Travel AdvisorTravel Advisor

Zašto je Aloe Vera sok dobar za nas?

Aloe Vera sok je ukusan

Biljka Aloe Vera je diljem svijeta poznata kao ‘eliksir mladosti’ te je još u drevnom Egiptu nosila titulu ‘biljke besmrtnosti.’ Aloe Vera je biljka koju ćete prepoznati po mesnatim, blijedo zelenim listovima u kojima se nalazi želatinozna masa koja je bogata vitaminima, mineralima, aminokiselinama te enzimima. Aloe Vera sok jača imunitet.

Photo by Mitchell Luo on Unsplash

Biljka poznata kao eliksir mladosti

Njezina blagotvorna svojstva poznata su još od drevnih vremena pa je tako najraniji poznati zapis o ovoj čudotvornoj biljci nastao oko 2200 godina prije Krista te se nalazi na sumeranskim pločama. Ovu čudotvornu biljku su koristili i egipatski faraoni te grčki farmakolozi Celzijus i Dioskorid koji su je uzimali kao terapiju za brže zacjeljivanje rana te modrica, lakši san kao i za poticanje probave.

Photo by BRUNO EMMANUELLE on Unsplash

Ljekovita svojstva

Aloe Vera je trajna biljka iz obitelji ljiljana, a prirodno raste u podneblju s toplom i suhom klimom. Najbolje uspjeva u podnebljima s prosječnom temperaturom iznad 22 ºC te se može pronaći u Meksiku, Karibima, Africi, Kaliforniji i mnogim drugim zemljama.

Njezina antivirusna, antigljivična i antibakterijska svojstva danas su pak poznata širom svijeta. Aloe Vera u sebi sadrži vitamine, minerale, polisaharide i antioksidanse koji jačaju cjelokupni imunitet organizma. Ova biljka se na tržištu najčešće može pronaći u obliku soka, a zahvaljujući njezinim čudotvornim svojstvima, medicinska istraživanja su pokazala kako svakodnevna konzumacija soka Aloe Vere poboljšava zdravlje cjelokupnog organizma.

 

Naime, sok od ove biljke pomaže u kontroli šećera u krvi ali i snižavanju lipida kod dijabetičara. Svakodnevna konzumacija ovog čudotvornog napitka jača otpornost i imunitet organizma, a njezino djelovanje na ljepotu i izgled kože poznato je još od davnina.

Izvorni sok od Aloe Vere sadrži preko 200 hranjivih sastojaka, a njezino svakodnevno konzumiranje postiže hormonalnu ravnotežu, pospješuje rad metabolizma, ispire toksine iz tijela, ublažava sve vrste bolova, povećava razinu kisika u krvi te pomaže osobama koji boluju od anemije.

 

Kada uz sve navedene blagodati nadodate i činjenicu kako konzumacija Aloe Vera soka održava zdravlje i ljepotu kože te potiče rast kose – čini se kako ovu drevnu tajnu mladosti, zdravlja & ljepote definitivno vrijedi iskušati na vlastitoj koži.

Travel Advisor – Wine & gastro

Posjetite naš YouTube kanal.

 

Previous articleZnaš li koji su najbolji muzeji Europe? Odabrali smo TOP 10
Next articleOnline kušanje hvarskih vina i sireva iz Nizozemske