Las Coloradas: Ružičaste lagune stvorene za ljubitelje robinzonskog odmora

Autor članka:
Podijeli:

Las Coloradas je mali gradić na vrhu poluotoka Yucatán u Meksiku, pripada zaštićenom rezervatu Río Lagartos, a krase ga prelijepe ružičaste lagune koje izgledaju gotovo nestvarno.

@alineemarie

Nalaze se na vjetrovitoj sjevernoj obali poluotoka, gdje se smjestio uspavani Río Lagartos.  Ovaj estuarij ima najgušću populaciju flamingo ptica u Meksiku, pun je mangrovih stabala, a ujedno je i rezervat prepun različitih vrsta egzotičnih ptica, uključujući bijele čaplje, crvene čaplje, tigraste čaplje i snježne bijele ibide, kao i krokodile po kojima je tamošnja rijeka dobila ime. Ako pođete na safari u pravo doba godine, možete vidjeti brojne vrste ptica bez izlaska iz vašeg vozila. Ovaj prirodni rezervat je zaštićen UNESCO-m.

@alendangelo

Za ružičastu boju lagune zaslužni su crveni planktoni, račići, alge i mikroorganizmi koji isparavaju svojim kemikalijama, a zahvaljujući izrazito slanoj vodi boja ostaje koncentrirana.

@angelinaajohansson

Nažalost, upravo zbog visoke koncentracije soli zato nije preporučljivo kupanje u ovim predivnim lagunama.

@ricardobritovalles

Las Coloradas krase kilometri netaknutih plaža, zbog čega se pozicionirao na wish listu svih onih koji su željni robinzonskog odmora. Većina stanovnika ne zna nazive gradskih ulica, a znakova je malo. U grad vodi cesta Calle 10, smještena u pravcu sjever – jug, koja završava na brani Malecón. U gradu nema banaka ili bankomata, a mnoga mjesta ne prihvaćaju kartice, stoga ponesite dovoljno gotovine.

@andrasz

Izvor: Djelomično Lonely Planet

Travel Advisor – putovanja

Posjetite i pretplatite se na naš YouTube kanal.

Veličanstveni prizori i spektakularna mjesta koja su zabranjena turistima

https://www.travel-advisor.eu/sibenik-je-novi-turisticki-hit/

BiH je među zemljama kojima predviđamo procvat turizma

 

Nove objave