20 najpopularnijih otoka

Autor članka:
Podijeli:

Volite more? Vaš izbor za odmor su plaže, šljunak, stijene, bijeli, žuti, crni pijesak? Čisto, toplo i tirkizno more? Visoke stijene i skrivene plaže ili kilometrima dugačke pješčane plaže sa beach barovima iz kojih do vas dopire muzika? Neki od ovih 20 najpopularnijih otoka sigurno je za vas.

Filipinski otok Boracay je doista posve blizu onome što si možemo zamisliti kao raj Južnih mora. Ovaj filipinski otok se nalazi 2 km sjeverozapadno od otoka Panaj, a 315 km južno od Manile. Površine je oko 10 km2 i ima 12.000 stanovnika. Položaj otoka u južnom tropskom području klimatski je uvjetovan morem. Prosječna temperatura je oko 26° C, s malim odstupanjima.

 20 najpopularnijih otoka

2.Cebu i Visayan Islands, Filipini

Cebu je najnaseljeniji otok na Filipinima.Poznat je po brojnim plažama i otočićima koji ga okružuju. Mirnije od Phuketa u Tajlandu i pruža intimniji ugođaj. Mnoštvo je restorana i izvrsnih mjesta za shopping. Želite li osjetiti pravi otočki život odite na otoke, nalaze se dva sata od Cebua.

 20 najpopularnijih otoka

3.Palawan, Filipini

Ako tražite miran i predivan raj na Zemlji onda je to otočje Palawan. Najbolje očuvana skupina otoka na Filipinima i ujedno najveća površina u pogledu površine otoka. Ovo je također i najposjećenije mjesto nakon Manile što se tiče Filipina. Ovdje se nalazi i podzemna rijeka Puerto Princesa koja je jedno od 7 prirodnih svjetskih čuda.

 20 najpopularnijih otoka

4.Mallorca, Španjolska

Najveći od 11 otoka koji čine Baleare. Iako je najpoznatiji po obali dugoj čak 550 kilometara, skriva još mnogo neistraženih vrijednosti. Zbog burne prošlosti u kojoj su svoj pečat ostavili Feničani, Rimljani i Mauri, otok je zanimljiv i s povijesnog stajališta. To je osobito uočljivo u glavnom gradu Palma de Mallorci koji je spoj svega: od gurmanskih užitaka do povijesnih znamenitosti. Osim toga, Mallorca je izniman dragulj u Sredozemnome moru zbog nevjerojatnih prirodnih ljepota. Ovdje vas želja za istraživanjem neotkrivenih kutaka otoka, uživanjem u dobroj hrani i španjolskim plesnim ritmovima neće napustiti ni na tren.

 20 najpopularnijih otoka

5.Mykonos, Grčka

Kako mitologija kaže ovdje je Hercules ubio divove, veliko kamenje oko otoka su navodno njihova tijela. Otok je odredište nešto sofisticiranijih turista željnih i kulture i zabave. Nazivaju ga grčkom Ibizom.Mykonos je najpoznatiji i najskuplji grčki otok. Osobito je popularan zbog kozmopolitske atmosfere, uzbudljivog noćnog života, živopisnog glavnog grada koji je poznat po bijelim fasadama kuća i plavim svodovima crkvi te po spektakularnim pješčanim plažama.

 20 najpopularnijih otoka

6.Bermuda
Iako je na sjeveru Atlantika ovaj mali otok ima suptropsku klimu. Britanska kolonija, Bermuda mješavina je britanske, američke i karipske kulture pa je izuzetno raznolika i zanimljiva destinacija.

 20 najpopularnijih otoka

7.St. Barts

Komadić Francuske ma Karibima odiše europskim otočkim životom. Iako možda najpoznatiji po glamuroznim zabavama slavnih, St.Barts ima mnoštvo dobrih restorana, predivnih plaža i izvrsnih hotela. Veliku je štetu pretrpio 2017. za vrijeme uragana Irma, međutim već je opet u punom sjaju.

 20 najpopularnijih otoka

8.Turks i Caicos

Skupina je ovo od 40 otoka od kojih je samo osam naseljeno. Uživat ćete ovdje u nekima od najljepših pješčanih plaža na svijetu kao i u kolonijalnoj arhitekturi. Mješavina je ovo najljepših karipskih svjetova. Otočje je također doživjelo velike štete u uraganima Irma i Maria.

 20 najpopularnijih otoka

9.Bali, Indonezija

Malo je toga lijepo kao Bali. To je mjesto gdje ćete jesti najukusniju ribu na svijetu, na plaži s nogama u pijesku. Na cesti ćete susretati cijele obitelji na jednom motoru i može vam se dogoditi da vam majmun u hramu Uluwatu ukrade naoćale. Uvijek prije puta provjerite aktivnost vulkana Mount Aguang.

 20 najpopularnijih otoka

10.Caymanski otoci

Vjerojatno ste čuli za plažu Seven Mile i za izlete u Stingray City na Grand Caymanu,ali mjesta kao Cayman Brac i Little Cayman izvrsna su za aktivni godišnji odomor. Little Cayman poznat je i po vrlo atraktivnim ronilačkim  lokacijama.

 20 najpopularnijih otoka

11.St.Lucia

Rijetko je gdje priroda lijepa kao na otoku St.Lucia Vulkanske planine prekrivene kišnom prašumom i luksuzni resorti. Savršeno mjesto za bijeg od stvarnosti i vrlo popularna destinacija za medeni mjesec.

 20 najpopularnijih otoka

12.St. John, Američki Djevičanski Otoci

Ovaj otočić na Karibima još nije prekrcan i izgrađen zahvaljujući tome što mu je pola teritorija pod nacionalnim parkom. Pravo mjesto za šetnje, planinarenje, i ronjenje na okolnim morskim grebenima. Posljedice uragana Irma su velike, ali se brzo saniraju.

 20 najpopularnijih otoka

Nove objave