Znate li gdje je Hrvatska?

Autor članka:
Podijeli:

Jeste li se ikad na spomen nekog mjesta zapitali gdje li je to? E pa niste jedini. Travel and leasure otkriva koji su najtraženiji pojmovi u kategoriji ” Gdje je”. Destinacije, poput recimo Hrvatske u Europi će ljudi po imenu lako prepoznati. Ali zapitate li recimo Amerikance, teško da će na karti znati pronaći našu prekrasnu zemlju. Znate li gdje je Hrvatska?

gdje je Hrvatska

Na Google pretraživaču u 2018. godini jedna od najčešćih pretraga s početkom “Gdje je” bila je “Gdje je Hrvatska?”. 10 najčešćih “Gdje je” pretraga:

1.Gdje je sveučilište Villanova
2.Gdje je Hrvatska
3.Gdje je Parkland Florida
4.Gdje je Uragan Florence
5.Gdje je Uragan Michael
6.Gdje je moje glasačko mjesto
7.Gdje je Pyeongchang
8.Gdje je sjedište Amazona
9.Gdje je Paradise California
10.Gdje je rođen Prince

Eto, Hrvatska je druga na listi. Očito da je naša zemlja traženo i misteriozno mjesto. Za one koji ne znaju, Hrvatska je država u Europi. Ako bolje pogledate kartu smjestila se na obali Jadranskog mora preko puta Italije. Graniči s Bosnom i Hercegovinom, Mađarskom, Crnom Gorom, Srbijom i Slovenijom.

gdje je Hrvatska

Misterij riješen. Sada kad smo razjasnili gdje je Hrvatska, idealno bi je bilo i posjetiti.

Iako iz Amerike direktnih letova nema do lipnja 2019. , kada s u promet kreće linija Dubrovnik – Philadelphia, postoje mogućnosti leta preko nekog od europskih gradova koji su svakodnevno povezna sa Zagrebom, Splitom, Dubrovnikom ili Pulom. Možete doći i brodom iz više talijanskih luka.

gdje je Hrvatska

Turistička sezona u Hrvatskoj traje od travnja do listopada, vrijeme je tada najljepše za uživanje u svemu što ova zemlja nudi. Najpopularnija je ljeti, i poznata po svojim prekrasnim otocima i spektakularnim plažama. Posebno Dalmacija, koja se smjestila uz obalu od Zadra do granice s Crnom Gorom.

gdje je Hrvatska

Osim obale nudi Hrvatska još mnogo. Nevjerojatne gradove bogate kulturnim nasljeđem, povijesnom arhitekturom s prekrasnim crkvama katedralama i muzejima. Gurmani mogu uživati u odličnim restoranima i tradicionalnoj hrani koja je zaista nešto čim se ova zemlja može pohvaliti.

gdje je Hrvatska

Jednom kada posjetite Hrvatsku, ne samo da ćete impresionirati prijatelje fotografijama s prekrasnog mjesta, nego će i vaše poznavanje geografije biti na jednoj novoj razini. Znat ćete gdje je Hrvatska.

izvor:travelandleisure.com

Travel Advisorputovanja

Posjetite naš YouTube kanal.

Dubrovnik: Ovako se najbolje upoznaje ovaj jadranski biser

https://www.travel-advisor.eu/plitvice-ledeni-raj/

https://www.travel-advisor.eu/koliko-hrvati-putuju/

 

Nove objave