Vodič kroz Finsku u 5 jednostavnih koraka

Autor članka:
Podijeli:

Od ekstremno visokih temperatura u saunama, do ledenih noći na otvorenom u iščekivanju polarne svjetlosti. Finska je definitivno zemlja koja nudi za svakog ponešto. Vodič kroz Finsku u 5 jednostavnih koraka:

Vodič kroz Finsku

1. Nemojte se izgubiti u prevelikom broju aktivnosti

Finska je zemlja relativno malog broja stanovnika, a veći dio teritorija prekrivaju šume i jezera. Na sjeveru, u Arktičkom krugu, nalazi se Lapland, središte okupljana turista zimi.

Dakle, četiri su osnovna smjera u turizmu: gradovi, priroda, zima u Laplandu i finske specifičnosti.

2. Posjetite Lapland zimi

Oko Božića, finski Lapland središte je zbivanja! Zemlja se pretvara u beskrajnu bijelu bajku u prirodi. Ovdje možete skijati, uživati u iščekivanju polarne svjetlosti ili otići na safari sa sobovima ili haskijima.

Vodič kroz Finsku

Ovdje ćete upoznati i Djeda Mraza koji vrijedno radi u svom uredu. Možete čak i poslati čestitku za sljedeći Božić.

Polarnu svjetlost možete doživjeti samostalno, ali preporučamo vodiča. Svakako prethodno provjerite vremensku prognozu.

Oko Božića, Lapland je jako skup i većina smještajnih kapaciteta je popunjena. Međutim, u rano proljeće, bez gužvi i za znatno manje novca doživljaj će biti isti.

Vodič kroz Finsku

3. Odaberite svoju omiljenu aktivnost u prirodi

Finska je poznata kao zemlja s tisuću jezera, ali tu je i tisuću otoka. Zalasci sunca i mjesečina kreiraju spektakularne prizore i refleksije na površini mirnih fnskih voda.

Svaka odite na izlet kajakom, uživat ćete. Kako ovdje nema visokih planina, planinarske staze nisu popularne kao u Norveškoj, ali su zato izvrsne za početnike.

4. Treba razumjeti finske gradove

Gradovi u Finskoj mješavina su modernog i uske povezanosti s prirodom. Kuće u pravilu imaju velike panoramske prozore i uvijek ste okruženi drvećem. Većina aktivnosti vezana je uz veće gradove, a to su Helsinki, Tampere and Turku.

Vodič kroz Finsku

Gradovi su izvrsno povezani s nacionalnim parkovima a parkovi su jako dobro organizirani. Kultura vožnje biciklom ovdje je razvijena, pa je i infrastruktura za to izvrsna.

5. Po čemu je Finska posebna?

Finci obožavaju saune, tolike ih je da postoji za gotovo svakog stanovnika zemlje po jedna. Obavezno se raspitajte gdje je najbliža i opustite se kao pravi Finci.

Vodič kroz Finsku

Finska je domovina  Moomina, posjetite njihovu zemlju i kuću, te nabavite neki suvenir.

izvor:engineerontour.com

Polarna svijetlost – dramatična i magična igra svjetla

Autostopom po Islandu

https://www.travel-advisor.eu/balticki-sajam-haringa/

Nove objave