Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto Aloe Vera nosi titulu drevne biljke besmrtnosti?

Biljka Aloe Vera je diljem svijeta poznata kao ‘eliksir mladosti’ te je još u drevnom Egiptu nosila titulu ‘biljke besmrtnosti.’ Aloe Vera je biljka koju ćete prepoznati po mesnatim, blijedo zelenim listovima u kojima se nalazi želatinozna masa koja je bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama te enzimima.

Njezina blagotvorna svojstva poznata su još od drevnih vremena pa je tako najraniji poznati zapis o ovoj čudotvornoj biljci nastao oko 2200 godina prije Krista te se nalazi na sumeranskim pločama. Ovu čudotvornu biljku su koristili i egipatski faraoni te grčki farmakolozi Celzijus i Dioskorid koji su je uzimali kao terapiju za brže zacjeljivanje rana te modrica, lakši san kao i za poticanje probave.

Aloe Vera je trajna biljka iz obitelji ljiljana, a prirodno raste u podneblju s toplom i suhom klimom. Najbolje uspjeva u podnebljima s prosječnom temperaturom iznad 22 ºC te se može pronaći u Meksiku, Karibima, Africi, Kaliforniji i mnogim drugim zemljama.

Njezina antivirusna, antigljivična i antibakterijska svojstva danas su pak poznata širom svijeta. Aloe Vera u sebi sadrži vitamine, minerale, polisaharide i antioksidanse koji jačaju cjelokupni imunitet organizma. Ova biljka se na tržištu najčešće može pronaći u obliku soka, a zahvaljujući njezinim čudotvornim svojstvima, medicinska istraživanja su pokazala kako svakodnevna konzumacija soka Aloe Vere poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma.

Naime, sok od ove biljke pomaže u kontroli šećera u krvi ali i snižavanju lipida kod dijabetičara. Svakodnevna konzumacija ovog čudotvornog napitka jača otpornost i imunitet organizma, a njezino djelovanje na ljepotu i izgled kože poznato je još od davnina.

Izvorni sok od Aloe Vere sadrži preko 200 hranjivih sastojaka, a njezino svakodnevno konzumiranje postiže hormonalnu ravnotežu, pospješuje rad metabolizma, ispire toksine iz tijela, ublažava sve vrste bolova, povećava razinu kisika u krvi te pomaže osobama koji boluju od anemije.

Kada uz sve navedene blagodati nadodate i činjenicu kako konzumacija Aloe Vera soka održava zdravlje i ljepotu kože te potiče rast kose – čini se kako ovu drevnu tajnu mladosti, zdravlja & ljepote definitivno vrijedi iskušati na vlastitoj koži.

Travel Advisor – Wine & gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleKako doći na Machu Picchu
Next articleTunis – Ali Babina pustolovina je zakon