Zermatt okrunjen titulom najboljeg skijališta u Alpama

Autor članka:
Podijeli:

Zermatt je pobijedio u izboru najboljeg alpskog skijališta

Zermatt je ovu nagradu osvojio zahvaljujući najvećem neovisnom istraživanju zadovoljstva posjetitelja u Alpama koje se provodi svake dvije godine The Best Ski Resort Report. 

Nakon dvije pobjede zaredom – 2014. i 2016. godine – te drugog mjesta u 2018. godini, Zermatt se u ove godine ponovno vratio na prvo mjesto. Tijekom zimske sezone 2019./20. anketirano je gotovo 40.000 skijaša i snowboardera, a mogli su birati između 55 vodećih skijališta.

Osoba uživa u pogledu na planinu
© Joshua Earle

Veličina odmarališta, kvaliteta skijaških staza, lokalna atmosfera…

Istraživanja su se usredotočila na otprilike 20 kriterija kojima su odlučili mjeriti zadovoljstvo posjetitelja. Obuhvatio se raspon od veličine odmarališta i kvalitete skijaških staza do lokalne atmosfere.

Zermatt je uvjerljivo pobijedio u osam kategorija i imao je ukupnu ocjenu 8,63 (na skali od 1 do 10). Kategorije u kojima je skijalište odnjelo pobjedu možete pročitati u nastavku:

  • Sigurnost na padinama
  • Atmosfera
  • Autentičnost
  • Udobnost
  • Ekskluzivnost
  • Škola skijanja
  • Priroda
  • Zabava
Pogled na mjesto Zermatt
© Morgan Thompson

Zadovoljstvo posjetitelja tijekom dužeg razdoblja

Osim što se odlučivalo o najboljem skijalištu 2020. godine, usporedili su i zadovoljstvo posjetitelja koje obuhvaća razdoblje od osam godina, preciznije razdoblje od 2012. do 2020. godine.

Ova dugoročna studija pokazala je da Zermatt zaista slijedi ispravan strateški smjer jer je bio ukupni pobjednik i u ovoj kategoriji koja obuhvaća osmogodišnje razdoblje i to s čak najvišim prosječnim rezultatom (8,43) u svih pet istraživanja.

“Ovo su rezultati iskrenih ocjena naših međunarodnih posjetitelja”

Markus Hasler, izvršni direktor Zermatt Bergbahnen AG, izjavio je kako su oduševljeni što po treći put osvajaju nagradu za najbolje skijalište i što su izašli kao ukupni pobjednici i u razdoblju od 2012. do 2020. godine. Posebno ih veseli činjenica što je ovo rezultat iskrenih ocjena međunarodnih posjetitelja i kako to pokazuje da su strategija i investicijska politika Zermatt Bergbahnen AG na dobrom putu. Ovu nagradu vide i kao potvrdu daljnjeg ulaganja u kvalitetu njihovih usluga i prijevoznih sredstava, kao što su na primjer nova gondola Kumme i glavni projekt Alpine X.

Koje je tvoje omiljeno skijalište?

Ovo jednostavno pitanje nema i jednako jednostavan odgovor. Svaki skijaš voli nešto drugo kod ove omiljene zimske aktivnosti. Netko voli izlete, netko mala odmarališta za koja je malo tko čuo jer tako otkrivaju nova skijališta, nekome je bitna izazovnost skijaških staza, a nekome i popratna zabava koja ide uz to. Naravno, ono što je svima zajedničko jest ljubav prema odmaralištima sa snježnim prahom.

No postavlja se pitanje – Što ako bismo ostatak života trebali skijati na samo jednom skijalištu? Otkrijte nam svoje odgovore!

Skijaši na skijalištu
© Marnix van Manen

Travel Advisor

Pretplatite se na naš YouTube

Savjetnik za putovanja na FB i IG

Nove objave