigurno uživati, a i dobro se provest do sitnih sati, jer u Beogradu, naime, ne tjeraju iz restorana oko 11 sati, pa je i većina restorana nakon noću nalik noćnim klubovima.

Kada se nauživate dobre klope u jednom od restorana, noćni život najbolje je nastaviti na splavovima. Toliko ih je da svatko može pronaći jedan koji mu baš odgovara. Uređenjem i nivoom zabave koju nudi Port se svakako ističe i treba ga vidjeti.

Ako niste fan rijeke, najbolje posjetiti neki od klubova kojih je u Beogradu toliko da ne znam koji bi izdvojila. Možda Fridu, ali i sve njene susjede na beton hali. Tranzit je također klub vrijedan posjeta.

Nešto tipičniji oblik zabave treba doživjeti noću u Skadarliji, i provesti jednu večer u Tri šešira. Hrana vas neće oduševiti, ali nezaboravan provod uz cigane je zagarantiran.
Jutarnje kavice i doručci svakako su najslađi u dorćolskoj ulici Strahinjića bana, i u koji god da od mnogobrojnih maštovito uređenih i ponudom specifičnih lokala uđete, nećete pogriješiti.

Kao favorite izdvojila bi preslatki bistro Pastis islastičarnicu Stelina.
Među novim beogradskim hotelima, kojih je zaista puno, i prekrasni su, Square nine odudara pozicijom, uređenjem i atmosferom koja u njemu vlada. Mjesto je u kojem i Beograđani rado zastanu na kavi ili navečer na piću.

Beograd - grad zabave i gastronomije

Ako vam nakon svega ovoga ostane još vremena Kalemegdan, ušće i centar grada vrijedni su jedne duge šetnje i nekoliko kava po preslatkim beogradskim “kafanama” od kojih svaka predstavlja uživanje na vlastiti način.

U većim kafanama kao što su TarapanaGradska kafanaGaučosi možete očekivati i gostovanja najvećih muzičkih zvijezda narodnjačke scene, dok su neke od popularnijih kafana i Sipaj, ne pitajOna mojaDruga kuća

kalemegdan

Splavovi su vrlo dobro posjećena mjesta pa se u uređenje ulažu znatna sredstva. Mnogi su  po kvaliteti ponuda konkurentni sa najboljim svjetskim klubovima.
Ali recimo, u zavisnosti od tipa muzike koji slušate možemo ih podijeliti u 4 grupe:

  1. Komercijalni House: FreestylerShake-n-ShakeClub 94
  2. Techno/House: LastaHot Mess, Sloboda
  3. Domaći pop: SindikatPort
  4. Domaći folk: RiverBlaywatch

Beograd nudi puno, i iz godine u godinu sve je atraktivniji. Grad koji definitivno treba posjetiti! Nadamo se da vam je pomogao naš vodič kroz Beograd.

Travel Advisor : wine and gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Nove objave