10 najboljih tura po filmskim setovima

Autor članka:
Podijeli:

Za sve okorjele ljubitelje filmske umjetnosti donosimo 10 najboljih tura po filmskim setovima; od Zvjezdanih ratova, raznih mjuzikala, pa sve do megapopularne serije Igra prijestolja. Ture se nalaze nasumično pod rednim brojevima, te ne predstavljaju neki poredak po popularnosti – takvu vrstu rangiranja ostavljamo vašem stručnom sudu…

1. Moje pjesme, moji snovi (1965.)

Tura kreće svaki dan od vrtova Mirabelle u Salzburgu (set Do-re-mi scene), te voditelje vodi u posjet kući Von Trapp i crkvu u Mondsee-u (scena vjenčanja).

 

10 najboljih tura po filmskim setovima
@♣dantendorfer

2. Ratovi zvijezda na tuniški način

Tunis je bio glavna lokacija za snimanje prvog nastavka sage, a pojavljuje se i u kasnijim filmovima. Ova sedmodnevna tura počinje na poznatom otoku Djerba, gdje je Millenium Falcon letjelica poletjela s luke Mos Eisley. Ova lokacija je između ostalog služila i za snimanje doma Obi – Wan Kenobija i stanice Tosche, a također i za snimanje grada Anchorheada. Na kopnu možete šetati ulicama Mos Espa i posjetiti dom Lukea Skywalkera.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@zoltanlendvai

3. Rockyjeva Philadelphia

Na turi Stalloneovog boksačkog hita iz 1976. g. možete trčati po čuvenim stepenicama ispred Muzeja umjetnosti, posjetiti talijansku tržnicu i pojesti jedan od čuvenih Pat Philly cheesesteakova. Ako stignete, posjetite i Mighty Mick Gym i Rockyjevu kuću, a također i Rockyjev kip.

10 najboljih tura po filmskim setovima

4. Izgubite se u losanđeleškom “La-la Landu”

Tura obuhvaća sve bitne lokacije, uključujući onu gdje se održava uvodna scena plesa, Watts tornjeve, promatračnicu Griffith i Chateau Marmont hotel. Postoji i opcija posjete Hermosa plaže, gdje možete vidjeti Lighthouse Caffe.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@jacker37

5. Epska avantura s Prstenovom družinom po Novom Zelandu

Farma ovaca Alexander u mjestašcu Waikato bila je glavna lokacija za Jacksonovo Međuzemlje, te se na ovom mjestu najbolje možete uživjeti u fantastični u svijet ove filmske sage epskih razmjera. U blizini je i planinski lanac Kaimai, koji je poslužio kao kulisa za Hobbiton, a većina građevina koje su se koristile za snimanje postoje još i danas.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@urbischka

6. Seks i grad u jednom od najluđih gradova svijeta

Glavne lokacije ove ture po Velikoj Jabuci (ilitiga New Yorku) uključuju posjet stanu u West Villageu gdje živi Carrie, kao i Meatpacking Districtu gdje živi Samantha. Također, tura uključuje i posjet raznim dućanima uključujući pekaru Magnolia.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@angie_cakeshop

7. Magičan dan s Harry Potterom u Londonu

Posjetite Charing Cross Road koja je poslužila kao Dijagonalna ulica, a također i ulaz u Ministarstvo magije, te mnoge mostove preko Temze koji se pojavljuju u “Redu feniksa”.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@andrzejwichrowskipl

8. Posjet Kraljevom Grudobranu, prijestolnici Sedam Kraljevstva

Broj dostupnih tura penje se svake godine, a gotovo sve uključuju epohalne scene koje su snimane u Dubrovniku, gradu bogate arhitekture koji je služio kao glavna lokacija Kraljevog Grudobrana kroz čitav niz sezona. Doživite bitku u zaljevu Blackwater ili poznati Cersein hod sramote kao samo najpoznatije od mnogobrojnih scena koje su ovdje snimane. Osim toga, u Dubrovniku su se snimale i brojne druge scene, uključujući Kuću Neumirućih u gradu Qarthu sa Daenerys Targyraen (kula Minčeta), a čuvene su i lokacije na otoku Lokrumu te u botaničkom vrtu Trsteno.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@becccaldy

9. Mamma mia tura po otoku Skopelosu

Ova romantična komedija iz 2008. poznata po Meryl Streep, Pierceu Brosnanu i brojnim hitovima čuvene Abbe snimala se na pitoresknom grčkom otoku. Plaža Kastani, maleni poluotok Glisteri i crkva Agios Ioannis u Kastriu samo su neke od glavnih lokacija snimanja koje možete obići u relativno kratkom vremenu. Naravno, kako je nastavak filma sniman na otoku Visu, našoj publici bit će zanimljivije čuti više o tim turama za koje znamo da neće izostati. Premijera filma „Mamma mia 2“ zakazana je za ljeto ove godine, a dotad se moramo strpjeti.

10 najboljih tura po filmskim setovima

10. „Lost“ – izgubljeni na čarobnim Havajima

Iako kroz seriju osim čuvenog otoka možete vidjeti još niz lokacija kao što su razni aerodromi te gradovi Seoul i Sydney, većina njih snimana je na otoku Oahuu (Hawaii). Jako puno scena samog otoka snimano je u dolini Ka’a’awa i obali Winward, a kako na Oahuu postoji i dosta orijentalne arhitekture, u Dolini hramova na autocesti Kahekili snimljene su i scene prošnje Jina i Sun, koje obiluju upravo ovakvim tipom građevina, te je tim činom ovaj čaroban otok glumio i daleku Koreju.

10 najboljih tura po filmskim setovima
@_oahu_hi

Izvor: Djelomično Daily Mail

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Martinique – zeleni otok na Karibima

Vodič po Nepalu

7 razloga zašto bi Beijing trebao biti na Vašoj listi putovanja

Nove objave